Смесването на нафтата с биогорива
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Смесването на нафтата с биогорива
Какво мислите за тази така желана от европата процедура и как би се отразила на двигателите тдс и комънрейл, нека да кажат по запознатите
Да речем че 5% не са кой знае какво но ще станат 5 официални процента - то и до сега какво ли няма из горивата, но плюс останалата манджа
ще има и едни 5% олио да го наречем. За сега се отлага но рано или късно ще се приеме. Тенденцията е да достигне 10% 2020 година. Но говорим в близко бъдеще 3-4 години (все пак не са ни вечни колите тдс-ите особенно
).
Ето една статия по въпроса.
ПП Моля модераторите да изместят темата ако не и е тук мястото

Да речем че 5% не са кой знае какво но ще станат 5 официални процента - то и до сега какво ли няма из горивата, но плюс останалата манджа

Ето една статия по въпроса.
ПП Моля модераторите да изместят темата ако не и е тук мястото

- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
Re: Смесването на нафтата с биогорива
ми на тдс-а ше му текнат гумичките на помпата,а КР ше прай дюзи
и знаеш ли защо в БГ 5% се приемат като 50%

и знаеш ли защо в БГ 5% се приемат като 50%

- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Някой депутат си е направил фабрика за био дизел и сега трябва да му помогнат,ще има да тичат кучетата след нас 

За ТДС имам нблюдения , карал съм няколко месеца с биодизел даже и на 100% , всичките ми проблеми с плочката ( менене на обороти и т.н. ) изчезнаха още от първия път като на 30л нафта сложих 20л биодизел. Та според мен добре и идва на ГНП щото биодизела има много добри мазилни свойства и двигателя замърка и се успокои. Това обаче тук за БГ щото нафтата ни е кенеф . Разхода се качва малко и мощността пада малко ама е съвсем прилично малко. А за гумичките на ГНП не знам , мойте протекоха две години след като спрях с биодизела ( че цената му стана доста висока и го спряха ).
- Стилиян 200
- Потребител
-
- Кара: e39-530d-Комби 2000г.
- Мечтае да кара: 530d-2007г.
- Детайли за колата: е39 530d комби с M пакет
Колеги карам Мерцедес Актрос 2003г.От една година караме с 50% биодизел.Отнякъде го носят това гориво при нас,явно го вземат по-евтино
Но промяната при автомобила е следната:1 разхода твърдо падна с 2/100 това е абсолютно сигурно!2 при минус 20 градуса пали и върви без никакви проблеми без да са слагани присадки,бензини и др.,докато миналата година с чистия дизел при минус 15 градуса замръзнаха филтрите и нафтата стана на суполи
и два дни там където бях докато ми донесат филтри и горелка за пърлене на прасета с която грях резервоара докато се стопли нафтата ,след това наляхмеприсадка и така.И 3 аз лично намирам само един недостатък-от аспуха мерише гадно-на пържено така е и от аспухчето на печката. 

Стилиян 200 написа:И 3 аз лично намирам само един недостатък-от аспуха мерише гадно-на пържено така е и от аспухчето на печката.
При новите дизели тоя мирис го няма, само на по старите дизели. Колкото по добри "мазилни" свойства има, толкова по добре за двигателя

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Биодизела има и много силни почистващи свойства - много хора се оплакват от задръстени горивни филтри, защото биодизелът е разтворил всичко по системата. Даже има и уплътнения, които с времето се разяждат от това гориво. Препоръчва се смяна на горивния филтър след 2-3К км с това гориво, за да се избегнат проблеми със затлачването на стария филтър. След смяната му вече всично е наред.
Si non confectus, non reficiat.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Като чета отговорите явно положителен ще е ефекта та да видим като го въведат.

Друг вариянт освен биогоривото е и маслото от трансформатори
Но тъй като вече са празни почти всички и са сложени защити по тях - биогоривото е по удачния вариянт.
Да не си мислите, че градските автобуси карат с нафта

Да не си мислите, че градските автобуси карат с нафта

enjoy life and drink cold beer

- RadkoVarna
- Потребител
-
Не е полезно в никакъв случай както спомена колегата по-нагоре просто всичко е до някакви разумни норми.
10 мнения
• Страница 1 от 1