Реле на чистачките

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Реле на чистачките

Мнение от Косьо » 25 Фев 2006, 18:38

Онзи ден докато карах изведнъж чистачките спряха да се движат. Ровихме се с моя майстор сума време и не можахме да разберем къде е релето за чистачките. Ако някой знае, моля да помогне, кофти е заради такъв тъп проблем да не може да се кара колата. Бушоните са ок, с мултицета видяхме, че идва 5В ток към моторчето.

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 25 Фев 2006, 19:42

няма реле а има упр. устройство. моторчето е отишло според мен. На мене ми се случи миналата зима и смених целия механизъм, който е едно тяло без рамената на чистачките, защото просто застанаха пред очите ми и трябваше да напъна малко за да ги прибера и да виждам :mhihi:

... и гледай нещо втора ръка да търсиш, щото само ново моторче е 182 ЕУР. :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от BMW_320 » 25 Фев 2006, 19:49

абе и мойто го прави това и не мога да разбера. А твоите после оправиха ли се?
Щото при мен карам - изчезват си (спират), почиват си 30 минути или различно и пак идват и аз не мога да разбера откъде се получава . Постни тук ако си разбрал откъде е проблема . Явно моторчето не е, щото и по 2-3 часа си бачка безпроблемно.

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 25 Фев 2006, 20:17

ама той пише, че са спрели и край!
Ако спират и тръгват, требва да се търси причината в упр. устройство. което е под жапката в краката на пътника.
Ама преди да го търсиш, най добре една диагностика да видим грешките .. там ще си пише.

Потребител
Аватар

Мнение от Косьо » 25 Фев 2006, 20:46

Да, и на мен ми спряха точно пред очите, но ми беше жал да ги напъвам надолу и карам като камикадзе няколко дена вече :mhihi:
Значи реленце няма... Ами къде да я закарам на диагностика..Камор Ауто?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 01 Мар 2006, 12:44

Чистачките се управляват от т.нар. Base modul или Grund modul на немски. Един ден си играх с бушоните да търся некъв консуматор при изключен автомобил и после ми изчезнаха чистачките. Препрограмиране в Д'кур без смяна на хардуер и готово.
Може и моторчето да е както казват колегите.
Трябва и бушончетата да се видят все пак. Може да не е изгорял а да не дава добър контакт.

Назад към E39