тропане автоматик е60 3.0д 2004
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
тропане автоматик е60 3.0д 2004
Колеги нормално ли е при намаляване почти преди спиране има по някога леко чукване на автоматика , сменил съм масло и филтър ,прави го много рядко но ме притеснява да не стане по голям проблема. И още едно питане когато карам на DS режим колата много повече ли харчи(говорим за нормално каране не ръчкане) ,и ако се кара само на този режим има ли проблем за автомата ? БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: тропане автоматик е60 3.0д 2004
Не разбирам добре за какво "чукване" говориш. Ако искаш да спреш много плавно (без главите на пътниците да клюмнат напред в последния момент), в последните 1-2 секунди автоматика понякога се обърква че искаш да продължиш, включва на скорост и се получава едно придърпване. Това е нормално и не означава технически дефект, а е просто особеност на софтуера.
Ако за някакво друго тропане говориш, обясни по-добре.
DS режима не е нищо друго освен (софтуерно) държане на по-високи обороти от страна на автоматика. Така че е абсолютно логично да харчи повече колата, и не е от никакво значение за кутията. Просто двигателят работи на по-високи обороти.
Ако за някакво друго тропане говориш, обясни по-добре.
DS режима не е нищо друго освен (софтуерно) държане на по-високи обороти от страна на автоматика. Така че е абсолютно логично да харчи повече колата, и не е от никакво значение за кутията. Просто двигателят работи на по-високи обороти.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
swing написа:...при намаляване почти преди спиране има по някога леко чукване на автоматика , сменил съм масло и филтър ,прави го много рядко...
при мен прави точно така, както си го описал в горния цитат.
не мисля, че е нещо притеснително.
за DS съм на едно мнение с колегата da6ip.
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
da6ip написа: Ако искаш да спреш много плавно (без главите на пътниците да клюмнат напред в последния момент), в последните 1-2 секунди автоматика понякога се обърква че искаш да продължиш, включва на скорост и се получава едно придърпване.
За това става дума предполагам ! Включва на първа при плавно намаляване преди спиране и....... това е едно от нещата който не харесах на автомата

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
аз карам за първи път автоматик и не ми харесва специално че не може да се кара на ниски обороти например на 5та с 1500 оборота като натисна газта веднага връща по-ниска предавка и като се спускам надолу винаги ми държи на ниска скорост 3500 4000 оборота освен ако аз не си ги превключвам незнам при вас дали е така
Последна промяна emoo на 02 Май 2011, 15:38, променена общо 1 път
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
emoo написа:аз карам за парви път автоматик и неми харесва специялно че неможе да се кара на ниски обороти например на 5та със 1500 оборота като натисна гаста веднага враща по ниска предавка и като се спускам надолу винаги ми държи на ниска скорос 3500 4000 оборота освен ако аз не си ги превклучвам незнам при вас дали е така
@emoo ,научи се да пишеш малко по-грамотно !!!
Голяма мъка е човек да разбере какво пишеш,ако продължиш в същия дух,ще ти изтрия всички неграмотни постове,и ще чакаш одобрение от модератор отново

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
абсурдното е че той може да пише грамотно, но го мързи!

Тази дразнеща особеност, както и някои други подобни, са премахнати във фейслифтовата версия на автоматика, който има и променен конвертор на въртящия момент, свалящ разхода с около 0.5 л. Така че в Мюнхен не спятneonman написа:За това става дума предполагам ! Включва на първа при плавно намаляване преди спиране и....... това е едно от нещата който не харесах на автомата

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Моята е преди фейслифта и няма никакви такива чукания, тракания , придърпавания на 108к км. - може би при вас е от многото километри?
Tool - Fear Inoculum
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
При мен бих казал че не го прави. Няколко пъти обаче е връщала от втора на първа докато съм спрял и си седя и се усеща съвсем леко помръдване.

- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
При мен си работи на ниски обороти. В по-високи влиза само в спортен режим-както го е обяснил колегата da6ip. Превключва съвсем плавно. Много рядко усещам преминаването между предавките, но зависи от лигавенето с педала на газта. Относно оборотите при различни скорости мога да дам за пример скорошното ми наблюдение на аутобан, че при 200 е с 3000. За да поддържаш тази скорост не е необходимо да стъпкваш газта и се усеща, че лимита е далеч. Щях да правя снимка, защото не ми вярват, но не мисля че е разумно при тази скорост. В крайна сметка за мен няма значение дали ще задоволя на някой любопитството.
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
emoo написа:доволен ли си

- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
da6ip написа:
Тази дразнеща особеност, както и някои други подобни, са премахнати във фейслифтовата версия на автоматика, който има и променен конвертор на въртящия момент, свалящ разхода с около 0.5 л. Така че в Мюнхен не спят
Дашип, я кажи, моля те този усъвършенстван автомат от кога се слага , от Фейса при 3-ката ли? .... и същия ли е при фейса на 5-цата ? Това , че е с новия лост 5-цата , достатъчно условие ли е за да е с новия автомат? Мерси.
if your car isn't scary - it's just not fast enough!
_Maranello_ написа:...при 200 е с 3000... Щях да правя снимка, защото не ми вярват...
правилно не ти вярват - под 3000 е - някъде към 2900

swing написа:Благодаря за отговорите, това се случва и при мен !!!
откъде го чуваш почукването?
при мен е някъде долу отпред.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2