повишен разход!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
повишен разход!!!
Здравейте,искам да попитам нещо!!!След махане на powerbox Genercom от Е39 525ДА разхода отиде на 14,5-15 градско,това е по борда а като зареждам пълно-пълно малко по малко.Със кутийката никога не съм засичал пълно пълно но според борда разхода градско е около 10-11/100км.Ходих на една диагностика където ми даде грашка на циркулациата на отработените газове,гледаха даднните и на дебитомера и разликата между номиналната и актуалната стойност беше 2 пъти по висока за момемтната.ЕГР клапана не е почистван никога.Давайте идеи от каде да е почвам?Сега в момента кутийката е закачена пак и според борда разхода си е пак нормален!!!
E60 525D
Re: повишен разход!!!
След почистване на EGR клапана грешката изчезна,сменен е въздушния филтър преждевременно!!!Следващата стъпка най вероятно ще е смяня ня дебитомер!!!Дюзата на 3ти цилиндър не показва добри стойности макар и това все още да не се усеща върху работата на автомобила.
E60 525D
разбира се!!!
Към дебитомера идват към 450 единици а са нужни към 250,възможно ли е да са някакви настройки или деботомера е за смяна?
Към дебитомера идват към 450 единици а са нужни към 250,възможно ли е да са някакви настройки или деботомера е за смяна?
E60 525D
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Пробвай да го почистиш, ще си смени стойностите ако е замърсен! А и ще усетиш разлика във вървежа.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
reaktor5 написа:разбира се!!!
AGRa ти не работи.., изолиран е вакума му, изолиран е самия AGR клапан с ламаринка , запекла клапа, неработещ вакум клапан за управлението му или липса на вакум от маркучетата...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Този разход в кой град е? На ме ми дава 11.2-11.7 в София с леко каране. Сега след последното зареждане, като я карам по-здраво на бордовия ми е около 13.5, като скоро ще фулирам и ще видя какво ще даде!
Почистен дебитомер,смяна на въздушен филтър и почистване на ЕГР и разхода отиде на 10,5-11 в града!!!
E60 525D
10 мнения
• Страница 1 от 1