Следващото BMW M3

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Следващото BMW M3

Мнение от Делян » 03 Май 2011, 16:34

Така е, мъчат се амсалаците да го докарат от много литри и коне, ама кат не им се отдава, както винаги ще са отзад :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Май 2011, 16:38

raduslaf написа:
alx написа:кое изглежда добре? нескопосания фотошоп или мулето дето освен по-ниската поза няма никакви други видими елементи на м3 и не мисля, че е м3 под прикритие изобщо?

и какво ще прави бмв като меро сложат в8 битурбо мотора в новия ц63?

само питам... то ще се чуе де...

И кво? :) Ц класата АМГ е много по-мощна и в сегашните версии на давата автомобила, но М-ката показа що е то автомобилостроене на назобения изрод :mhihi:

кое е показала? амг-то е по-бързо и по-динамично от м3 седана и усещането за пътя е сравнимо (минаха времената когато амг-тата бяха лодки). да не говориме че звучи много по-добре (субективно- но поне за мене)

новото м3 с тия 450 коня ако не е по-леко от текущото м3 и да се върне малко към корените на "м3" емблемата... много хора ще са разочаровани.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 03 Май 2011, 16:47

За звукът е ясно, ама аз колкото теста съм гледал на писта, в толкова м3-ката е отпред...

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 03 Май 2011, 16:49

alx написа:
raduslaf написа:
alx написа:кое изглежда добре? нескопосания фотошоп или мулето дето освен по-ниската поза няма никакви други видими елементи на м3 и не мисля, че е м3 под прикритие изобщо?

И кво? :) Ц класата АМГ е много по-мощна и в сегашните версии на давата автомобила, но М-ката показа що е то автомобилостроене на назобения изрод :mhihi:

кое е показала? амг-то е по-бързо и по-динамично от м3 седана и усещането за пътя е сравнимо (минаха времената когато амг-тата бяха лодки). да не говориме че звучи много по-добре (субективно- но поне за мене)

новото м3 с тия 450 коня ако не е по-леко от текущото м3 и да се върне малко към корените на "м3" емблемата... много хора ще са разочаровани.

Не обичам да изпадам в безмислени спорове, но това, което казваш не е истина.Всяко едно сравнение, което съм гледал между двата автомобила, бива печелено от БМВ-то.
http://www.youtube.com/watch?v=DaZExdTHHjY
БМВ-то дава НЯКОЛКО секунди по-добро време,а, ако изгледате цялото предаване, става въпрос и за управлението на двете коли, като се коментира, че Мерцедес отстъпва значително на М-ката и на това всъщност се дължи брутално по-доброто време на пистата.Имаше някъде и видео как 3-ката не отстъпва дори на драг, ма не ми се рови сега.Аз лично имам вяра на Стиг, особено, имайки предвид пристрастието на Джереми Кларксън към Мерцедес :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Май 2011, 17:01

Dpy написа:За звукът е ясно, ама аз колкото теста съм гледал на писта, в толкова м3-ката е отпред...

ти колко често караш на писта? щото на мене ми се случва два пъти в месеца а пък колите за които говориме са всекидневки за улично каране... :dunno: гарантирам ти че освен ако не летиш по някои s-образна серия от завои с 200 на писта... няма да усетиш защо бмв-то всъщност е по-добрия автомобил. друга тема, че за да усетиш въпросната разлика трябва да си много много добър в пилотирането.

...карани на 8/10 и двата автомобила са много подобни.. .но амг-то е по-подходящо за улицата... и по-евтино... и според мене по-бързо на ринга.

ето ти един независим тест: забележи че м3-ката е по-бърза с 8 секунди но е с ар-гуми което е... разлика от земята до небето.

German magazine "Sport Auto" peformed their "Supertest" on the C63 in their February 2009 issue. They are one of a few magazines in the world which independently test cars on the Nordschliefe circuit using the same driver all the time, making the comparison in laptimes more reasonable than using times from the factory.

The C63's laptime was 8:13 minutes, making it the king of the C-AMG cars (not surprisingly, as each successive generation of C-AMG cars has gotten faster and faster).

Now, I'm sure most of you will wonder how this compares to other cars out there, so I've listed some cars of interest from previous Sport Auto Supertests and their laptimes on the "Ring".

BMW M3 (E92): 8:05 (on R-compound tires)
Audi RS4 (B7): 8:09 (on R-compound tires)
BMW M5 (E60): 8:13
Lexus IS-F: 8:18
MB C55 AMG: 8:22
BMW M3 (E46): 8:22
BMW 335i (E92): 8:26
Audi S5: 8:26
BMW M5 (E39): 8:28
MB C32 AMG: 8:37
MB C43 AMG: 8:51

та тънката ми мисъл е, че са минали времената когато амг-тата бяха кораби а бмв-тата- скалпели. сега разликите са нищожни и всичко опира до това кой какво харесва по.. субективни причини. да се твърди че спортните "мерцедеси" са "по-зле от бмв-тата" е... просто много четене на списания и слугуване на общественото мнение.
алекс
трабант 601с
разни други возила

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 03 Май 2011, 17:12

Във всички тестове М3 е по-бърза на писта, но наистина е важно и самото ускорение.

Според мен новата М3 ще е с повече от 450 коня - освен, че трябва да се пребори с Ц-класата, трябва да дръпне малко и на 1 Series M Coupe, защото в момента то показва сходни или по-добри резултати.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Май 2011, 17:14

MCar написа:Във всички тестове М3 е по-бърза на писта, но наистина е важно и самото ускорение.

Според мен новата М3 ще е с повече от 450 коня - освен, че трябва да се пребори с Ц-класата, трябва да дръпне малко и на 1 Series M Coupe, защото в момента то показва сходни или по-добри резултати.

ама точно това се опитвам да ти обясня- че ги гледам по пистите и ... не са. сега ако вземеш професионални шофьори съм сигурен че бмв-то на по-къси писти може и да дръпне малко, но тука говориме за аз и ти да ги караме... и при тези обстоятелства аз ти гарантирам че разлика няма и меро е по-лесен за каране...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: ше E36 325i

Мнение от F*natic » 03 Май 2011, 17:15

Лично мнение: следващото М3 ще е с V8 под капака (и то най-вероятно с 2 турбини), а шестачето с туин турбо вече беше боднато в М1.

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 03 Май 2011, 17:40

alx написа:ама точно това се опитвам да ти обясня- че ги гледам по пистите и ... не са. сега ако вземеш професионални шофьори съм сигурен че бмв-то на по-къси писти може и да дръпне малко, но тука говориме за аз и ти да ги караме... и при тези обстоятелства аз ти гарантирам че разлика няма и меро е по-лесен за каране...

Ами не съм убеден, че е по-лесен за каране. И двете коли съм ги карал, М3 доста повече, но Мерцедеса не ме грабна особено. Да, разбира се, че съм пристрастен, но според мен точно в управлението М3 е по-добра.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bonoflip » 03 Май 2011, 17:40

Алекс имам един колега, който твърди че неговият Мустанг ГТ 2011 5.0 бие от равен старт и на доускорение сегашното М3? Как мислиш дали е вярно, защото новия Форд не е никак лош, а когато разбрах че е платил 30к за него ми призля :) Вече ги пуснахме Мустанга и едно БМВ, но беше 335и защотото това имахме под ръка. Иначе какво ти е мнението за този Мустанг тъй като собственика му каза че хем побеждавал М3-ка няколко пъти вече...хем гледал Мотротренд и там пак Мустанга биел при сравнени двете?
Последна промяна bonoflip на 03 Май 2011, 19:03, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330d черна излитаща
Мечтае да кара: е90 М3 limousine

Мнение от Alpinab3 » 03 Май 2011, 18:04

Мееега бавареца момчеее :yes: :yes: :yes:

®BMW®

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Май 2011, 19:59

bonoflip написа:Алекс имам един колега, който твърди че неговият Мустанг ГТ 2011 5.0 бие от равен старт и на доускорение сегашното М3? Как мислиш дали е вярно, защото новия Форд не е никак лош, а когато разбрах че е платил 30к за него ми призля :) Вече ги пуснахме Мустанга и едно БМВ, но беше 335и защотото това имахме под ръка. Иначе какво ти е мнението за този Мустанг тъй като собственика му каза че хем побеждавал М3-ка няколко пъти вече...хем гледал Мотротренд и там пак Мустанга биел при сравнени двете?

новия мустанг е по-бърз.... факт

също динамиката му е много силна. колата е... пипната и се е получила много добре особено за парите си.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 03 Май 2011, 20:28

http://vbox7.com/play:296d3738 Този водещ винаги много ме е радвал като тества бмв тата направо се побарква като ги кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 03 Май 2011, 21:24

Как какво - М-ката ще цели ябълката с предна дясна, а мерца ще си пали едната гума (от яд не от друго :roll: ) :mhihi:

http://www.youtube.com/watch?v=HBqN0Ws9Vno

Иначе евала на V8-маците на Мерц. Звука е размазващ :yes:
На първо приближение М-ката ми харесва, ама докато излезе няма да е това от снимката 100% :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 03 Май 2011, 21:36

http://vbox7.com/play:b7e5860c&al=1&vid=1292111 ето със субтитри :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум