Препоръка за свещи
Модератор: Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Препоръка за свещи
Колеги орентирал съм се към два модела свещи за моя мотор - М52Б28 но ако някой е карал с някой други нека сподели мнение
Значи в момента съм с BOSCH Super 4 FR78X и съм много доволен

А другия модел свещи към който съм се ориентирал е DENSO IRIDIUM POWER с които никога не съм карал и нямам никакви наблюдения

Значи в момента съм с BOSCH Super 4 FR78X и съм много доволен

А другия модел свещи към който съм се ориентирал е DENSO IRIDIUM POWER с които никога не съм карал и нямам никакви наблюдения
- bulram
- Потребител
-
- Кара: BMW ActiveHybrid X6
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: 357 Kw/ 485 к.с. при 5 500 - 6 400
Re: Препоръка за свещи
Взимай Бош-а. аз също бях хвърлил око на тоя бош, и от много чудене и избор - NGK Iridium IX, но не съм доволен. Така че, от мен един + за BOSCH !

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Дензото имат прекалено много ментета, не че Боша нямат де
Която и да е от двете ще е супер ако е истинска.

Която и да е от двете ще е супер ако е истинска.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Вземи тези, за които си по-сигурен от къде са.
Аз мислех да сменям моите с иридиеви, ама като видях, че са оригиналните и са перфектни още реших да не експериментирам.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Аз съм много доволен от Denso Iridium
На ниски обороти, където не достигаше торк сега вече поема много по-добре. Преди като взимах завой бавно на втора и като смачках рязко газта трябваше определено време да се повишат оборотите и да поднесе гъза
Сега това става една идея по-бързо. Въобще подобри се респонса, а като че ли и звука стана някакси по-остър 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Bass_Man
- кандидат ентусиаст
-
От Denso са измерили до 1,4% подобрение в мощност/ускорение , а вие усещате някаква "голяма" разлика ?
http://www.globaldenso.com/en/products/ ... tures.html
Или предишните ви свещи са били пълни ментета или са били оригиналните или пък са били неподходящи аз по друг начин не мога да си го обясня освен ако твърде много не ви се иска колата да тръгне от свещите
.
Иначе аз бих предпочел Denso или NGK пред Bosch . Не знам тук дали има в търговците но по другите форуми има разни пичове , които внасят от щатите на много прилични цени .
Или предишните ви свещи са били пълни ментета или са били оригиналните или пък са били неподходящи аз по друг начин не мога да си го обясня освен ако твърде много не ви се иска колата да тръгне от свещите

Иначе аз бих предпочел Denso или NGK пред Bosch . Не знам тук дали има в търговците но по другите форуми има разни пичове , които внасят от щатите на много прилични цени .
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Bass_Man написа:От Denso са измерили до 1,4% подобрение в мощност/ускорение , а вие усещате някаква "голяма" разлика ?
Или предишните ви свещи са били пълни ментета или са били оригиналните или пък са били неподходящи аз по друг начин не мога да си го обясня освен ако твърде много не ви се иска колата да тръгне от свещите.
Колега може да ти е смешно, но разлика има! От "твоя" линк се вижда подобрение в ускорението от 0.7 секунди до 150. Видя ли, че става въпрос двутактов двигател

Последна промяна Nickelback на 25 Апр 2011, 1:00, променена общо 1 път
Лето две и седемнаесто.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
NGK или Denso 

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Bass_Man
- кандидат ентусиаст
-
Nickelback написа:
Колега може да ти е смешно, но разлика има! От "твоя" линк се вижда подобрение в ускорението от 0.7 секунди до 150. Видя ли, че става въпрос двутактов двигателНа едни 0.5%, на други 1.4% на трети 5%, зависи от много фактори. На М52 как влияе Денсото, как мислиш? Да, иска ми се да тръгне 28-цата със 180 лева, ама си знам, че може и да няма кой знае каква разлика. Да, ама колата е друга! Респонса е друг! Карам я всеки ден по-един и същ маршрут, който, както се казва, го минавам със затворени очи, и много добре знам къде колко газ давам и каква е реакцията на колата. Та тоя процент от поне 1.4% го ловя определено. Просто искам да изстискам максимума от атмосферката и после минаваме на следващия стейдж
Мислиш ли, че тия свещи са излишни в случая? Предишните бяха NGK и то в нелошо състояние
Но ги смених ей така пък - напук на майсторите дето ми викаха - "За к'во са ти тия скъпи свещи, тя няма да се "оправи" ", е да ама се "оправи", ако щещ вярвай
Да колега видял съм ги всичките работи

Принципно мога да ти докарам един познат , който с часове може да ти обяснява как на бул. Сливница колата му върви феноменално , но на Божурище все нещо не тръгваше добре

Разбира се остава и варианта просто това NGK да е било менте или да не е подходящо или пък да се е било зацапало . Общо взето варианти много . Но ако и двете свещи работят в нормите голяма разлика много трудно може да усетиш . Виж в издръжливостта , пробега и тн параметри вече разликите са наистина големи . Но помисли само ако Denso-то можеше да даде 10% на някой мотор със сигурност щеше да го пише с големи букви из целия сайт .

Другото , което е тези свещи се намират лесно и на по-добра цена .
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Bass_Man написа:Nickelback написа:
Колега може да ти е смешно, но разлика има! От "твоя" линк се вижда подобрение в ускорението от 0.7 секунди до 150. Видя ли, че става въпрос двутактов двигателНа едни 0.5%, на други 1.4% на трети 5%, зависи от много фактори. На М52 как влияе Денсото, как мислиш? Да, иска ми се да тръгне 28-цата със 180 лева, ама си знам, че може и да няма кой знае каква разлика. Да, ама колата е друга! Респонса е друг! Карам я всеки ден по-един и същ маршрут, който, както се казва, го минавам със затворени очи, и много добре знам къде колко газ давам и каква е реакцията на колата. Та тоя процент от поне 1.4% го ловя определено. Просто искам да изстискам максимума от атмосферката и после минаваме на следващия стейдж
Мислиш ли, че тия свещи са излишни в случая? Предишните бяха NGK и то в нелошо състояние
Но ги смених ей така пък - напук на майсторите дето ми викаха - "За к'во са ти тия скъпи свещи, тя няма да се "оправи" ", е да ама се "оправи", ако щещ вярвай
Да колега видял съм ги всичките работи! Но това подобрение от няколко процента е на максималната мощност , а ти говориш за драстична промяна на ниски обороти където ако има реален процент вече няма да е 5% , а ще 0,5%
. Та явно е имало някаква мистерия със старите свещи . А да ти кажа от много по-тежки болести хора са оздравявали само с едното внушение та ти ли няма да устетиш ралика
. За това хората са измислили динотата и , като сменяват разни неща се прави преди и след и виждаш реално дали усещанията са ти верни .
Принципно мога да ти докарам един познат , който с часове може да ти обяснява как на бул. Сливница колата му върви феноменално , но на Божурище все нещо не тръгваше добре.
Разбира се остава и варианта просто това NGK да е било менте или да не е подходящо или пък да се е било зацапало . Общо взето варианти много . Но ако и двете свещи работят в нормите голяма разлика много трудно може да усетиш . Виж в издръжливостта , пробега и тн параметри вече разликите са наистина големи . Но помисли само ако Denso-то можеше да даде 10% на някой мотор със сигурност щеше да го пише с големи букви из целия сайт .![]()
Другото , което е тези свещи се намират лесно и на по-добра цена .
Ако искаш да ти ги дам старите свещи да разследваш мистерията

Bass_Man написа:Другото , което е тези свещи се намират лесно и на по-добра цена .
Сподели с нас непросветените, прее.али се простосмърни, къде се намират

Аз отивам да си направя харакири

Лето две и седемнаесто.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Аз също карам с Денсо Иридиум Повер, доволен съм.
Но тия разлики в мощността не съм ги усетил на 318ката
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
kriso85 написа:Аз също карам с Денсо Иридиум Повер, доволен съм.
От какво тогава си доволен колега

Лето две и седемнаесто.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Доволен съм че ги карам вече 70к км., не ми правят проблеми, двигателят работи добре с тях - колата я взех с някакви 4-ри полюсни НЖК и с тях не работеше така (въпреки че не знам на колко км. са те).
Някъде преди 20к км. ги развих свещите да ги погледна и бяха в перфектно състояние. Всички знаем как изглежда обикновена свещ на 50к км.
И все пак , чак за осезаема разлика във вървежа ми се струва пресилено, но може би на м52 се отразяват доста по-добре иридиевите свещи.
Някъде преди 20к км. ги развих свещите да ги погледна и бяха в перфектно състояние. Всички знаем как изглежда обикновена свещ на 50к км.

И все пак , чак за осезаема разлика във вървежа ми се струва пресилено, но може би на м52 се отразяват доста по-добре иридиевите свещи.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

На м50б25, дензо иридиума нямаще никакъв ефект, но старите свещи бяха на 10к км
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Сервизно обслужване на БМВ