Зад гуменото каре до скоростите - балансиращооо...???
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Зад гуменото каре до скоростите - балансиращооо...???
Сложно е да го обрисувам проблема с думи, но ще се опитам и дано схванете за какво иде реч.
БМВ 523i с ръчни скорости...
1- во, като работи колата на място и си сложа ухото на скоростния лост се чува едно леко меляне, а като натисна съединителя това меляне лекинко изчезва. Аз мисля че е първичния лагер на кутията или греша нещо. Аксиален лагер не може да е , защото той се обажда когато е с натиснат съединител, а в случая утихва.
2 - ро, като ръгна на 1-ва предавка и си карам на нея леко, като подам рязко газ за секунда и отпусна (колата само да предърпа) се чува от скоростите нещо, че ли е хлабаво. Някакав звук, като на чукане на нещо, може ли да е от щанги под кожата
. Дори ако не си внушавам вече като минавам през дупките се чува това чукане, но затова не съм много сигурен.
П.С. Маслото сигурно не беше сменявано от както е автомобил, може би. Изтече нещо като масло смешано с бензин (катранено черно) и нямаше и кг да е изтекло. Сега съм го сменил с Декстрон 2.
Надявам да намерим правилните отговори, че я карах на майстор и му обяснявам, а той вика "Бах ма*ата му".
Благодаря!!!
След всичкото изписано се оказва че някакво каре балансиращо на кардана, но незнам дали така му се казва
1- во, като работи колата на място и си сложа ухото на скоростния лост се чува едно леко меляне, а като натисна съединителя това меляне лекинко изчезва. Аз мисля че е първичния лагер на кутията или греша нещо. Аксиален лагер не може да е , защото той се обажда когато е с натиснат съединител, а в случая утихва.
2 - ро, като ръгна на 1-ва предавка и си карам на нея леко, като подам рязко газ за секунда и отпусна (колата само да предърпа) се чува от скоростите нещо, че ли е хлабаво. Някакав звук, като на чукане на нещо, може ли да е от щанги под кожата

П.С. Маслото сигурно не беше сменявано от както е автомобил, може би. Изтече нещо като масло смешано с бензин (катранено черно) и нямаше и кг да е изтекло. Сега съм го сменил с Декстрон 2.
Надявам да намерим правилните отговори, че я карах на майстор и му обяснявам, а той вика "Бах ма*ата му".
Благодаря!!!
След всичкото изписано се оказва че някакво каре балансиращо на кардана, но незнам дали така му се казва
Последна промяна jorryy на 23 Апр 2011, 11:34, променена общо 1 път
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Скоростите май имат проблем ???
Оня ден на една 520ка го гледахме същия проблем и се оказа демферния маховик а и в скоростите почти нямаше масло..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Да между другото и в моята нямаше масло. Може да е здала багажа и от това. Значи за това където ми се струва че има нещо хлабаво е от маховика? ?? А по първия въпрос какво ще кажете дали е от първичния лагер...г
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Говорих с един майстор, който ми каза че няма как да бъде маховика. Аз го накарах да се обади да пита колко пари е , а той ми каза че ще се изсмеят, че това нямало чупене. Гледа я отдолу на канал и аз давах напред назад и каза че идва някъде от кутията ама неможе да е маховика....
Направо незнам какво е ....???

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
За шуменето и аз мисля, че е лагер на първичния вал. За този шум, който ти описваш - като че ли нещо е хлабаво... маховик да е когато подаваш и отнемаш газ, ама докато минаваш през дупки да се чува... според мен едва ли... но може и да греша. Дано, че това си е скъпотия.
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Явно в моя град няма толкова компетентен майстор да каже какво е точно. Знае ли някой дали Кольо дето е в Люлин работи още там, че имах един номер но явно го е сменил да ида при него и да получа компетентно мнение. Или пък някой ако знае номера му да ми пише на ЛС или друг майстор в София, който се занимава с БМВ и е на ясно с нещата да ми препоръча - Име, телефон и адрес....
Благодаря Ви !!!
Благодаря Ви !!!
- Neeky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го на М3мицин
- Мечтае да кара: Е36 М3
jorryy написа:Сложно е да го обрисувам проблема с думи, но ще се опитам и дано схванете за какво иде реч.
2 - ро, като ръгна на 1-ва предавка и си карам на нея леко, като подам рязко газ за секунда и отпусна (колата само да предърпа) се чува от скоростите нещо, че ли е хлабаво. Някакав звук, като на чукане на нещо, може ли да е от щанги под кожата![]()
. Дори ако не си внушавам вече като минавам през дупките се чува това чукане, но затова не съм много сигурен.
Благодаря!!!
Здравей, по въпроса с лагера на първичния вал, аз имах същия шум от аксиалния лагер (веднъж съвсем случайно влязох в канала докато работеше колата и се чуваше този шум, но нямаше кой да ми натисне съединителя да усетя разликата) след като смених съединителя (беше си му дошло времето) шумът изчезна. Интересното е, че в купето не се чуваше нищо!

За маховика, съм склонен да твърдя, че си е за смяна! Защото функцията която изпълнява е, като на шеродов диск с пружини (следователно нов съединител-нов маховик)
Друг е въпроса кой може да си го позволи!?

Аз моя го сменям вече 3-та година!!!

Ако си огледал всички тампони на ДВГ, скоростна кутия, диференциал, карета на кардан и полуваловете (по известни като полуоски

Може би , ще трябва да се насочиш към маховик!!!

Успех! И пиши, като има развитие.

Доколкото разбирам питаш за този човек
viewtopic.php?f=63&t=56276
виж дали е това номера който имаш и така.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
jorryy написа:Говорих с един майстор, който ми каза че няма как да бъде маховика. Аз го накарах да се обади да пита колко пари е , а той ми каза че ще се изсмеят, че това нямало чупене. Гледа я отдолу на канал и аз давах напред назад и каза че идва някъде от кутията ама неможе да е маховика....![]()
Направо незнам какво е ....???
Тоя майстор не знае що е това демпферен маховик. Той сигурно си мисли че е с обикновен и затова казва че няма чупене

- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Превикай го тоя майстор и му пусни да гледа http://www.youtube.com/watch?v=PoxK1bgJ ... re=related
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Neeky написа:jorryy написа:Доколкото разбирам питаш за този човек
viewtopic.php?f=63&t=56276
виж дали е това номера който имаш и така.
Точно колега, за тоя човек питам. Номера който съм имал не е като този от темата, но вече си сверих часовника. Благодаря и вече се запътвам към горчивата истината...
А да попитам, може ли да се кара така, ако ми е тръгнал маховика и ако не колко парички е НОВ или препоръчвате 2-ра ръка да го търся. И още едно въпросченце, ако сменя маховика, направо и съединителя ли е добре да го подменя комплект....
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Малко се разтърсих за тоя демпферен маховик и разбрах че играел роля да обира вибрацийте от двигателя и когато си заминава гумата започвало да тресе при потегляне на 1-ва, да тресе при запаляне и изключване на колата. При мен тея вибраций ги няма. А все едно нещо е хлабавко...

- jorryy
- младши ентусиаст
-
И така сега. След ходене при поредния майстор се установи че всички карета на кардана са здрави, а точно зад предното каре имало някакво балансиращо...... незнам си какво. И то се е поразбило затова идва тоя звук на хлабавина.....
Нещо цена може ли да ми дадете или пълното му наименование - балансиращо .....
Нещо цена може ли да ми дадете или пълното му наименование - балансиращо .....
- jorryy
- младши ентусиаст
-
Re: Зад гуменото каре до скоростите - балансиращооо...???
jorryy написа:Сложно е да го обрисувам проблема с думи, но ще се опитам и дано схванете за какво иде реч.
2 - ро, като ръгна на 1-ва предавка и си карам на нея леко, като подам рязко газ за секунда и отпусна (колата само да предърпа) се чува от скоростите нещо, че ли е хлабаво. Някакав звук, като на чукане на нещо, може ли да е от щанги под кожата![]()
Благодаря!!!
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Re: Зад гуменото каре до скоростите - балансиращооо...???
В карданния вал има една центрираща втулка, да нямаш нея предвид. Много е важна и често се подбива. Гумено-метална е и отвън не се вижда.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2