Зад гуменото каре до скоростите - балансиращооо...???
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Re: Зад гуменото каре до скоростите - балансиращооо...???
sadex5 написа:В карданния вал има една центрираща втулка, да нямаш нея предвид. Много е важна и често се подбива. Гумено-метална е и отвън не се вижда.
Да ти кажа, че незнам какво точно имам в предвид. Майстора го каза ама аз не го запомних.

П.С. Да не отварям друга тема, да питам маслото на 523i E39 до коя чертичка трябва да стига. На компакта ми след като сипа 4 литра колкото побира ми се качва над втората 2 мм, а на 6-така като сипа 6,5 литра ми става на 2 мм над долната чертичка...???
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Кардана е статично балансиран по принцип. Може да е имал предвид опорния лагер, но не се знае каква терминология е ползвал.
Маслото трябва да е между двете чертички, точно към 6,5 литра. По принцип конструкторите са оставили голям резерв под долната черта, няма да блокира двигателя ако маслото е леко под нея. Най-добре е да е на средата, както на всеки друг двигател. Разликата между двете резки е 1 литър, и служи за контрол на ,,горенето'' на маслото.
Маслото трябва да е между двете чертички, точно към 6,5 литра. По принцип конструкторите са оставили голям резерв под долната черта, няма да блокира двигателя ако маслото е леко под нея. Най-добре е да е на средата, както на всеки друг двигател. Разликата между двете резки е 1 литър, и служи за контрол на ,,горенето'' на маслото.
sadex5 написа:Кардана е статично балансиран по принцип. Може да е имал предвид опорния лагер, но не се знае каква терминология е ползвал.
+1 . Аз го знам като висящ лагер и да има гума около него да обира вибрациите и омеква кат дъвка или направо се къса и при натоварване начално бие много настрани ( мандахерца вала

- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
БЛАГОДАРЯ Ви, колеги за своевременното и компетентно отговаряне...
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2