дьлги светлини 525d 2001
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- shumito
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525D Turing
- Мечтае да кара: 530xd Turing
дьлги светлини 525d 2001
Здравейте колеги,какви крушки трябва да сложа на бавареца за дьлгите да светят с бяла светлина,че сега светят едно жьлто много е дразнещо понеже сьм сьс ксенон на кьсите.Благодаря предварително и умната по Гергьовден

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: дьлги светлини 525d 2001
Имаше някакви на Osram мисля по 30-лева който светят уж бяло но за сметка на бялото светлината беше слаба работа,междо другото и аз бух взел някакви защото и аз съм с ксенон и като пусна дългите се омазва работата.. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Ами колега аз имам наблюдения върху Osram Cool Blue H4 крушка. Ами да ти кажа на мен не са ми настроени фаровете много добре, но пък за сметка на това светят доста добре. Не мога да добия реална представа за това как светят на дълги защото Гоуфа е с 4 фара и на дълги светят и средните. Като се погледне фара малко по отдалече се вижда лек синкав оттенък но светлината на пътя е бяла. Като цяло доволен съм от светенето на крушките.
Другите които чета че са хубави са Philips X-tremeVision. Дават ги +100% повече светлина. Обаче нямам наблюдения върху такава крушка. Като гледам клипове из ЮТубата виждам, че наистина светят доста силно.
По добре някои колега дето ги е позлвал да каже дали е така.
Другите които чета че са хубави са Philips X-tremeVision. Дават ги +100% повече светлина. Обаче нямам наблюдения върху такава крушка. Като гледам клипове из ЮТубата виждам, че наистина светят доста силно.
По добре някои колега дето ги е позлвал да каже дали е така.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз също съм с ксенон на късите, а на дългите забучих Osram + нещо си беше, от тия новите. И въобще не ме притеснява, че ксенона бил бял, а дългите по-жълти, нали отпред става ден, друго не ме интересува. Ако искаш бяла светлина и да не е ксенон на дългите, Osram Cool Blue 5000K.
P.S. Колегата, Алигатор, какъв е тоя Голф с 4 фара, средни някакви и как фаровете не са ти настроени добре, пък светят много добре?
P.S. Колегата, Алигатор, какъв е тоя Голф с 4 фара, средни някакви и как фаровете не са ти настроени добре, пък светят много добре?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
Ами голфа е такъв:

Ами фаровете не са настроени много точно, защото средните светят по дърветата. А крайните светят малко по близко от колкото трябва. Когато е на дълги светят и 4-рите фара на длъги светлина защото външните са Н4, и просто няма как да не свети добре.

Ами фаровете не са настроени много точно, защото средните светят по дърветата. А крайните светят малко по близко от колкото трябва. Когато е на дълги светят и 4-рите фара на длъги светлина защото външните са Н4, и просто няма как да не свети добре.
- FragNatic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Е39 М47
- Мечтае да кара: Ягуар
Значи колега според мен искаш да ги смениш само заради газария!
1во за тази година си излизат от завода с жълти крушки на дългите
2ро жълтата светлина от всяко осветително тяло е по мека и се нарича Daylight, за разлика от бялата - Moonlight
3то е доказано че "жълтата" светлина дразни в пъти по малко човешкото око защото се доближава до нормалната слънчева светлина
4то теб няма как да те дразни след като не си ПРЕД колата а си ЗАД волана и не ти свети в очите
5то след като отпред е "ден" като ги пуснеш кво те бърка къв цвят. По важно е да има минимален афтърмаркет и да ти върши раота колата
Надявам се силно да ти променя мнението за смяна на крушките
1во за тази година си излизат от завода с жълти крушки на дългите
2ро жълтата светлина от всяко осветително тяло е по мека и се нарича Daylight, за разлика от бялата - Moonlight
3то е доказано че "жълтата" светлина дразни в пъти по малко човешкото око защото се доближава до нормалната слънчева светлина
4то теб няма как да те дразни след като не си ПРЕД колата а си ЗАД волана и не ти свети в очите
5то след като отпред е "ден" като ги пуснеш кво те бърка къв цвят. По важно е да има минимален афтърмаркет и да ти върши раота колата

Надявам се силно да ти променя мнението за смяна на крушките

- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
Не мога да се съглася, че е гъзария това да искаш да ти свети добре и да виждаш.
Също така ти се струва, че са с жълти крушки защото една най-обикновена халогенна крушка като се сложи до един заводски Ксенон който е с температурен цвят 4300К, тя жълтее доста. Същия ефект има и когато се пусне през деня. Дневната светлина с цвят 5500К, и една крушка със същата температура трябва като се пусне през деня да не прави контраст със дневната светлина.
Обаче за през нощта най-добрата светлина е 4300К. Не случайно го слагат като цвят на оригиналните ксенони. Не случайно халогенните крушки се опитват да ги направят да светят със същата температура.
Според мен не си виждал оригинален ксенон как свети. Реално много трудно се различава. Това което си виждал може да е само най-масово използвания 8000К ксенон.
Както казваш ти няма много разлика какъв е цвета като си зад волана, но има разлика в осветеността.
Прилагам и една картинка да добиете представа за цветоветеизползвани за ксенон.
Също така ти се струва, че са с жълти крушки защото една най-обикновена халогенна крушка като се сложи до един заводски Ксенон който е с температурен цвят 4300К, тя жълтее доста. Същия ефект има и когато се пусне през деня. Дневната светлина с цвят 5500К, и една крушка със същата температура трябва като се пусне през деня да не прави контраст със дневната светлина.
Обаче за през нощта най-добрата светлина е 4300К. Не случайно го слагат като цвят на оригиналните ксенони. Не случайно халогенните крушки се опитват да ги направят да светят със същата температура.
Според мен не си виждал оригинален ксенон как свети. Реално много трудно се различава. Това което си виждал може да е само най-масово използвания 8000К ксенон.
Както казваш ти няма много разлика какъв е цвета като си зад волана, но има разлика в осветеността.
Прилагам и една картинка да добиете представа за цветоветеизползвани за ксенон.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- FragNatic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Е39 М47
- Мечтае да кара: Ягуар
Колега Алигатор, моля да прочетеш 1вия пост много внимателно и детайлно 
Искам да ти подскажа просто , че нито колегата Шумито нито аз ти пишем за ксенон
Иначе аз лично ти благодаря за споделената информация относно ксенона тъй като това е ново за мен. Не знам колко ще ми е полезно но се радвам да науча нещо ново за любимата марка

Искам да ти подскажа просто , че нито колегата Шумито нито аз ти пишем за ксенон

Иначе аз лично ти благодаря за споделената информация относно ксенона тъй като това е ново за мен. Не знам колко ще ми е полезно но се радвам да науча нещо ново за любимата марка

- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
Неправилно сте ме разбрали. Аз не пиша за ксенон просто искам да обясня как стоят нещата с цвета на светене на крушките. Все пак няма разлика в цвета на ксенон и на халоген с 4000К. А от тази табличка която прикачих показвам как варира осветеността според цвета.
9 мнения
• Страница 1 от 1