само за е30 комби
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pepibmwe30
- младши ентусиаст
-
- Местоположение: софия в тих квартал,вчера убиха 2ма ,3 ма.Стрелбище
само за е30 комби
имам следмия проблем:Задната чистачка започна да се движи постоянно сама .Като махна бутоните от буксата тйа продулжава да си работи.като махнах релето отзад тогава тя спря.Имал;и отпред още 1 реле и братлета помогнете кажете кво да права че напараов ме бобърква тая чистачка аааааа, и като ми е студена колата ми свети лампата за АБС-са като се форсира и ми пада акумолатора и значи не6то не ми зарежда.Знаели нчкои не6то по въпроса
?
?

Абе като се качиш на БМВ после други коли не ти се карат нали!
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Свали реле-регулатора от динамото и виж да не са износени четките-трябва да стърчат около 1 сантиметър нормално.
За чистачките най-вероятно релето което си свалил не е наред.
За чистачките най-вероятно релето което си свалил не е наред.
- pepibmwe30
- младши ентусиаст
-
за комбито
6том ми е развалено релето за задната 4иста4ка от куде мога да си взема ново или 4итаво (сигурно трябва да питам Явор,той има вси4ко)

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Има и отпред при бушоните реле, ше те излъжа обаче точно кое е.
При мене го праеше същото (преди около 2 г), изадих релето (предното), поучуках го с отверка и...
почна да ми свети лампата на 5та врата (в комбито) като подавам газ или като мина през неравност от определн тип. Тогава точно карах по магистрала и бех избеснял вече, когато накрая стоплих, чеее...
че не см си затворил багажника беее
А релето се опрай и от тогава нема грижи
При мене го праеше същото (преди около 2 г), изадих релето (предното), поучуках го с отверка и...
почна да ми свети лампата на 5та врата (в комбито) като подавам газ или като мина през неравност от определн тип. Тогава точно карах по магистрала и бех избеснял вече, когато накрая стоплих, чеее...
че не см си затворил багажника беее

А релето се опрай и от тогава нема грижи
"Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt"
- pepibmwe30
- младши ентусиаст
-
пак за комбито
абе намерих релето отпред (К9) е махнах го и видях, че са му нагоряли две крачета,но го смених с друго и не се оправи да ли някуде да не е станало кусо аааа?Абе почна да ми го прави този проблем по време на снега ,беше замръзнало стъклото отзад и аз пуснах задната чистачка (тя беше блокирала)и после почна сама да си работи,даже махам бутона при таблото и тя си работи,какво да правя

Пепи, ти си във Франция, нали?
Моя съвет: или даи некви парички да ти го оправи това някои който разбира, или шунтирай чиста4ката и си я оправи като се прибираш следващия път в БГ, аз ли4но мойта така и така не я ползвам много, не е неква болка за умиране
Моя съвет: или даи некви парички да ти го оправи това някои който разбира, или шунтирай чиста4ката и си я оправи като се прибираш следващия път в БГ, аз ли4но мойта така и така не я ползвам много, не е неква болка за умиране
- pepibmwe30
- младши ентусиаст
-
za чистачката
колега сега съм в БГ и затова искам да си оправя тези малки гадни проблемчета,като махна бутона тя си работи постояно явно дажа някуде на кусо 

- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Свали мотора на задната чистачка и провери вътре при редуктора има една контактна пластина.Задачата на тази пластина е като тръгне ел. мотора тока минава през нея и като чистачката изчисти стъклото,пластината спира мотора в началното положение.Може пластината да е стопила изолацията или да се е преместила,затова мотора не може да спре.
- pepibmwe30
- младши ентусиаст
-
за Юзера
valentino написа:Свали мотора на задната чистачка и провери вътре при редуктора има една контактна пластина.Задачата на тази пластина е като тръгне ел. мотора тока минава през нея и като чистачката изчисти стъклото,пластината спира мотора в началното положение.Може пластината да е стопила изолацията или да се е преместила,затова мотора не може да спре.

- pepibmwe30
- младши ентусиаст
-
тая задна чистачка ме побъркааааааааа
Ентусиазти,помагайте моля ви!Искам да ви питам за принципа на ел.веригата на задната чистачка,заштото свалих всичките релета и немога да си обясна как деиства.колегата Валентино ми написа че трябва да отворя мотора ,защото някаква пластина правила проблем,но аз като махна бутоните от таблото тя пак си работи и вече незнам какво да правя 

щo се занимаваш с неща които не разбираш?
Удивлява ме желанието ти да си до-преебеш колата
- pepibmwe30
- младши ентусиаст
-
Re: щo се занимаваш с неща които не разбираш?
ДА май станах за смях аааааааааааGavril написа:Удивлява ме желанието ти да си до-преебеш колата

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2