Спирачна течност, как?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Спирачна течност, как?

Мнение от steeN » 24 Фев 2006, 15:32

Трябва да си сменя спирачната течност, а не ми се ходи по сервизи... Принципно ми е ясно как става номера, но някой може ли да опише процедурата. Със сигурност има някакви тънкости, които не знам... (само като си помисля, че трябва да го правя това и почва да ме боли десния крак :D )
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 24 Фев 2006, 15:58

Източваш старата като за начало от най-дълечното цилиндърче със помпане на педала при отвита дюза.
После сипваш нова течност и обезвъздушаваш пак от най-дълечното към-най близкото цилиндърче по ред на номерата.
Задно лаво,задно дясно,преднодясно,прено ляво.
Е общо взето е това успех ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 24 Фев 2006, 17:25

Не забравяй и помпата на съединителя.Трябва да източиш течноста и от нея и после да я обезвъздушиш.Така че и на съединителя ще помпаш.Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Фев 2006, 18:38

мда забравих го наистина... айде отиде ми и другия крак :D. вярно, че е хидравличен. може ли да се стигне без канал до помпата?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 24 Фев 2006, 23:43

Много важно!!! Сменяй течността само с такава каквато си бил преди това... ако е ДОТ4 слагай ДОТ4... ако е ДОТ5.1 слагай ДОТ5.1 в противен случай ще береш ядове :idea:
Имаше една много обширна тема за това... мисля че беше на АЛХ... може и в БЕст-а да е ;)
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 24 Фев 2006, 23:47

Eva ги беше обяснила тия неща ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Назад към E30