Джанта с Борд или без?!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Re: Джанта с Борд или без?!?

Мнение от Бай Митьо » 30 Апр 2011, 15:40

Аз съм с тези джанти вече 3та година. Да ти кажа честно съм много доволен, макар че не са оригинални са доста здрави, но не е така с всички ментета. Тези, които си си избрал знам, че са много меки. Търси такива, на които си пише made in germany, поне на мойте пише и съм доволен.

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=45&t=218136
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sherman » 30 Апр 2011, 18:14

chehut написа:Ето ги джантите, на които съм се спрял Джантите . А под оригинални, какво разбирате, да са от германия от магазин на БМВ, защото в Маргел ги видях и са внос от Италия. :)

Вече видях няколко коли с такива джанти и за мен са циганска мечта...а да не говориме ако се сложат на Е39....грааам не се връзват

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 30 Апр 2011, 20:02

Даа... не й ходят много на Е39ката, на Е60 по стават, но оригинала си е оригинал ;)
Оригиналните джанти за Е39 можеш да ги разгледаш [list=http://felgenkatalog.auto-treff.com/]тук[/list]. цъкаш на снимката на джантите и гледаш какъв размер са.
Обяви можеш да намериш в форума в раздел "гуми и джанти".
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 30 Апр 2011, 21:02

Колега Styling 32 са оригинални и много здави джанти и имат борд! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от twake » 30 Апр 2011, 21:13

bili1 написа:Колега Styling 32 са оригинални и много здави джанти и имат борд! :yes:

Но са сравнително тежки с изключение на 16-ките.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 30 Апр 2011, 22:53

Преди не ги харесвах бордаците ама сега съм на друго мнение :mhihi:
Просто трябва да ги пазиш от бордюрите и им вземи по-широчки гуми да пазят борда...
Един недостатък - като поседи колата по-дълго време и събират в борда мръсотия, всичката вода там се стича...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530da touring

Мнение от BhO » 01 Май 2011, 0:08

chehut написа:Ето ги джантите, на които съм се спрял Джантите . А под оригинални, какво разбирате, да са от германия от магазин на БМВ, защото в Маргел ги видях и са внос от Италия. :)

На мен меко казано не ми допадат, но най-важното е на теб да ти харесва. :yes:

Би било добре да пуснеш снимка на колата.
но според мене за такива джанти колата ти трябва да има този вид и да е черен мат
Изображение

Може би нещо по-семпло като колегата Бай Митьо на неговата но боядисани в черно
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 01 Май 2011, 16:38

Хвърлете по един поглед- http://bili1.snimka.bg/automobiles/goti ... 7.23274560 Styling 32 17-ски с едно готино окачване и стойката става "без коментар",джантата е оригинална,здрава,красива и си стой много класическо на Е39! :P

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 01 Май 2011, 22:09

bili1 написа:Хвърлете по един поглед- http://bili1.snimka.bg/automobiles/goti ... 7.23274560 Styling 32 17-ски с едно готино окачване и стойката става "без коментар",джантата е оригинална,здрава,красива и си стой много класическо на Е39! :P

Аз съм със същите лятото (зимата съм с модел 31 15"). Окачването ми е стандартно и колата пак изглежда много добре. Когато слагам зимните ми се плаче.
Не знам как са в сравнение с други седемнайски, но в сравнение с петнайските са значително по-тежки (както каза twake) и са наистина здрави.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 02 Май 2011, 0:28

bili1 написа:Хвърлете по един поглед- http://bili1.snimka.bg/automobiles/goti ... 7.23274560 Styling 32 17-ски с едно готино окачване и стойката става "без коментар",джантата е оригинална,здрава,красива и си стой много класическо на Е39! :P

тези джанти бяха определящ фактор при покупката на мойто бмв :mhihi: 17-ски
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 02 Май 2011, 10:58

Аз карам с Брок Б1 от 4 години. Изправял съм ги 1 път и 4-те. Предните са с ширина 8.5 инча, задните 10 инча. Диаметъра е 17". Впечатленията са ми следните - вътрешната част на борда се криви лесно (по-мек е от външния), вътрешната част на задните още по-лесно се криви заради камбера на задния мост. До сега само една джанта съм вкарвал от недоглеждане в дупка и я изкривих по-сериозно. Останалите си се кривят от "релефа" на пътя при цялото ми внимание и пазене. Истината е, че едно-две ходения до морето или планинско (примерно до Пампорово/Смолян) и джантите си стават готови за изправяне. Като казвам готови за изправяне нямам предвид, че видимо са криви и гумите спадат, а факта, че се появяват вибрации при определени скорости, което е признак. Друг недостатък - колата хапва окачването по-бързо.

До колегата който е пуснал темата и си е избрал джантите от Маргел - този модел един колега тук на работа кара на Е90. Беше изкривил едната и като ги закарахме за изправяне не подлежеше на такъв - едно докосване с машината спука джантата като карпуза и трябваше да се заварява, боядисва - сплавта им е кофти. На черно Е90 му отиват тези джанти, но на Е39 - никак. Ако ме питаш кое харесвам - бордовите джанти... когато паркирам върху локва, при излизане от колата ползвам борда на джантите за степенка да не си изкалям обувките :mhihi:
Изображение
:mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към E39