Въпрос за съединител...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за съединител...

Мнение от PlamenBMW2.0i » 08 Май 2011, 12:25

Здравейте,колеги.Предстои ми смяна на съединител,но като видях че цените на новия комплект се въртят около 500 лева това ме кара да се замисля за някой втора употреба.Искам да попитам от ТДС стават ли притискателя и феродовия диск?Еднаква ли е шлицата и ф-то на дисковете... :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525тдс

Re: Въпрос за съединител...

Мнение от hriskoss » 08 Май 2011, 22:47

колега предполагам ,че колата ти е 520i. На тдс феродовият диск е без демпферни прожини а на бензиновата е със прожини,на тдс маховика е демпферен ,а на 520 е обикновен

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 08 Май 2011, 22:51

hriskoss написа: а на 520 е обикновен

Дали ? :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 08 Май 2011, 23:16

ivoo написа:

:mhihi: и диаметъра на диска е без значение :mhihi:

до автора на темата: начина по който си задал въпроса си, мислиш ли , че ще получиш адекватен отговор. иде ти скъпичко да си смениш съединителя???? ами не карай кола която неможеш да си позволиш!!!! освен това що годе читав комплект съединител се продава за 300-350 лв. да не говорим, че има и по евтини, но не са са препоръчване.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525тдс

Мнение от hriskoss » 09 Май 2011, 10:39

Колегата пита дали става от тдс,а не търси счетоводители да му правят сметка на парите, не се опитвате да помагате ,а само се присмивате.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 09 Май 2011, 12:21

Колега, много части търпят да ги смениш с втора употреба при е39, ама със съединителя не си играй :mhihi: Разликата в цената между нов и втора употреба няма да е толкова голяма, а освен това не знаеш на какъв ще попаднеш, и дали няма да ти се налага след месец-два пак да го сменяш :angel: Иначе има огромно разнообразие в цените на новите съединители, както по 200, така и по 1200 лева. Поразгледай тука в темите в раздел 'продава' има нови комплекти, които може и по 250-300 лева да ти се вържат. Не рискувай, всички знаем поговорката 'евтиното излиза скъпо' :paranoid:

Не ме нападайте, че пиша оффтопик - вярно е че не отговарям точно по темата, но мисля че всички разбирате какво казвам. ;) Колегата дали ще се вслуша е друг въпрос :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от PlamenBMW2.0i » 10 Май 2011, 6:32

Благодаря на колегите hriskoss и goguma.Ще се разровя във форума да видя какво ще излезе... :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Влака

Мнение от animall » 10 Май 2011, 19:22

NAPSTERS написа:
ivoo написа:

до автора на темата: начина по който си задал въпроса си, мислиш ли , че ще получиш адекватен отговор. иде ти скъпичко да си смениш съединителя???? ами не карай кола която неможеш да си позволиш!!!! освен това що годе читав комплект съединител се продава за 300-350 лв. да не говорим, че има и по евтини, но не са са препоръчване.

По прав от колегата няма, значи събираш от закуски и дискотеки и купуваш най-голямия картал на пазара, слагаш газ и на първия ремонт от 500 лева викаш скъпо ми е, значи съвсем сериозно те СЪВЕТВАМ да си купиш ГОЛФ 2, неговия амбреаж ще струва 150 лева и вярвам няма да са ти много. И да присмиваме се защото в тъпата ни държава всеки се опитва да си надскочи сянката а това е смешно!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 10 Май 2011, 19:41

300-350лв LUK и си ти!МНОГО Е ВАЖНО КОЙ И КАК ЩЕ ТИ ГО СМЕНИ!Може би по-важно и от марката,но оригинала е LUK!Виж: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=249823 и http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... &start=210
Последна промяна dr.peshev на 10 Май 2011, 20:03, променена общо 1 път
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от opex » 10 Май 2011, 19:55

animall написа:
NAPSTERS написа:
ivoo написа:

По прав от колегата няма, значи събираш от закуски и дискотеки и купуваш най-голямия картал на пазара, слагаш газ и на първия ремонт от 500 лева викаш скъпо ми е, значи съвсем сериозно те СЪВЕТВАМ да си купиш ГОЛФ 2, неговия амбреаж ще струва 150 лева и вярвам няма да са ти много. И да присмиваме се защото в тъпата ни държава всеки се опитва да си надскочи сянката а това е смешно!!!

Колега прав си за голфа и останалото на горе, но дай да не засягаме темите със сянката, щото "в началото" 90% от форумците не са били от Рокфелер фамилията и/или богопомазани с прекрасен живот когато са били още 18-20 годишни новоизлюпени гангста-шофьорчета, а да не говорим, че човек прави толкова по-голям прогрес, колкото повече се опитва да си надскача сянката, а моментите в които при скок се спъва и пада може да се отнесат към статистическата грешка на това твърдение и следователно нещо нормално, дори нужно.
@ОП - не разчитай на 2-ра употреба, не само, че парите около цялата история със смяната няма да се различават много, но не се знае от къде и защо!! е свален...и дали като го сръчкаш някъде няма да си останеш на място.
Извинявам се за полу-офтопика, все пак като гледам и останалите нямат кой-знае колко градивни мнения в тази тема :)

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 10 Май 2011, 21:37

Я и аз да ползвам темата да питам ако сменя 20-ската с 28-ца, съединителя и маховика от 20-ската ли остават или трябва да взема 2,8-цата комплект със съединител и маховик ? Става въпрос за ръчна скоростна кутия .
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 10 Май 2011, 22:00

НЕ!

p.s.Но ако си доволен от филтъра и свещите,виж двете ми нови теми! :lol:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 10 Май 2011, 22:05

Sesko написа:Я и аз да ползвам темата да питам ако сменя 20-ската с 28-ца, съединителя и маховика от 20-ската ли остават или трябва да взема 2,8-цата комплект със съединител и маховик ? Става въпрос за ръчна скоростна кутия .

Не си уточнил за каква смяна говориш - цялата кола ли ще сменяш, или само присадка на двигател ще правиш, но и в двата случая отговорът е 'не'.

А ако си решил трансплантация 20 => 28 да правиш, знай че всичко се сменя - съединител, скорости, кардан, диференциал, полуоски....

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 10 Май 2011, 23:00

goguma написа:
Sesko написа:Я и аз да ползвам темата да питам ако сменя 20-ската с 28-ца, съединителя и маховика от 20-ската ли остават или трябва да взема 2,8-цата комплект със съединител и маховик ? Става въпрос за ръчна скоростна кутия .

Не си уточнил за каква смяна говориш - цялата кола ли ще сменяш, или само присадка на двигател ще правиш, но и в двата случая отговорът е 'не'.

А ако си решил трансплантация 20 => 28 да правиш, знай че всичко се сменя - съединител, скорости, кардан, диференциал, полуоски....

Колега нещо не разбрах , как и в двата случая е не , пък ако сменям двигателя всичко се сменяло ?

П.С Щом питам за съединител и маховик според мен става ясно , че става въпрос за смяна на двигател. Ако ще сменям цялата кола тя си е оригинално както си е и надали ще има нужда да се преправя нещо :D
dr.peshev написа:НЕ!

p.s.Но ако си доволен от филтъра и свещите,виж двете ми нови теми! :lol:

Много съм доволен колега , колата лети направо , че и разхода смъкна :wave:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 10 Май 2011, 23:07

Sesko написа:Колега нещо не разбрах , как и в двата случая е не , пък ако сменям двигателя всичко се сменяло ?

П.С Щом питам за съединител и маховик според мен става ясно , че става въпрос за смяна на двигател. Ако ще сменям цялата кола тя си е оригинално както си е и надали ще има нужда да се преправя нещо :D

Помислих че питаш ако смениш 520-ката с 528-ца, и ако ти се налага да сменяш маховик и съединител дали ще паснат втора употреба от 520-ка на 528-ца :mhihi: Както и да е де, нещо мозъкът ми е изпържен :mhihi: Но то и това не става така или иначе. А ако ще сменяш двигателя, ясно ти е вече как става :)

Следваща

Назад към E39