530D - ремонт турбо!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

530D - ремонт турбо!

Мнение от Jivko7777 » 24 Апр 2011, 16:49

Здравейте колеги! Днес както си карам изведнъж взе да се чува странен звук от към мотора, след това се заслушах и турбото осезаемо свиреше повече, особенно след 2000 много гаден звук! Веднага изключвам спукани турбо пътища или нещо друго!
Та мисълта ми и въпроса ми към Вас е къде в София ще ме насочите да заведа колата да свалят турбината (почисване на кулер, турбо пътища и т.н. естествено и смяна на маслото с филтъра, за да не би в старото евентуално да има останали метални частици), за да може да се заведе в специализиран сервиз за турбини! :bchug:
Естесвено да кажете и къде да се занесе въпросната турбина!

Накратко казано ми трябва сервиз за монтаж и демонтаж на турбо и сервиз за самата турбина! Ако може да е проверено място от Вас колеги доверен сервиз, в който още вторник да речем да заведа колата, тей като утре е почивен ден!

Предварително благодаря за отговорите Ви! Ако някой се притеснява да пише в темата за да не става реклама или нещо друго да пише на лично!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: 530D - ремонт турбо!

Мнение от Jivko7777 » 25 Апр 2011, 0:01

Колеги никой ли нищо не знае, най-вече ми трябва добър сервиз, в който да свалим старата да направим промивка на турбо пътищата и да сложим рециклираното турбо :) Не се стеснявайте ако не искате да пишете в темата може и на Лично :)

Поздрави, Живко!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 25 Апр 2011, 9:23

Колега на околовръстното преди слизането на България в посока Люлин точно се пада Реал Турбо,аз си взех от там рециклирано турбо за е36цата и оставих старото, засега 1 година и към 10-12 000 никакви проблеми , а иначе момчетата дават 6 месеца гаранция :yes:
6>4

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 25 Апр 2011, 10:46

За сервиз не мога да те насоча, но ако си автоматик и караш със пеперудки в колектора, може да е преминало нещо през мотора.... дори и с ръчни скорости да си си провери за клапи в колектора!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jivko7777 » 25 Апр 2011, 20:43

LUCIFER'S написа:За сервиз не мога да те насоча, но ако си автоматик и караш със пеперудки в колектора, може да е преминало нещо през мотора.... дори и с ръчни скорости да си си провери за клапи в колектора!

Неее, нямам клапи и съм с ръчна кутия, не е от това, просто баланса на оста е заминала...рециклиране ясно дали Реал Турбо, Турбо Колос или този Митко турбото ще мислим...Пък и дайте мнение, отделно мисля монтаж-демонтаж, почистване турбо пътища, АГР, всмукателен колектор и смяна масло с филтри при Рашо-ауто, там препоръчаха и мнения видях добри, но ще мислим все пак...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jivko7777 » 02 Май 2011, 23:40

След определено мислене и най-вече убеждение на колегата bog_tds (за което му благодаря страшно много, ще разберете по долу защо) реших да ида при колегата Иво! Тук е момента да му благодаря на него и на Митко! Момчета страшните сте :bowdown:
За много от Вас са познати и не е необходимо да Ви ги хваля, но все пак искам да споделя и моето мнение, което накратко казано супер точни и коректни!!!

Изключително внимателен и най-вече знаещ какво прави, макар и млад като мен :)
Нещата които направи са изключително много, а парите буквално смешни за тоя труд!!! Ето и какво се прави по колата, освен ремонта и направих пълно обслужване и превеждане в перфектно състояние (както казах на Митко на Лаптопа една грешка не искам да излиза :mhihi: )

Части, които се закупиха (само качествени без никакви компромиси):

-7л. масло Agip 5W40 Evolution - Longlife 01
-маслен филтър - MAHLE
-горивен филтър - MAHLE
-въздушен филтър - MAHLE
-филтър картерни газове - оригинален BMW
-антифриз - HEPU
-гарнитури на всмукателния колектор
-гарнитура на турбината
-вакумни маркучи
-2 бр подгревни свещи - Beru
-Водна помпа - Kolbenschmidt
-термостат
-Голям ремък
-Малък ремък
-Ролка обтяжна - INA
-ролка - 2бр. - INA
-ролка обтегач - INA

Труд:

-пълна диагностика
-сваляне и качване на турбината
-смяна на гарнитурата на турбината
-почистване на всички турбо-пътища
-почистване на ЕГР
-почистване на всмукателен колектор
-смяна на гумените гарнитурки на всмукателния колектор
-проверка и почистване на маслените магистрали на турбото
-смяна на всички вакуми на турбото
-промивка на цялата охладителна система
-чистене на радиатора (отвън и отвътре)
-смяна на антифриза
-смяна на маслото
-смяна на маслен, горивен, въздушен филтър
-смяна на филтър картерни газове
-смяна на 2 подгревни свещи и проверка на останалите
-смяна на маркучи на нафтата
-смяна на водна помпа
-смяна на ремъците
-смяна на термостат
-смяна на всичките ролки
-нулиране на инспекшъна
-сигурно пропускам нещо!!!

Цена на труда няма да кажа защото ме е срам честно!!! (може примерно само на лично!)
Повечето сервизи искаха толкова пари само за сваляне и качване на турбината и чистене на турбо пътища и кулера!!! Сами си правете сметката, при положение че пък и всичко се прави всичко супер качествено...
С една дума съм страшно доволен, колата е преведена в буквален смисъл перфектно състояние, каквото имаше се направи!
Просто освен да кажа още веднъж едно голямо благодаря на Иво и Митко друго не мога :bowdown:
Евала момчета, нека повече хора има като Вас! Ето и номера на Иво, моля гледайте да не му прегреете телефона :mhihi: 0880000000
Последна промяна Jivko7777 на 04 Май 2011, 10:44, променена общо 3 пъти
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 03 Май 2011, 0:06

Само едно неразбрах..Защо си сменил само 2 свещи,поне аз,а и доста други предполагам биха сменили всичките,така и така си почнал това мега сменяване на всичко,хубави масла,маркови гарнитури,помпи и тн и тн.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jivko7777 » 03 Май 2011, 0:16

kalingk написа:Само едно неразбрах..Защо си сменил само 2 свещи,поне аз,а и доста други предполагам биха сменили всичките,така и така си почнал това мега сменяване на всичко,хубави масла,маркови гарнитури,помпи и тн и тн.

Свещите работят перфектно просто тези двете не работиха напълно коректно и затова само тях. Просто другите са здрави няма смисъл, свалени, проверени и почистени! Отделно човек се охарчва...а и сега много много това не е на дневен ред, преди зимата ще ги погледнем пак и тогава ще ги подменя и останалите, макар да си работят, ей така да знам че всичко е сменено и да си карам спокойно :) При мен компромиса е немислим!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 03 Май 2011, 21:18

наща фирма :yes:
автохит , радвам се колега, с каквото можем ще помагаме !

п.п знам го Иво много точен и кадърен пич е !

Потребител
Аватар

Мнение от ivelin_marinov » 11 Май 2011, 23:03

Благодаря колега , пожелавам ти само приятни мигове с баварката от тук натаък. :yes:

Назад към E39