Не изключва напълно духалките след изгасяне
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Не изключва напълно духалките след изгасяне
Здравейте, колеги.
На няколко пъти вече ми се случва при изгасяне на двигателя и заключване на колата, вентилацията в колата да продължава да работи на някаква по-ниска степен, но все пак се чува шума от въздуха през филтрите на купето и от част от духалките в колата се усеща слаба въздушна струя. Досещате се, че след време(цяла нощ) пада акумулаторът. За месец и нещо стана вече за трети път. Оправията е да се откачи акумулаторът за няколко секунди и да се закачи пак. Така спира тази проклета вентилация. Интересното е, че иначе не спира, дори когато напълно изключа вентилацията от степените на климатика(при запален двигател) и продължава да духа.
Някакви идеи от какво може да е?
Благодаря предварително!
На няколко пъти вече ми се случва при изгасяне на двигателя и заключване на колата, вентилацията в колата да продължава да работи на някаква по-ниска степен, но все пак се чува шума от въздуха през филтрите на купето и от част от духалките в колата се усеща слаба въздушна струя. Досещате се, че след време(цяла нощ) пада акумулаторът. За месец и нещо стана вече за трети път. Оправията е да се откачи акумулаторът за няколко секунди и да се закачи пак. Така спира тази проклета вентилация. Интересното е, че иначе не спира, дори когато напълно изключа вентилацията от степените на климатика(при запален двигател) и продължава да духа.
Някакви идеи от какво може да е?
Благодаря предварително!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Re: Не изключва напълно духалките след изгасяне
Колегата е прав - смени си таралежа.
Темата е в "Детски болести" най-горе:
viewtopic.php?t=20685
Моята кола имаше същия проблем.
Темата е в "Детски болести" най-горе:
viewtopic.php?t=20685
Моята кола имаше същия проблем.
Touring & windsurf club
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Re: Не изключва напълно духалките след изгасяне
Здравейте колеги! На мен ми се случи това което колегата описва по горе, но когато свалях панела на климатроника за да премахна жуженето на вентилаторчето, което е в него. Когато размърдам връзката с кабелите отзад на управлението и вентилатора се включваше на някаква степен, и когато ги размърдам пак се спираше
сега е монтиран, наместен
и нямам никакъв проблем с вентилатора на климата...

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
4 мнения
• Страница 1 от 1