Твърд волан след смяна на шарнири
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
Твърд волан след смяна на шарнири
Миналия ден си свалих носачите и смених 4-те шарнира,после слагам обратно носачите тръгвам и направо
Волана на място се върти доста по-трудно от преди,а в движение ужасно трудно и не се връща.по кръстовищата немога да се преборя
В момента комбинацията е хидр. рейка от е30 и помпа от е36 и до последно волана се въртеше "с един пръст".Няма какво да съм объркал при смяната на шарнирите,само единия външен леко поведе накриво,после се изправи и си се наби добре,невярвам да има стегнал шарнир до такава степен че волана да е толкова тежък
Мисля си да са били много разбите старите и сега с новите да е избягала сходимоста,утре почивам и ще мина един стенд ,но много ме съмнява да се промени нещо

Волана на място се върти доста по-трудно от преди,а в движение ужасно трудно и не се връща.по кръстовищата немога да се преборя

В момента комбинацията е хидр. рейка от е30 и помпа от е36 и до последно волана се въртеше "с един пръст".Няма какво да съм объркал при смяната на шарнирите,само единия външен леко поведе накриво,после се изправи и си се наби добре,невярвам да има стегнал шарнир до такава степен че волана да е толкова тежък

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: Твърд волан след смяна на шарнири
едва ли е от шарнира не трябва да е по трудно въртенето след смяната им виж дали има масло
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
за обратното съм чувал да стане по лесно въртенето след смяната на доста износени шарнири ама за това.... много странно ти пробва ли да ги мърдаш на ръка шарнирите преди да ги сложиш? може да са някви дефектни и за това.... кви ли не боклуци се продават....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
И ппри мене беше така с нови шарнири "куче марка"...с времето се поотпуснаха

- Volt
- Потребител
-
- Кара: Е30 М20Б20
А посоката на монтаж спазена ли е?
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Преди две седмици сменях четирите шарнира, но не съм усетил никаква разлика освен че не потропва. Да не би да си направил нещо неволно докато си ги сменял.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз лично изобщо не вярвам проблема да е от шарнирите. Няма какво да объркаш при слагането им. Дали си ги пробвал на ръка - то новия шарнир е доста стегнат, на ръка малко трудно да се раздвижи кой знае колко.
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
значи ,масло има
шарнирите са хубави,MAYLE усилени,явно не е в тях кусура,въпреки че тва стана веднага като ги смених .
вчера свалих накрайниците от шенкелите и на ръка завивах и двата шенкела си завиват с еднакво усилие,стегнато и с усилие ,но нормално като за нови шарнири и не толкова голямо че да спъва завиването още повече при наличие на хидравлика.....
явно е нещо по хидравликата и по случайност се е предало точно когато смених шарнирите
само нямам идея помпа ли е ,рейка ли е ,мисля си и за казанчето нали има филтър вътре нещо той да спъва работата ,но как така изведнъж стана

шарнирите са хубави,MAYLE усилени,явно не е в тях кусура,въпреки че тва стана веднага като ги смених .
вчера свалих накрайниците от шенкелите и на ръка завивах и двата шенкела си завиват с еднакво усилие,стегнато и с усилие ,но нормално като за нови шарнири и не толкова голямо че да спъва завиването още повече при наличие на хидравлика.....
явно е нещо по хидравликата и по случайност се е предало точно когато смених шарнирите

само нямам идея помпа ли е ,рейка ли е ,мисля си и за казанчето нали има филтър вътре нещо той да спъва работата ,но как така изведнъж стана

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
да не би да сте блъскали с чука по накрайниците за да ги извадите от шенкела? това може да е преебало нещата
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
E30_M_Tech_ll написа:да не би да сте блъскали с чука по накрайниците за да ги извадите от шенкела? това може да е преебало нещата
не не,накрайниците не сме ги вадили за сняната на шарнирите,накрайниците ги вадих след като се появи проблема с цел да откача шенкелите от рейката и да видя поотделно как се движат....

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
E30_M_Tech_ll написа:да не би да сте блъскали с чука по накрайниците за да ги извадите от шенкела? това може да е преебало нещата
Аз накрайниците така ги вадя и до сега не е имало каквито и да е било проблеми.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
спази ли посоката на поставяне на шарнирите

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
Явор написа:спази ли посоката на поставяне на шарнирите
да да ,белезите ги оставих по посока на движение,както си пишеше в кутията и както бяха и старите

- Sekretarq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Cabrio
- Мечтае да кара: E30 3.0i М3
- Детайли за колата: Стара с четири фара сърдита и все ми се кара, винаги начумерена и в гъза уверена...
колега провери на шенкелите горе кадето се завиват в бомбето има тампони и във тях има лагерчета, освободи шенкелите и ги извади на вън и без да разглабяш като хванеш тампона трябва да се върти много лесно, въртят ли се трудно свивай прожините развиваш амортисьора вадиш ги и ги смазваш, ако са клеясали, нови лагерчета или тампони, освен това няма какво друго според мен тези лагери блокират много оправлвнието..

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Sekretarq написа:колега провери на шенкелите горе кадето се завиват в бомбето има тампони и във тях има лагерчета, освободи шенкелите и ги извади на вън и без да разглабяш като хванеш тампона трябва да се върти много лесно, въртят ли се трудно свивай прожините развиваш амортисьора вадиш ги и ги смазваш, ако са клеясали, нови лагерчета или тампони, освен това няма какво друго според мен тези лагери блокират много оправлвнието..![]()
![]()

64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5