BMW и ръжда???
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
BMW и ръжда???
Здравейт, колеги
Имам колата от подписа от месец - производство 12.1999 г. Днес като я оглеждах и се наслаждавах на прекрасния автомобил, забелязах наченки от ръжда! На двете предни врати - и то не отдолу над праговете, а хоризонталните заварки, които са като шевове! Иначе на други възлови места - под резервна гума, под стелки,долни части на вратите..... - все още няма нищо. Мислех, че купето има някаква антикорозионна защита?
Възможно ли е при 11г. автомобил от такъв клас? Вратите със сигурност не са удряни, а и да са, няма да започне ръжда на тези места - симетрично.
Моля, дайте съвет как да обработя тези начални петна, за да спра ръждата.
P.S. Допреди месец карах 20 г. Ауди 80 В3 - и, мамка му, старата баба Германка нямаше и намек от ръжда!
Имам колата от подписа от месец - производство 12.1999 г. Днес като я оглеждах и се наслаждавах на прекрасния автомобил, забелязах наченки от ръжда! На двете предни врати - и то не отдолу над праговете, а хоризонталните заварки, които са като шевове! Иначе на други възлови места - под резервна гума, под стелки,долни части на вратите..... - все още няма нищо. Мислех, че купето има някаква антикорозионна защита?

Възможно ли е при 11г. автомобил от такъв клас? Вратите със сигурност не са удряни, а и да са, няма да започне ръжда на тези места - симетрично.
Моля, дайте съвет как да обработя тези начални петна, за да спра ръждата.
P.S. Допреди месец карах 20 г. Ауди 80 В3 - и, мамка му, старата баба Германка нямаше и намек от ръжда!

- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F01 740d xDrive
Re: BMW и ръжда???
Много зависи къде е карана колата,имам в предвид коя държава...Влажен климат,дъждове,и всичко друго е от значение.Държавата с мек климат ли е зимата или не...Предполагам сам си ги знаеш тези работи,така че се замисли...
- lopiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///М40Б16
- Мечтае да кара: ///M3
чувал съм че германките и австрийките най-гниели а италианките са най-запазени

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
lopiko написа:чувал съм че германките и австрийките най-гниели а италианките са най-запазени![]()
Действително зависи много от къде е колата. “Бимата“ е само осем годишна и вече имам една точка на задната вежда.В същото време имам една 20 годишна астра(знаете по принцип какви гнилочи са тези коли) която съм докарал от Испания,с оригинална боя и няма никакви ръжди.
По темата- Колега,ако е от вътречната страна на вратите,то поръчай си малко боя,мисля че може и във спрей да ти я направят, зашлайфай с финна шкурка,нанеси ръждопреобразувател следвайки инструкциите посочени от производителя,измии след това обилно с вода,нанеси някаква подходяща основа и после боядисай със цвета на колата.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Да имат си няколко местенца където тръгва ръжда.
Особенно ако са от Германия или Австрия са много по-податливи от тези от Италия да кажем.
Особенно ако са от Германия или Австрия са много по-податливи от тези от Италия да кажем.

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
А някои оглеждал ли е англичанките в какво състояние са 
Там ръждата маи си е като заводска екстра:))

Там ръждата маи си е като заводска екстра:))
Всяка кола си има слаби места колкото и да е защитена спри ръждата преди да е плъзнала по цялата кола 

lopiko написа:чувал съм че германките и австрийките най-гниели а италианките са най-запазени![]()
Абсолютно вярно е

- choki_pk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с два километража
- Мечтае да кара: e36 М3 COUPE
Jivko7777 написа:lopiko написа:чувал съм че германките и австрийките най-гниели а италианките са най-запазени![]()
Абсолютно вярно е
"Абсолютно вярно е" Да ама до наякъде.Купи си кола от Берлин да речем и чакай ръжда.Там те нямат планини,сняг пада за малко и не се задържа,съответно колите откъм купето нямат никакви забележки.Така,че това е много относително от къде е купена колата.В единия край на Германия може и да ръждясват,но в другия да нямат и точка ръжда

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Jivko7777 написа:lopiko написа:чувал съм че германките и австрийките най-гниели а италианките са най-запазени![]()
Абсолютно вярно е
Именно, бавареца е от Немско, а аудито беше италианско. Аудито - В3 е с поцинковано купе, а В4 - двойно поцинковано!
Но не вярвам Гюнтер от Мюнхен да не поцинкова БМВ -то!

Както и да е, за мене марката вече е една - БМВ!
И вече с гордост цитирам на маса перифразираното "Балада за комуниста" на В. Андреев - не вярвам някой да не го е чул?

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Дали ще е Ауди, БМВ и Мерседес няма значение.
Виждал съм Ц класи ръждясали, от немско.
Виждал съм Опел на 100 години от Италия (южните части) без точка.
От Англия повечето са с ръжда.
От Швейцария рядко да има такава с ръжда.
Виждал съм Ц класи ръждясали, от немско.
Виждал съм Опел на 100 години от Италия (южните части) без точка.
От Англия повечето са с ръжда.
От Швейцария рядко да има такава с ръжда.

- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
И аз имам ръжда по задния капака, на прага под същия капак и отдолу под задната лява врата
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
на мои познат е от австрия до миналата година светеше бмв-то обаче тая трагедия от ватре на вънка взеха да се издуват ламарините и боята гние от ватре направо ужас а моита е 92-ра и няма грам ражда никаде от германия съм я взимал преди шест години
- -Юли-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин.....
- Мечтае да кара: на ток.....
- Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан
2012--2013->е36 m52b28 95г седан
2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе
2015--2016->е46 m54b30 2001г купе
2016---e46 m47TUd20 2003г компот
2019---e90 m47 2006
2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010
ilchev написа:И аз имам ръжда по задния капака, на прага под същия капак и отдолу под задната лява врата
чудно....и аз имам на задния капак на прага под капака и отдолу на задната лява врата!

Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!
- jordao75
- младши ентусиаст
-
- Кара: 520 i 97
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2