Проблем с багажника

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с багажника

Мнение от cekatapolude » 25 Апр 2011, 0:32

Здравейте

Днес при мен изникна следния проблем, 1 месец не бях карал колата,и нещо явно се е скапал акумулатора,разкачих го от кабелите за да видя щипките дали не са клеясали , е изчистих ги до тук ок,но след като го закачих забелязах нещо странно, преди като отключех колата ми се отключваше и багажника , а сега не иска и се отваря единствено с копчето под волана.
Някой знае ли как да го оправя?
И още един въпрос който не е много за това заглавие , ама да не пускам нова тема.
Ако ми е паднал акумулатора,но не е на пълно,като дам на контакт таблото си светва както си трябва но като тръгна да паля , не върти , а прави само "тък,тък,тък...." Давам ток с кабели и запалвам , ходих от София до Радомир ,отиване и въщане + още обикаляне , при повече от 150км би трябвало акумулатора да се е заредил поне малко , колкото да запали... а колата още не иска да върти,къде може да е проблема?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Детайли за колата: 520i

Re: Проблем с багажника

Мнение от t.i.p » 25 Апр 2011, 8:19

колега проблема ти е в акумулатора

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 25 Апр 2011, 9:39

cekatapolude написа:Здравейте

Днес при мен изникна следния проблем, 1 месец не бях карал колата,и нещо явно се е скапал акумулатора,разкачих го от кабелите за да видя щипките дали не са клеясали , е изчистих ги до тук ок,но след като го закачих забелязах нещо странно, преди като отключех колата ми се отключваше и багажника , а сега не иска и се отваря единствено с копчето под волана.
Някой знае ли как да го оправя?
И още един въпрос който не е много за това заглавие , ама да не пускам нова тема.
Ако ми е паднал акумулатора,но не е на пълно,като дам на контакт таблото си светва както си трябва но като тръгна да паля , не върти , а прави само "тък,тък,тък...." Давам ток с кабели и запалвам , ходих от София до Радомир ,отиване и въщане + още обикаляне , при повече от 150км би трябвало акумулатора да се е заредил поне малко , колкото да запали... а колата още не иска да върти,къде може да е проблема?

Както ти е казал и колегата смени акумулатора и всичко ще е ОК! За бутона за багажника нищо не ти пречи да видиш дали не ти е блокиран бутона от кумата върху него! Ако някой е стиснал по силно там е много вероятно да е станало така. Вадиш гумичката внимателно за да не я скъсаш и бутона почва да работи!
Относно акумулатора, много е вероятно вече да е мъртав! Ако нямаш пари за нов в момента пробваи да го свалиш и заредиш, но според мен сменяй с нов веднага. Може да си навлечеш куп проблеми с електроноката!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 520 i 97

Мнение от jordao75 » 25 Апр 2011, 10:11

И при мен беше така.Нов акумулатор ти решава проблема.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от cekatapolude » 25 Апр 2011, 12:56

Благодаря много , ще се купува нов акумулатор...

Назад към E39