Зад гуменото каре до скоростите - балансиращооо...???

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330 xi Е46
Мечтае да кара: Совалка

Зад гуменото каре до скоростите - балансиращооо...???

Мнение от jorryy » 20 Апр 2011, 1:19

Сложно е да го обрисувам проблема с думи, но ще се опитам и дано схванете за какво иде реч.
БМВ 523i с ръчни скорости...

1- во, като работи колата на място и си сложа ухото на скоростния лост се чува едно леко меляне, а като натисна съединителя това меляне лекинко изчезва. Аз мисля че е първичния лагер на кутията или греша нещо. Аксиален лагер не може да е , защото той се обажда когато е с натиснат съединител, а в случая утихва.
2 - ро, като ръгна на 1-ва предавка и си карам на нея леко, като подам рязко газ за секунда и отпусна (колата само да предърпа) се чува от скоростите нещо, че ли е хлабаво. Някакав звук, като на чукане на нещо, може ли да е от щанги под кожата :confused: :confused: . Дори ако не си внушавам вече като минавам през дупките се чува това чукане, но затова не съм много сигурен.

П.С. Маслото сигурно не беше сменявано от както е автомобил, може би. Изтече нещо като масло смешано с бензин (катранено черно) и нямаше и кг да е изтекло. Сега съм го сменил с Декстрон 2.

Надявам да намерим правилните отговори, че я карах на майстор и му обяснявам, а той вика "Бах ма*ата му".

Благодаря!!!

След всичкото изписано се оказва че някакво каре балансиращо на кардана, но незнам дали така му се казва
Последна промяна jorryy на 23 Апр 2011, 11:34, променена общо 1 път
Изображение

За да минавате за джентълмен, са нужни две неща:
1 - винаги да вадите цигарата от устата си, когато се целувате, и
2 - никога да не правите забележка на дама, която неправилно носи торба с цимент!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Re: Скоростите май имат проблем ???

Мнение от I.V.G. » 20 Апр 2011, 9:38

маховик :wave:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 20 Апр 2011, 10:09

Оня ден на една 520ка го гледахме същия проблем и се оказа демферния маховик а и в скоростите почти нямаше масло..
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jorryy » 20 Апр 2011, 13:54

Да между другото и в моята нямаше масло. Може да е здала багажа и от това. Значи за това където ми се струва че има нещо хлабаво е от маховика? ?? А по първия въпрос какво ще кажете дали е от първичния лагер...г
Изображение

2 - никога да не правите забележка на дама, която неправилно носи торба с цимент!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jorryy » 20 Апр 2011, 19:53

Говорих с един майстор, който ми каза че няма как да бъде маховика. Аз го накарах да се обади да пита колко пари е , а той ми каза че ще се изсмеят, че това нямало чупене. Гледа я отдолу на канал и аз давах напред назад и каза че идва някъде от кутията ама неможе да е маховика.... :dummy: :dummy: Направо незнам какво е ....???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Апр 2011, 19:59

За шуменето и аз мисля, че е лагер на първичния вал. За този шум, който ти описваш - като че ли нещо е хлабаво... маховик да е когато подаваш и отнемаш газ, ама докато минаваш през дупки да се чува... според мен едва ли... но може и да греша. Дано, че това си е скъпотия.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jorryy » 20 Апр 2011, 20:08

Явно в моя град няма толкова компетентен майстор да каже какво е точно. Знае ли някой дали Кольо дето е в Люлин работи още там, че имах един номер но явно го е сменил да ида при него и да получа компетентно мнение. Или пък някой ако знае номера му да ми пише на ЛС или друг майстор в София, който се занимава с БМВ и е на ясно с нещата да ми препоръча - Име, телефон и адрес....
Благодаря Ви !!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го на М3мицин
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от Neeky » 20 Апр 2011, 20:38

jorryy написа:Сложно е да го обрисувам проблема с думи, но ще се опитам и дано схванете за какво иде реч.

1- во, като работи колата на място и си сложа ухото на скоростния лост се чува едно леко меляне, а като натисна съединителя това меляне лекинко изчезва. Аз мисля че е първичния лагер на кутията или греша нещо. Аксиален лагер не може да е , защото той се обажда когато е с натиснат съединител, а в случая утихва.
2 - ро, като ръгна на 1-ва предавка и си карам на нея леко, като подам рязко газ за секунда и отпусна (колата само да предърпа) се чува от скоростите нещо, че ли е хлабаво. Някакав звук, като на чукане на нещо, може ли да е от щанги под кожата :confused: :confused: . Дори ако не си внушавам вече като минавам през дупките се чува това чукане, но затова не съм много сигурен.

П.С. Маслото сигурно не беше сменявано от както е автомобил, може би. Изтече нещо като масло смешано с бензин (катранено черно) и нямаше и кг да е изтекло. Сега съм го сменил с Декстрон 2.

Надявам да намерим правилните отговори, че я карах на майстор и му обяснявам, а той вика "Бах ма*ата му".

Благодаря!!!

Здравей, по въпроса с лагера на първичния вал, аз имах същия шум от аксиалния лагер (веднъж съвсем случайно влязох в канала докато работеше колата и се чуваше този шум, но нямаше кой да ми натисне съединителя да усетя разликата) след като смених съединителя (беше си му дошло времето) шумът изчезна. Интересното е, че в купето не се чуваше нищо! :dunno: Не е изключено, да е от първичния вал, предвид даденото описанието на маслото което сте източили. :shock:
За маховика, съм склонен да твърдя, че си е за смяна! Защото функцията която изпълнява е, като на шеродов диск с пружини (следователно нов съединител-нов маховик)
Друг е въпроса кой може да си го позволи!? :kuku:
Аз моя го сменям вече 3-та година!!! :mhihi: И определено става все по-некомфортна за каране-придърпване и т.н.
Ако си огледал всички тампони на ДВГ, скоростна кутия, диференциал, карета на кардан и полуваловете (по известни като полуоски :mhihi: )
Може би , ще трябва да се насочиш към маховик!!! :shock: :bang:
Успех! И пиши, като има развитие.
:yes:
Доколкото разбирам питаш за този човек
viewtopic.php?f=63&t=56276
виж дали е това номера който имаш и така. :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 20 Апр 2011, 21:19

jorryy написа:Говорих с един майстор, който ми каза че няма как да бъде маховика. Аз го накарах да се обади да пита колко пари е , а той ми каза че ще се изсмеят, че това нямало чупене. Гледа я отдолу на канал и аз давах напред назад и каза че идва някъде от кутията ама неможе да е маховика.... :dummy: :dummy: Направо незнам какво е ....???

Тоя майстор не знае що е това демпферен маховик. Той сигурно си мисли че е с обикновен и затова казва че няма чупене :kuku: Прочети малко темите в търсачката за маховика и ще разбереш какви са симптомите и дали може да е от него!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 20 Апр 2011, 23:41

Превикай го тоя майстор и му пусни да гледа http://www.youtube.com/watch?v=PoxK1bgJ ... re=related

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jorryy » 20 Апр 2011, 23:57

Neeky написа:
jorryy написа:Доколкото разбирам питаш за този човек
viewtopic.php?f=63&t=56276
виж дали е това номера който имаш и така. :mrgreen:

Точно колега, за тоя човек питам. Номера който съм имал не е като този от темата, но вече си сверих часовника. Благодаря и вече се запътвам към горчивата истината...

А да попитам, може ли да се кара така, ако ми е тръгнал маховика и ако не колко парички е НОВ или препоръчвате 2-ра ръка да го търся. И още едно въпросченце, ако сменя маховика, направо и съединителя ли е добре да го подменя комплект....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jorryy » 22 Апр 2011, 0:04

Малко се разтърсих за тоя демпферен маховик и разбрах че играел роля да обира вибрацийте от двигателя и когато си заминава гумата започвало да тресе при потегляне на 1-ва, да тресе при запаляне и изключване на колата. При мен тея вибраций ги няма. А все едно нещо е хлабавко... :shock: :shock: :shock: :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jorryy » 22 Апр 2011, 18:07

И така сега. След ходене при поредния майстор се установи че всички карета на кардана са здрави, а точно зад предното каре имало някакво балансиращо...... незнам си какво. И то се е поразбило затова идва тоя звук на хлабавина.....
Нещо цена може ли да ми дадете или пълното му наименование - балансиращо .....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Зад гуменото каре до скоростите - балансиращооо...???

Мнение от jorryy » 23 Апр 2011, 11:34

jorryy написа:Сложно е да го обрисувам проблема с думи, но ще се опитам и дано схванете за какво иде реч.

Благодаря!!!

След всичкото изписано се оказва че някакво каре балансиращо на кардана, но незнам дали така му се казва
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Re: Зад гуменото каре до скоростите - балансиращооо...???

Мнение от sadex5 » 23 Апр 2011, 14:30

В карданния вал има една центрираща втулка, да нямаш нея предвид. Много е важна и често се подбива. Гумено-метална е и отвън не се вижда.

Следваща

Назад към E39