Проблем с 524
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mirkata12
- Потребител
-
- Кара: Трактор
- Мечтае да кара: По-голям трактор
- Детайли за колата: 117 к.с. , 4x4
Проблем с 524
Здравейте!
Значи имам един проблем със моята кола БМВ 524 Е34. Като я запаля и почва да се чува едно много гадно и шумно тракане. Като натисна съединителя тракането спира.Като потегля също се маха , само като съм на 1 място и съм пуснал съединителя прави така. Помислих си че е от скоростната кутия и дадох 150 лева за втора ръка кутия , но проблема не се оправи. Та, пиша тук, ако някой има някакви предложения от какво може да е това ще съм му благодарен.
ПП. - Нов съм и не знам дали темата е в правилния раздел , за което моля да ме извините.

ПП. - Нов съм и не знам дали темата е в правилния раздел , за което моля да ме извините.
Re: Проблем с 524
А маховика същия ли е че май на таквоз прилича , ако и като гасиш така притраква докато се спре напълно сигурация.
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
- dupeto
- кандидат ентусиаст
- Кара: 324 ТД
и на мен ми "звучи" на демпферен маховик, както колегата е казал по-горе...
- mirkata12
- Потребител
-
- Кара: Трактор
- Мечтае да кара: По-голям трактор
- Детайли за колата: 117 к.с. , 4x4
Не е със демферен маховик колата. Заменен е със обикновен претискателен диск, нов феродов диск и нов аксиален лагер от БМВ 520i.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Колега, може и да не е от това, което ти казвам, но при мен имаше ужасно тракане на място. След известно време започна и при леко подаване на газ да трака много силно, и изчистваше чак след 1000 оборота. След смяна на свещите този шум изчезна, но при мен имаше три изгорели.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- golov_bg
- ентусиаст
-
alchohol написа:Колега, може и да не е от това, което ти казвам, но при мен имаше ужасно тракане на място. След известно време започна и при леко подаване на газ да трака много силно, и изчистваше чак след 1000 оборота. След смяна на свещите този шум изчезна, но при мен имаше три изгорели.
това със свещите е съвсем друго нещо.но за колегата с проблема най добре да бяга в сервиз щото тука каквото и да си говорим си го говорим,друго е като се види на място аджаба за какво иде реч...
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
golov_bg написа:alchohol написа:Колега, може и да не е от това, което ти казвам, но при мен имаше ужасно тракане на място. След известно време започна и при леко подаване на газ да трака много силно, и изчистваше чак след 1000 оборота. След смяна на свещите този шум изчезна, но при мен имаше три изгорели.
това със свещите е съвсем друго нещо.но за колегата с проблема най добре да бяга в сервиз щото тука каквото и да си говорим си го говорим,друго е като се види на място аджаба за какво иде реч...
е да, така е

Успех с ремонта и дано да минеш по-тънко

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- golov_bg
- ентусиаст
-
колега ако беше от пловдив щях да те заведа до човек който 30 години само БМВ прави като казвам само БМВ
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
golov_bg написа:колега ако беше от пловдив щях да те заведа до човек който 30 години само БМВ прави като казвам само БМВ
Ако е майстора в с. Караджалово бегай далече от тоя. Не ми бяха притегнали добре главата и онзи ден (верно след 1 година без проблем и 1 година надути маркучи) ми духна гарнитурата и колата прегря яко.
Колега драсни на ЛС от къде си и ще те пратя на 1 място ако си от Сф.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- golov_bg
- ентусиаст
-
ти си първия който ми казва че не е доволен от работата на бай Ангел,сериозно ти говоря
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
golov_bg написа:ти си първия който ми казва че не е доволен от работата на бай Ангел,сериозно ти говоря
Еми духна ми гарнитура щото бай ти Ангел, не ми е бил стегнал добре болтовете на главата. Сега колата ми е разхвърляна цялата в 1 сервиз.
Честито 600лв ремонт + 1 безсънна нощ дали ми е здрава главата + 1 глава подарък на бай Ангел от мен още 2008г. дето уж беше крива. 1 част тогава не видях от мотора, който ми се строши, като си взимах колата. Всичко беше хвърлено (много удобно нали?). 4 бутала с биели, 2 глави (1 строшена и 1 уж крива, за която си платих), гарнитури, болтове глава, вериги, обтегачи. Нищо не получих. Като си вземах колата 4 човека чакаха пред сервиза уж клиенти, ако нещо не искам да си платя да помагат, и бай Ангел не се появи. Чак подкрепление си беше викнал сина му ако откажа да платя, защото ми поиска 500лв за труд

Ремонта тогава ми излезе общо 1700лв. 2 глави --> 500 + 450лв, вериги, гарнитура глава, болтове, еконти и труд, а и 80лв ми взеха за нафтата дето са изхарчили да идат да вземат първата глава от Сливен дето се оказа крива и дадох 500лв за нея + транспорта ми до там да си взема колата.
Тогава яко ме одраха. Пожелах им парите от мен изкарани да си ги дадат за лекарства и свещи. Тогава така се случи, че ми се строши колата близо до тях и Бисер ме насочи към този майстор. На него не му се сърдя. Просто ме хванаха в безизходица и си ме одраха както си му е реда в България.
Същата работа и при прехваления Рашо. За там също доста мога да пиша. На кратко не ходете и при него. И при Кольо Sachs в Люлин 8 също не се стъпва, защото и там са едни разбирачи мамата си трака. Мога да обясня и за там, защо няма да ми стъпи крака повече. Супер Дизел на Околовръстното, също не трябва да се посещава, има 1 сервиз на Симеоновско Шосе зад А2 автокъщата там също не трябва да се стъпва.
Общо взето има 2-3 места на които ходя и бягам далеч от всякакви разбирачи.
Ако искаш колега golov_bg питай го бай ти Ангел, за момчето със синьото комби от София, дето ме тегли 15км през май 2008г. какво стана. Сигурно ще ти се похвали как ме е минал с една торба пари.
Поздрави
П.П.
Колега моля те да спреш да насочваш хора към този майстор, да няма и др. прекарани като мен. Съветвам всички да си направите абонамент за пътна помощ. Аз лично видях за 35лв за 1 година и ще проуча какви са условията. Ако ми се строши колата поне да си знам идват и си ме прибират. Тогава за да спестя 350лв за пътна помощ дадох 500лв в кофата. Още ме яд честно. ;(
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- golov_bg
- ентусиаст
-
виж ся не съм бил там нз защо се е получило така,но досега колкото пъти да съм отишъл до него или съм закарал някой приятел или познат всички са доволни,освен това човека работи 30 години само бмв,не го защитавам нито обвинявам,просто това е моето мнение и мнението на доста други хора
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
golov_bg написа:виж ся не съм бил там нз защо се е получило така,но досега колкото пъти да съм отишъл до него или съм закарал някой приятел или познат всички са доволни,освен това човека работи 30 години само бмв,не го защитавам нито обвинявам,просто това е моето мнение и мнението на доста други хора
Явно като си на 200км и знаят, че повече няма да се върнеш и ти "оправят" колата. Стига сме коментирали тоя майстор. Смятам, че е показателно написаното по-горе. Просто ако пак закъсам в този район ще си закарам колата с рапатрак до Сф и няма да я оставя в ръцете на някой, който да ме насади така. Тези пари където съм ги дал отдавна съм ги прежалил. Яд ме е, че и други могат да се прецакат там и да ги завлекат.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Zubcho написа:golov_bg написа:виж ся не съм бил там нз защо се е получило така,но досега колкото пъти да съм отишъл до него или съм закарал някой приятел или познат всички са доволни,освен това човека работи 30 години само бмв,не го защитавам нито обвинявам,просто това е моето мнение и мнението на доста други хора
Явно като си на 200км и знаят, че повече няма да се върнеш и ти "оправят" колата. Стига сме коментирали тоя майстор. Смятам, че е показателно написаното по-горе. Просто ако пак закъсам в този район ще си закарам колата с рапатрак до Сф и няма да я оставя в ръцете на някой, който да ме насади така. Тези пари където съм ги дал отдавна съм ги прежалил. Яд ме е, че и други могат да се прецакат там и да ги завлекат.
Трябваше да ти оставя тогава да си седиш на пътя...Съжалявам че дойдох да ти помогна.Не знам от колко години караш бМВ надали повече от мен за да съдиш Ангел къв човек и колко е майстор.Искаш ли най малко десет човека от региона да се изкажат що за майстор е и когато той е правил коли ти си бил още бебе или не си се родил.Колата ми спря да пали топла и тука при нас 10човека ми изредиха цени от 100лв нагоре.Аз днеска бях до него -за 10лв колата ми взе да пали на четвърт.Диагнозата бе поставена на место-Ванко от Петрич позна и той кво я боли колата .Ангел също.
Кажи ми един майстор в България който има 100% доволни клиенти--няма такъв.Винаги има и такива които се чувстват приебани.Ама да пишеш в форума тук че той не бил майстор.Ти ли си майстор я кажи.Мотора ти беше целия салата...аз го видях-що не го взе и да си го нпарвиш в София -щеше по евтино да ти излезе.Никой не те натискал по пъпа да си оставяш там.
От 18 години го познавам-правил съм си БМВтата там и ще продължавам да ги правя.
А теб повече не искам да те познавам.
Съжелявам че бях дошъл тогава да те набутам с 1700лв-да бях си те оставил на пътя.Поне немаше да пишеш тия неща тука.
От 2 години не съм писал в тоа форум-ама не издържах.
Извинявам се ако съм много прям ама не съм от камък все пак

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2