BMW E46 губи антифриз
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dimitar_g_d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i
BMW E46 губи антифриз
Колеги на 2 месеца доливам по 700 мл. антифриз няма течове и не мога да разбера къде изчезва.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: BMW E46 губи антифриз
Имаш един тройник отзад на главата - от него често сълзи, а антифриза се изпарява от топлината на мотора и трудно се хваща. Има писано по темата - потърси.
Si non confectus, non reficiat.
- riki_
- кандидат ентусиаст
-
колега провери си водната помпа 4е и при мен бесе така те4ове од никаде на 2 месеца доливах по 500мл вси4ко вьзможно смених и накрай се оказа 4е водната помпа сьлзи по капка две
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
dimitar_g_d написа:Колеги на 2 месеца доливам по 700 мл. антифриз няма течове и не мога да разбера къде изчезва.
гледам си с 318ка ... Както каза Заги най-вероятно е от маркуча зад главата ... под филтъра на климатика. Аз го сменях защото губех антифриз, а никъде другаде не личеше да тече.
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
dimitar_g_d написа:Колеги на 2 месеца доливам по 700 мл. антифриз няма течове и не мога да разбера къде изчезва.
Опитай да си замериш антифриза на колко градуса замръзва и ако е на повече от -30или40 градуса някъде започни да доливаш вода когато ти се изпразни казанчето.Ако си само с антифриз също не е толкова добре защото и при най-малкия отвор той се процежда и започва да сълзи.
Възможни места от които може да тече:
-Водна помпа
-тройник на главата или О пръстенът на единия маркуч(дебелия) който влиза в тройника
-от О пръстена на температурния датчик на термостатното тяло
-от дебелия маркуч влизащ в казанчето на радиатора
-от казанчето
-евентуално ако имаш газова уредба от тройниците които се разклоняват от тръбите на парното и топлят изпарителя
- BlueSkyUnder
- Потребител
-
- Кара: BMW
На 320 ТU беше от маркуча излизащ от казанчето. То има пластмасова и гумена част. Изпускаше между тях.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
BlueSkyUnder написа:На 320 ТU беше от маркуча излизащ от казанчето. То има пластмасова и гумена част. Изпускаше между тях.
Същата работа и при мен. Само, че изпускаше само па'ри и доливах на година около 200 грама течност.
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
При мен се оказа спукан радиатор, заварен неуспешно 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- BlueSkyUnder
- Потребител
-
- Кара: BMW
vavilon написа:BlueSkyUnder написа:На 320 ТU беше от маркуча излизащ от казанчето. То има пластмасова и гумена част. Изпускаше между тях.
Същата работа и при мен. Само, че изпускаше само па'ри и доливах на година около 200 грама течност.
трябва много да се внимава защото в последствие сменихме перката, термостат, в помпа, казанче, абе ужас.
- dilyan.s
- Потребител
-
- Кара: e46
И при мен е така колега. За около 2 месеца г-д 700-800мл. и се оказа че е от маркуча зад главата и маркуча на казанчето. 

- dimitar_g_d
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви колеги смених минаката година единия тройник страничния сега смених и този отзад.
Ще видя какво ще прави и ако губи пак ще ходя.
Сега пак долях възможно ли е да не е била напълно обезвъздушена системата и сега да долея 1-2 пъти?
Сега пак долях възможно ли е да не е била напълно обезвъздушена системата и сега да долея 1-2 пъти?
- mitiwww
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F07 530GT xDrive
dimitar_g_d написа:Благодаря ви колеги смених минаката година единия тройник страничния сега смених и този отзад.
Провери си разширителното казанче !!При мен беше същия проблем !!Смених го и се оправи !!Поздрави !!
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Здравейте колеги.И аз имам проблем с губенето на антифриз.Два пъти доливам около 600-700 грама.Тия дни ще сам до майстора, да видим дали ще се покаже нещо.Някакви предположения от къде може да се губи?
The Power of Dreams!
- dimitar_g_d
- кандидат ентусиаст
-
Бях сменил страничния тройник след това радиатора защото се пукна и сега смених и задния тройник под филтъра на климатика (поленовия). Сега ще видя как е а и газаджиите бяха сложили едни тройници и от тях изпускаше сега да видим как е
- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
като смениш гарнитурата на главата нещата ще се оправят споко...

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2