Машинки на фаровете
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Машинки на фаровете
Колеги не ми работи автоматичното регулиране на фаровете(на оригинален ксенон).Искам да питам на диагностика хваща ли се от къде е проблема и свързано ли е с лайт модула?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Машинки на фаровете
Да, хваща се на диагностика
Не е от лайт модула а по скоро от машинките на окачването които дават сигнал колко да се вдигат и спускат фаровете.

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Или пък счупени държачи на рефлекторите.

Да на единия фар, мисля че са счупени, защото леко играе ,а с другия няма проблем ,но пак не се движи.Благодаря за помощта 

- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
За да разбереш, дали проблема е от държачи или са самите машинки, накарай някой да гледа фаровете/рефлекторите докато завърташ врътката за пускането им. Дори при счупени държачи, ако всичко по системата за регулиране работи, гледащия трябва да забележи леко помръдване на рефлекторите.
Така беше при мен. След разглобяване на фара се оказа, че някой си е поиграл доста вътре и вместо нови държачи е използвал доволно количество силикон, с който е опитал да залепи рефлектора за кутията на фара
Така беше при мен. След разглобяване на фара се оказа, че някой си е поиграл доста вътре и вместо нови държачи е използвал доволно количество силикон, с който е опитал да залепи рефлектора за кутията на фара

Napsters го хвана
Проблема е в предния датчик под купето.Благодаря колеги за помощта 

- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
kiki12 написа:Napsters го хванаПроблема е в предния датчик под купето.Благодаря колеги за помощта
За кой датчик става дума..каде се намира?
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

Stennli написа:За кой датчик става дума..каде се намира?
Под купето от дясната страна отпред и отзад има датчици,които са с едни малки щангички и подават сигнал на машинките на фаровете, когато колата е под наклон или е натоварена.
При мен беше от клеясала машинка на десния фар, който има подобен проблем, може и това да провери.
Дори и при счупени държачи, както казаха колегите, пак се опитва да регулира.
Дори и при счупени държачи, както казаха колегите, пак се опитва да регулира.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Датчиците - едни черни бакелит или пластмаса незнам, се виждат като се махнат десните колела (предно, задно), отчитат положението на задницата спрямо предницата т.е. колко е натоварена колата (отпред е двигателя той си е едни килограми - не се изменят подвижната е задницата). При разлика в отстоянието на колелата от купето LCM отчита показанието (съпротивлението) от датчиците и коригира в съответната посока рефлекорите на фаровете така че да не се променя осветяваната зона
Та те така работи тази система
А вече колко и дали ще се движат рефлекорите зависи от състоянието на държачите, машинките, LCM, кабели.
ПП Реглаж на фаровете с тази система се прави поне 15сек. след включването на фаровете (след това време чека е приключил) и при ненатоварена кола (било то с пътници или багаж).

ПП Реглаж на фаровете с тази система се прави поне 15сек. след включването на фаровете (след това време чека е приключил) и при ненатоварена кола (било то с пътници или багаж).
- DANDY
- Потребител
-
- Детайли за колата: 523 i,97
Здравейте,и аз имам няколко аномалии с мойте фарове,значи ако пусна фаровете преди да съм дал контакт,след подаването му се движат нагоре надолу,обаче ако съм на контакт или със запален двигател и пусна фаровете-никаква реакция.И друго,по разни причини трябваше да карам 2 дена със свалено табло,тогава фаровете си работеха перфектно при всякакво положение на ключа,независимо на контакт или със работещ двигател,дали трябва да се запознаят
фаровете с някаква друга джаджа незнам,иначе фаровете са сменени от предишния собственик.Някои ако има идея от каде иде причината ще се радвам да сподели

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
а иначе правилно ли осветяват ,всмисъл не светят ниско долу и друго закачено ли ти е реостатчето за наклона на фаровете отдясно на таблото е или си с автоматично настройване ?
- DANDY
- Потребител
-
- Детайли за колата: 523 i,97
незнам какво трябва да има закачено и откачено но когато бях без табло ми харесваха много как се вдигат и свалят при всяко положение на лкюча,сега само когато са предварително пуснати и дам контакт,тогава се движат,а можеби така трябва де да знам,по-знаещите да кажат
Трябва да се движат когато спускаш голям наклон или катериш баир ,но това движение на фаровете почти не се усеща от шофьора.
14 мнения
• Страница 1 от 1