симптоми за маховик-тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
симптоми за маховик-тдс
знам че има много изписано по темата за маховика ,но конкретно някой да има следните симптоми не чука ,не се променя нещо при натискане на съединителя,не придърпва,не се чува шум при гасене,но на празен ход има вибрация и клатене на мотора -след 900-1000 оборота все едно нищо не е имало
колата не имала преди такава вибрация ,маховика е сменен ,но стария видимо беше пътник,лошото е че сменихме и направихме и други неща по мотора и не може да се локализира маховик ли е дюза ли е,кво е?

колата не имала преди такава вибрация ,маховика е сменен ,но стария видимо беше пътник,лошото е че сменихме и направихме и други неща по мотора и не може да се локализира маховик ли е дюза ли е,кво е?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: симптоми за маховик-тдс
Колега и аз преди на моя тдс имай такъв проблем с клатене на матора горе-доло в тия обороти и като оправих ГНП-то и смених тампоните на двигателя се оправи но мисля че главния проблем си беше помпата..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
да не ти е електрониката на гнп, че на мен ми правеше такива мизерий 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- cls6666
- ентусиаст
-
до последно се съмнявам в електрониката на помпата,че преди да сгъне едната дюза нямаше никакво клатене.....единия тампон съм сменял,другия си беше ок,а маховика го взех употрбяаван с уверението че колата не е имала проблеми
Здравей колега,
това съм го виждал и на много автоматици!
Едва ли ще е от маховика
това съм го виждал и на много автоматици!
Едва ли ще е от маховика
- cls6666
- ентусиаст
-
друго което забелязвам е че като запаля за може би 10-15 секунди мотора работи гладко и после почва ритмично ,а иначе е като стрела
Точно електриника, или поне при мен така беше
Особенно като е студена работи нормално и след 10тина секунди едно ритмично поклащане. След като загрее няма проблеми 

enjoy life and drink cold beer

- cls6666
- ентусиаст
-
дееба и електрониката преди да се повреди дюзата ,никви ядове,първо маховика сменихме ,после и дюзата оправихме и никакви признаци не е имало очаквам още някой да се включи .......сега карам с масло в нафтата да видим
друго което се сещам да добавя е, че сменяме дюзата палим -работи стабилно ,един завой ...всичко ок ,стопли се на ''12 часа'' и след минути дойде тресенето и оттогава не е спирало
друго което се сещам да добавя е, че сменяме дюзата палим -работи стабилно ,един завой ...всичко ок ,стопли се на ''12 часа'' и след минути дойде тресенето и оттогава не е спирало

- sety
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740i
- Детайли за колата: individual
за съжаление и при мен го има този проблем със заклащането и ми прави впечатление че е по-изразен в студените зимни утрини.сега пак го има но значитекно по-слабо и то само докато загрее.

- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
Така и така заговорихте за маховик, да запитам и аз.
При мен проблема е следния - На свободна имам едно специфично ритмично тракане, което се усилва вече и в купето. Като натисна съединителя или бутна скоростния лост( без натиснат съединител) към някоя скорост но без да я вкарвам - изчезва. След като загрее добре, да речем , я покарам поне час, това тракане изчезва дори и на свободна. Досега всички които са я гледали, казват "маховик", някои казват и аксиални лагери. Въпроса ми е къде в София мога да я закарам да я погледнат и правилно да преценят?
Ако някой колега е сменял маховик в някой сервиз, да препоръча място.
При мен проблема е следния - На свободна имам едно специфично ритмично тракане, което се усилва вече и в купето. Като натисна съединителя или бутна скоростния лост( без натиснат съединител) към някоя скорост но без да я вкарвам - изчезва. След като загрее добре, да речем , я покарам поне час, това тракане изчезва дори и на свободна. Досега всички които са я гледали, казват "маховик", някои казват и аксиални лагери. Въпроса ми е къде в София мога да я закарам да я погледнат и правилно да преценят?
Ако някой колега е сменял маховик в някой сервиз, да препоръча място.
- bohata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: приятелите си да пеят..
при мен се оказа дюза.
провери ги това ще е най безобидния и евтин вариант за теб
провери ги това ще е най безобидния и евтин вариант за теб

- drag_pow3r
- Потребител
-
- Кара: Е36 320
колега провери така наречената "умна" дюза,когато тя се бъгне мотора започва да притриса
:):)

- cls6666
- ентусиаст
-
drag_pow3r написа:колега провери така наречената "умна" дюза,когато тя се бъгне мотора започва да притриса:):)
освен това излиза на таблото с символ dde без значение дали е механичен или електрически проблем,но може и да е коя да е дюза ако не светне на таблото
При мен има същия проблем когато колата работи наместо тресе. Но другото което е при мен е че когато ззагрее всичко изчезва и на празен ход вече няма проблем.
Ако някой има представа от какво може да е да каже.
Ако някой има представа от какво може да е да каже.
14 мнения
• Страница 1 от 1