Данни за пробег от ключ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Данни за пробег от ключ

Мнение от opex » 03 Май 2011, 19:53

Здравейте, пробвах с търсачката, но може и да търся неправилно, понеже не намирам информация по този въпрос.
Знам, че на болшинството продавани коли им "пренаписват" километрите на таблото, но съм чувал, че на самия ключ за палене също има памет, в която се съхраняват такива данни, но не могат да бъдат променяни, става въпрос за Е39 след 2001-ва, но така ли е действително или как мога да се уверя в пробега на колата?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0D

Re: Данни за пробег от ключ

Мнение от CHUKANSKI » 03 Май 2011, 20:08

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от opex » 03 Май 2011, 20:27

Мерси колега, но там пак не се разбира кое е вярното и по-скоро последното - дали в ключа само се добавя изминато разстояние и въобще може ли да се променя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 03 Май 2011, 22:26

Подозирам, че ключът само съхранява това, което му каже таблото. Аз имам два ключа и единия е почти неизползван, следователно би трябвало да не ми е проблем да ти продам моята кола с под 10000 километра. Това са само теоретични разсъждения, никога не съм пробвал да закарам колата до сервиза с резервния ключ.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528

Мнение от kiki12 » 03 Май 2011, 23:00

Колега не разчитай да хванеш километрите по ключа.Гледай единствено колата да е имала по малко собственици (по възможност да не са били балканци) и пълна сервизна история ,която илиза в представителството на марката.А най-важното според мен е цялостното състояние и не толкова километрите.Успех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 04 Май 2011, 10:38

kiki12 написа:Колега не разчитай да хванеш километрите по ключа.Гледай единствено колата да е имала по малко собственици (по възможност да не са били балканци) и пълна сервизна история ,която илиза в представителството на марката.А най-важното според мен е цялостното състояние и не толкова километрите.Успех

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60

Мнение от kraiso » 04 Май 2011, 22:10

Абсолютно - гледай състоянието на колата! Километрите не са критерий (в определени граници) ако колата е подържана ;) Успех

Потребител
Аватар

Мнение от liobaka » 09 Май 2011, 14:05

Както другите казаха - гледай състоянието, а не километрите.

Да си виждал някъде 10 годишна кола в БГ да е над 150 000км? :mhihi:
Всички продават коли карани от баби/ такива складирани в хангари и почти не използвани :mhihi:

Поне в моя случай копИлитата (автокъща) бяха превъртяли километража на таблото, но този в DIS показваше малко повечко :winky:

Назад към E39