Помощ за DSP усилвател.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 TDS

Re: Помощ за DSP усилвател.

Мнение от Vladocbr » 27 Окт 2009, 0:09

Vladocbr написа:Благодаря на всички колеги схемите които сте дали са напълно достатъчни. Аз само свързах DSP-то и компа го разпозна но понеже има проблемче в самото DSP може би утре ще навръзвам нещата. Но имам пак едно въпросче кабелите за телефона който влизат в усилвателя каква роля изпълняват защото в момента няма никакъв усилвател и буксите са разкачени пък тел. си работи и се чува през говорителите?

Vladocbr написа:Сега се сетих че забравих още нещо в стария усилвател влизат четири входни канала от радиото а в DSP-то само два :shock: кои два канала да изполвам за сигнал към DSP-то? Предполагам на стария амп. настройките за баланс предни и задни ги командва самото радио а на новия от самото него така ли е?

Колеги утре монтирам DSP-то моля ако може някой да ми отговори на по горните въпроси.
Предварително Благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 27 Окт 2009, 10:04

предните два канала се ползват, а кабелите за телефона би трябвало да изкарат звука на телефона през усилватела и да спират музиката когато говориш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '02
Мечтае да кара: 850i или M6

Мнение от Glamav » 27 Окт 2009, 10:12

Колега, направи няколко снимки моля те като го свържеш, и някакво обяснение ако може кой кабел къде отива. Би помогнало на много народ които решат да правят такъв ъпгрейд.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '02
Мечтае да кара: 850i или M6

Мнение от Glamav » 29 Окт 2009, 15:20

Колега виж тука нещо дали юе ти помогне.
http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5-e52-z8-discussion/106963-non-dsp-dsp-conversion-urgent.html
А тук са доста пинаутове на модули по колата.
http://www.baso.no/load.asp?id=85
И чакаме снимки и обяснения да знаеш :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladocbr » 01 Ное 2009, 0:18

Днес подкарах DSP-то свързах всичко точно по схема но имам чувството че преден десен мид. свири като бас а баса като мид. та утре ще ги поверя един по един да видя къде е грешката. Снимки не съм правил защото е много трудно много кабели са близки по цвят и нищо няма да се разбере. Общо взето хамалогия в превързване на кабели и пренареждане на пинове. Нека да направя една проверка всичко да е ОК и ще пиша.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladocbr » 02 Ное 2009, 8:36

Всичко е на шест :) за тези които ще слагат DSP могат да се доверят напълно на схемите които са в темата говоря за преминаване от фабричен усилвател към DSP. Аз си направих табличка с номерата на старите пинове съответно с кои от новите пинове да вържа за да не се насмета при монтажа които отне реално 10-15 мин. По късно ще я кача.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladocbr » 21 Ное 2009, 15:48

За улеснение съм направил една табличка с подредбата на пиновете от фабричен усилвател към фабричен усилвател DSP. Давам пример че може би не всеки ще разбере таблицата. Първи ред: пин 1 на стария усилвател от букса 1 на стария усилвател се свързва с пин 8 от DSP от букса 1 на DSP и така всичките. Разглабяте буксите и просто вадите старите кабели със самите клемички и ги щраквате ( мушкате ) на съответното правилно място. Вадете само по един кабел и след като го щракнете там където трябва тогава вадете друг защото извадите ли всички предварително вече няма да знаете кой кабел на кой пин отговаря. При мен всичко си беше фабрично и не е имало намеса от някой аудио техник та всички кабели си отговаряха и бяха така както трябва да бъдат и при тази подредба всичко е ОК.

http://predatorr.snimka.bg/automobiles/ ... 9.16055270
http://predatorr.snimka.bg/automobiles/ ... 9.16055273

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 525d '02

Мнение от sisk0 » 28 Апр 2011, 15:58

Имам въпросче относно инсталирането на DSP в кола без такова. Доколкото разбирам е доста трудоемна работа и се питам дали има някой, който би се захванал с подбно нещо. Че се чудя да си взема DSP с колоните басовете усвитаеля , кората, но ако не се намери кой да го сглоби никакъв смисал :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Апр 2011, 23:16

Вземи си и инсталацията, че преправянето на кабели си е занимавка.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 525d '02

Мнение от sisk0 » 28 Апр 2011, 23:51

Да то по принцип и окабеляването е включено като краен продукт :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 29 Апр 2011, 7:21

Ами щом ти е паднало вземай комплекта колега, а за инсталацията все ще намериш някой наблизо за помощ. Няма да съжаляваш после.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

Мнение от BMWm5 » 31 Авг 2012, 20:47

колеги днес си вързах дсп по схемата от мад пресли отпред на монитора показва 4е има дсп оба4е не изкарва звук от колоните , вързвах ги една по една и правих какви ли не проби и не успях да изкарам звук . Трябва ли да обучавам нещо и забравам ли не6то :cry:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 24 Окт 2016, 23:49

Здравейте колеги, мале изтупах прахта на таз тема, та аз съм с DSP с мид, чеинджър и СД в момента, мога ли да вържа една читава китайска навигация и да си запазя DSP усилвателя и оригиналният буфер, тоест да ги подкарам с нея ??? Моля ако някой знае да сподели.

Предишна

Назад към E39