Въпрос за моментен разходомер

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Въпрос за моментен разходомер

Мнение от mishoval » 12 Май 2011, 15:59

Здравейте, колеги!
Притежавам колата от подписа от месец и все още я опознавам. От няколко дни забелязвам, че като изключа от скорост и се движа по инерция, стрелката не се връща веднага на 0, а остава известно време на 4 - 5 и след няколко секунди се занулява. В други моменти пък от 4 - 5 тръгва към 10 и след това се занулява,пак освободена от скорост и по инерция.Виждал съм този "феномен" и като съм спрял на кръстовище и съм освободил от скорост. При завой или спирачка по инерция пак тръгва надясно, но според мен си е нормално. Прави го и на студен, и на топъл двигател. Не съм усетил повишаване в разхода на гориво.
Та въпроса ми е към разбиращите - това нормално ли е или трябва да се притеснявам? Ако не е, каква може да е причината? Преди 10 дни съм бил на диагностика и не ми отчити грешки. А може ли да е от газовия инжекцион?
В търсачката нищо не открих по този ми въпрос.
Предварително благодаря на отзовалите се!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за моментен разходомер

Мнение от meha » 12 Май 2011, 16:54

mishoval написа: А може ли да е от газовия инжекцион

споко,така си е,мести се от време на време стрелката,в повечето случай към 20/100 :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 12 Май 2011, 17:36

:yes:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 12 Май 2011, 17:39

Колега, тя като върви по инерция изключена от скорост пак си харчи, макар и малко. Пробвай да пуснеш газта когато си на скорост. Тогава трябва да се върне на нулата стрелката, защото спира подаването на гориво. :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 12 Май 2011, 17:54

нормално е колега,така си се меси нагоре-надолу при ускорение и спиране.
и още нещо интересно съм забелязал: отчита вярно винаги, докато бордовия компютър за среден разход се бърка.
на мен например ми се обърка разхода по компютър като карам двигател 2.8 с дебитомер от 2.0 - слезна на 7-7.5, докато стрелката на моментния на дълъг път с постоянна скорост 120-130 ми седи залепена някъде малко над 8, което е и средния ми разход, изчислен по заредени литри делено на изминати километри.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 12 Май 2011, 19:32

Alexch написа:Колега, тя като върви по инерция изключена от скорост пак си харчи, макар и малко. Пробвай да пуснеш газта когато си на скорост. Тогава трябва да се върне на нулата стрелката, защото спира подаването на гориво. :winky:

:yes: Другото интересно е да се види прехода, когато инжекторите отново започват да пръскат - някъде около 1300 съм забелязал че е. То и ясно си се усеща, мотора започва да "тегли". При студен мотор пръскат до по-високи обороти на принудителен празен ход.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 13 Май 2011, 0:38

meha написа:
mishoval написа: А може ли да е от газовия инжекцион

споко,така си е,мести се от време на време стрелката,в повечето случай към 20/100 :mhihi:

Баш па 20 :shock:
Моята съм я научил да го души бензина :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 13 Май 2011, 9:14

ivoo написа:Моята съм я научил да го души бензина

Абе с изкл DSC,трудно се постига това,ако ме разбираш :mhihi: и си смени крушката :mrgreen:
Изображение

Назад към E39