Циркулационна помпа и замръзване на изпарителя на ГИ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Циркулационна помпа и замръзване на изпарителя на ГИ
Здравейте,
интересува ме въпросната помпа трябва ли да върти когато парното е на студено, защото при мен не.
Изпарителя на ГИ връща водата в маркуча който е от главата към помпата. Когато парното е на топло няма проблем,
а когато е на студено изпарителя замръзва. Клапаните напълно ли затварят когато парното е на студено и ако е така
как циркулира водата тогава?
Колата е е39 м52б20
Благодаря предварително!
интересува ме въпросната помпа трябва ли да върти когато парното е на студено, защото при мен не.
Изпарителя на ГИ връща водата в маркуча който е от главата към помпата. Когато парното е на топло няма проблем,
а когато е на студено изпарителя замръзва. Клапаните напълно ли затварят когато парното е на студено и ако е така
как циркулира водата тогава?
Колата е е39 м52б20
Благодаря предварително!
Re: Циркулационна помпа и замръзване на изпарителя на ГИ
ти нямаше ли проблем с консумацията на бушон номер 9
Който по принцип мисля,че има връзка с тази помпа?

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
нещо не са ти вързали маркучите на газовото правилно ми се струва
Барай шишарката Минкеее ....
meha написа:ти нямаше ли проблем с консумацията на бушон номер 9Който по принцип мисля,че има връзка с тази помпа?
да имах и сложиха некво реле и вече нямам
въпроса е обаче тази помпа работи ли когато парното е на студено
а защо си мислиш,че помпата ти работи
Въпроса ми беше риторичен
Сложили са ти реле,което след изваждане на контактния ключ да играе роля,все едно махаш бушона.....а ако помпата си е изгоряла и оттам идва консумация ти на ток,както ти казах още преди време кво правим

Сложили са ти реле,което след изваждане на контактния ключ да играе роля,все едно махаш бушона.....а ако помпата си е изгоряла и оттам идва консумация ти на ток,както ти казах още преди време кво правим

meha написа:а защо си мислиш,че помпата ти работиВъпроса ми беше риторичен
![]()
мисля си че работи защото вчера я пробвахме и когато парното е на топло върти, а на студено не
а за консумацията ми бяха казали, че е от управлението на климатроника
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
anzak написа:нещо не са ти вързали маркучите на газовото правилно ми се струва
Тва е точния отговор и аз съм бил в такова положение. Помпата на студено и без това не работи, ако изобщо работи, защото тия помпи имат склонност към НЕработене

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
n_dinkov написа:meha написа:а защо си мислиш,че помпата ти работиВъпроса ми беше риторичен
![]()
мисля си че работи защото вчера я пробвахме и когато парното е на топло върти, а на студено не
а за консумацията ми бяха казали, че е от управлението на климатроника
На топло водата може да ти се върти и без тази помпа. Но когато настроиш на студено, клапите се затварят и водата спира да циркулира през парното. От там следва че така ти са вързали газовата че да работи само когато ти топли парното. Следователно имаш неправилно връзване на изпарителя.

- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
помпата на празни обороти трябва да ти работи ако имаш парно на празни обороти значи работи ако нямаш не работи на високите и без нея ще имаш парно. 

9 мнения
• Страница 1 от 1