Помощ при избор

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: и се учи да кара
Мечтае да кара: е91 330i

Помощ при избор

Мнение от radolud » 07 Май 2011, 12:41

Здравейте, момчета(за съжеление още не мога да ви наричам колеги :D)

След около 5-6 месеца, най-вероятно ще си взимам нова кола. За сега съм спрял на няколко - е39, е46, а4 б5 и passat 5 or 6.

Като цяло търся по-слабичките двигатели щото съм младеж :D, и ми трябва нещо, което да харчи по-малко, но и в частите да е по-издържливо, и да не ми режат главата. Знам, че със сигурност пасат-а е за мене, но BMW си е BMW.

Та помогнете ми в избора дали да е е39 M52B20i или M54B22i, кой е по-читавия от двата, и комбинацията с ГИ, прави ли проблеми ? Също, за слабите места, поразгелдах темите, можете пак да споменете или да ме насочете, благодаря.
А разликата с разхода на 2.0i i 2.3i, доста по-голям ли е ?
На дизел май няма да се спра, зареди цената на дизелака, а пък 520d, май е тромавичък(или греша?).

Ако ще е е46, 318i достатъчна бърза ли е от вашите наблюдения, или като се сложи чип не издържа ? :D Абе като цяло ще имам бюджет от 8K, макс 9К. Посъветвайте ме, ако бяхте на мое място, но с вашите познания, на какво бихте се спрели ? :)

P.S.
Извинявам, се ако съм сгрешил разделчето, преместета тема, само ме уведомете на ЛС, къде е, благодаря.

Благодаря предварително на всички! :bchug: :bowdown: :)

Потребител
Аватар

Re: Помощ при избор

Мнение от Adriano0 » 08 Май 2011, 9:14

Здравей! Аз бих ти препоръчал дизела, защото не съм много фен на АГУ-то... 520д е тромав автомобил, 525д според мене върви много добре и в градски условия се държи добре и на магистралата... Разхода също е добър, при мене в италия няма много трафик където живея и ми дава около 7... извън градско 120/130 на автопилота пада и под 7.. всичко зависи от това как караш... А4 лично на мене не ми харесва въобще, супер дървен автомобил е според мене.. Пасата е добър, но не е по-добър от е39.. това ти го казвам не, защото имам а бмв, а просто защото като взех бмв-то точно до него имаше и един пасат 5.5 мисля че се водеха с facelift-а... какво да ти кажа от едното в другото като седнах просто нямаше нищо общо... Едно бмв може да се сравни само с друго бмв...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d '02
Мечтае да кара: подводница

Мнение от King Nothing » 08 Май 2011, 9:55

Младежо, :)
Ако току що си взел книжка и това ти е първа кола - за твоя безопастност те съветвам да не взимаш кола над 100 коня. Ще я покараш 2-4 годинки, щя е понамачкаш тук-там и тогава ще я смениш с по-мощна, ако решиш. И не си разваляй колата (каквато и да е) с газ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 08 Май 2011, 10:20

С тези пари се ориентирай към Е46, недей да слагаш газ и си готов :wave: 320i ми се вижда добър избор

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 08 Май 2011, 11:07

Страшно много ни затруднявате с изискванията от рода на "Този мотор дърпа ли добре... а много ли харчи" :mhihi: Колега, ако искаш БМВ, нека го кажа така - не да не обръщаш внимание на разхода, а да не си купуваш БМВ заради разхода ;) Тия шестаци дето си ги изброил са много добри, разхода им е ок, но дефинирай колко много си готов да ти харчи колата, за да знаем да ги коментираме ли изобщо. Иначе с по две думи за изброените от теб:

-е39 - по-големичка, комфортна кола; поддръжката й не е за теб; между 520 и 523 второто е по-добрия избор; по мои впечатления 520д е рядка, тука нищо не мога да кажа, но определено тоя мотор ще е малко тромав
-е46 - по-младежка, вози много приятно; поддръжката й мисля че пак не е за теб; 320i е много добър избор, май се вмества в бюджета ти, но отново идва разхода... ; 318i според мен не си заслужава

Всички тия бензинови мотори са ок с хубав и качествено монтиран ГИ. Разхода като цена става супер, разликата в усещането е минимална.

Но така като гледам поста ти, май май БМВ не е твоята марка. Не ме разбирай погрешно, просто ще е жалко да купиш е46 и да жалиш пари за поддръжка, ще е язък за хубавата кола.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i 1997
Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG

Мнение от buller » 08 Май 2011, 11:30

Според мен си купи нещо, което няма да те е яд ако чукнеш тук там...
За парите, които си приготвил можеш да вземеш кола за 6-7000 лв. и да имаш 2000 лв. за първоначалните разходи (регистрация, ГО, еко такса; каско, данък, аларма) + обслужване - масла, филтри, ремъци, гуми и т.н.
В този бюджет, според мен най-удачният избор би бил 316 или 318 Е46, щом не си фен на дизелите.
Но, определено не избързвай с многото коне под капака, защото могат да ти изграят лоша шега, особено в началото + задното ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60

Мнение от kraiso » 08 Май 2011, 11:35

Колеги, съгласете се, че не МОЩНИТЕ коли правят катастрофите по улиците, а водачите в тях! Всеки самм решава как да кара, така че мощността не е синоним на ПТП. Аз бих посъветвалл колегата да си вземе това, което му харесва, но да го кара с РАЗУМ! Това е основното! А на тези против газта съм пълен опонент! :driving: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 523i

Мнение от Plamin » 08 Май 2011, 12:39

аз бих казал 523 или 528 като разход са по добре от 520 и са по здрави като мотор. Относно това че в първия пост пише пасат б5 или ауди ако бмв ти е скъпо какво да кажем за пасата и аудито, тези две коли отпред са с 8 носача по 2 долни и 2 горни на страна само отпред и там си е цифра :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 08 Май 2011, 12:42

kraiso написа:Колеги, съгласете се, че не МОЩНИТЕ коли правят катастрофите по улиците, а водачите в тях! Всеки самм решава как да кара, така че мощността не е синоним на ПТП. Аз бих посъветвалл колегата да си вземе това, което му харесва, но да го кара с РАЗУМ! Това е основното! А на тези против газта съм пълен опонент! :driving: :yes:

:yes: Само дето не мога да разбера защо толкова малко колеги го проумяват това. То и оня, дето уби 5-ма ли, 6-ма ли бяха, по Великден, е карал опел, и сигурно не е бил с 200 коня под капака. Спор няма - доста коне (не много, многото коне почват от 250-300 нагоре) + задно предаване, особено без шпер, е деликатна комбинация за каране. Но то шофирането е до усет, опит, умения, и в огромната си част РАЗУМ. Така че по абсолютно никакъв начин не мога да се съглася, че автомобилите са ни виновни. Случва се човек да прави грешки, но целта на занятието е да се учи от тях. Тая работа с маломощните коли пък толкова често се оказва с тотално обратния ефект - пича гледа батковците с големите мотори, изсилва се с малолитражката си, и белята става. Сори за :OT: но подобни неща се четат във всяка втора тема от тоя тип, а са напълно ненужни. То колегата ако няма акъл, ние колкото и да му говорим... файда (примерно го казвам, автора на темата да не се обиди :mhihi: ).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 08 Май 2011, 13:28

radolud написа:...

Моето мнение е, че щом се замисляш за бензинов мотор на газ, трябва да си вземеш дизел.
Погледни е46 320d преди и след фейса, не ги знам цените как вървят, но мисля, че ще се вмести в бюджета ти. А пък е един доста приятен автомобил, особено за първи.

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 08 Май 2011, 13:57

Моя съвет към автора е да попрочете малко в търсачката за 528i не е ефтина потдръжката,но е едно истинско BMW! :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 08 Май 2011, 15:59

bili1 написа:Моя съвет към автора е да попрочете малко в търсачката за 528i не е ефтина потдръжката,но е едно истинско BMW! :yes:

Съгласен съм, че в тоя бюджет това е най-добрият избор (и като съотношение разход/вървеж/здравина) ама къде го пратихте момчето :dunno: той пита за 318 и 520.
Май тая тема ще стане поредната със 101 мнения от 100 отговора :mhihi:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Аватар
Мечтае да кара: Вече си го купих

Мнение от Dobermann » 08 Май 2011, 16:28

Моето мнение , така и така ще даваш пари и искаш бегачка най-разумния избор е е39 523и. Един запазен екземпляр винаги може да намериш ,не е 520и :banghead: не и 528и . Много здрави автомобили ако караш разумно няма да те плаши разхода толкова. Един път вкараш ли я в пътя едвали ще видиш зор с подръжката. На другия полюс е Пежо 206 1.1 бензин газ , аз карам такова .. това е икономична кола . Но само толкова , няма плюсовете на БМВ-то.
Може още 101 мнение да изразим и всичките ще бъдат верни ...
Който се дърви на борците става член на мъртъвците !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60

Мнение от kraiso » 08 Май 2011, 17:35

Gh0s7 написа:
radolud написа:...

Моето мнение е, че щом се замисляш за бензинов мотор на газ, трябва да си вземеш дизел.
Погледни е46 320d преди и след фейса, не ги знам цените как вървят, но мисля, че ще се вмести в бюджета ти. А пък е един доста приятен автомобил, особено за първи.

Tва пък откъде??????? Мн погрешна логика-

БМВ Е46 320д - 9л среден = 22.5лв
БМВ Е46 328и - 15л среден (газ) =19.5 лв
Къде отиваш.......ако искаш може ги дръпнем да сравним и динамиката :lol: :mhihi: :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше тройка

Мнение от drllxr » 08 Май 2011, 19:15

Здравей колега!

Моята е 320i с m54.Както и повечето колеги са те посъветвали не си харчи всичките пари за колата,защото все пак ще купуваш стара кола.Подготви си поне два бона за регистрация,обслужване застраховки и т.н.Моя съвет е да гледаш за добре поддържано е46,е39 според мен е прекалено голямо за първа кола,пък и предполагам че нямаш жена деца и тройката ще ти е точно по мярка.318 и 320 горят почти еднакво,но пък разликата във вървенето и звука е огромна.Тука обаче има друг проблем-данъците,гражданска,каско са с доста по високи цени (за 320 става дума).Така че ти сам си прецени каква кола искаш според финансовите си възможности.Честно да ти кажа според мен тези модели БМВ които си изброил не са много подходящи за първа кола.

Поздрави!

Назад към E39