Данни за пробег от ключ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Данни за пробег от ключ
Здравейте, пробвах с търсачката, но може и да търся неправилно, понеже не намирам информация по този въпрос.
Знам, че на болшинството продавани коли им "пренаписват" километрите на таблото, но съм чувал, че на самия ключ за палене също има памет, в която се съхраняват такива данни, но не могат да бъдат променяни, става въпрос за Е39 след 2001-ва, но така ли е действително или как мога да се уверя в пробега на колата?
Знам, че на болшинството продавани коли им "пренаписват" километрите на таблото, но съм чувал, че на самия ключ за палене също има памет, в която се съхраняват такива данни, но не могат да бъдат променяни, става въпрос за Е39 след 2001-ва, но така ли е действително или как мога да се уверя в пробега на колата?
- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0D
Re: Данни за пробег от ключ
Мерси колега, но там пак не се разбира кое е вярното и по-скоро последното - дали в ключа само се добавя изминато разстояние и въобще може ли да се променя.
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Подозирам, че ключът само съхранява това, което му каже таблото. Аз имам два ключа и единия е почти неизползван, следователно би трябвало да не ми е проблем да ти продам моята кола с под 10000 километра. Това са само теоретични разсъждения, никога не съм пробвал да закарам колата до сервиза с резервния ключ.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
Колега не разчитай да хванеш километрите по ключа.Гледай единствено колата да е имала по малко собственици (по възможност да не са били балканци) и пълна сервизна история ,която илиза в представителството на марката.А най-важното според мен е цялостното състояние и не толкова километрите.Успех
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
kiki12 написа:Колега не разчитай да хванеш километрите по ключа.Гледай единствено колата да е имала по малко собственици (по възможност да не са били балканци) и пълна сервизна история ,която илиза в представителството на марката.А най-важното според мен е цялостното състояние и не толкова километрите.Успех

Абсолютно - гледай състоянието на колата! Километрите не са критерий (в определени граници) ако колата е подържана
Успех

Както другите казаха - гледай състоянието, а не километрите.
Да си виждал някъде 10 годишна кола в БГ да е над 150 000км?
Всички продават коли карани от баби/ такива складирани в хангари и почти не използвани
Поне в моя случай копИлитата (автокъща) бяха превъртяли километража на таблото, но този в DIS показваше малко повечко
Да си виждал някъде 10 годишна кола в БГ да е над 150 000км?

Всички продават коли карани от баби/ такива складирани в хангари и почти не използвани

Поне в моя случай копИлитата (автокъща) бяха превъртяли километража на таблото, но този в DIS показваше малко повечко

8 мнения
• Страница 1 от 1