маркучи за парно е30ис
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
маркучи за парно е30ис
здравейте, по една или друга причина са ми извадени 2та маркуча на парното.
въпроса ми е по-дългия маркуч, който е закачен в средата на блока под смукателите как се слага?
неможем да бръкнем до там с ръце а и маркуча е голям точно колкото отвора (не иска да влезе).
мерси предварително
въпроса ми е по-дългия маркуч, който е закачен в средата на блока под смукателите как се слага?
неможем да бръкнем до там с ръце а и маркуча е голям точно колкото отвора (не иска да влезе).
мерси предварително
- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
Re: маркучи за парно е30ис
Колега S образния е от долу а другият който е малко (по-прав) от горе. И няма никакъв проблем с достапа до тях, също така си влизат съвсем нормални .

-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
не говоря за входа до сервото към купето, а изхода от блока на по-дългия маркуч.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Свали колектора
. За вътрешния диаметър на маркуча, който бил по-малък от този на отвора в главата, нагорещи тръба или каквото и да е с кръгла форма, чийто диаметър е долу горе колкото на щуцера, пъхни го в маркуча и ще имаш разширение. Ако не става така, пробвай с вазелин. 

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
да и ако им объркаш начина на поставяне нямаш парно 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
ивчо3 написа:Свали колектора. За вътрешния диаметър на маркуча, който бил по-малък от този на отвора в главата, нагорещи тръба или каквото и да е с кръгла форма, чийто диаметър е долу горе колкото на щуцера, пъхни го в маркуча и ще имаш разширение. Ако не става така, пробвай с вазелин.
пробвах с възелин не стана, оказа се че маркуча от нея страна още като нов е по-широк и после става по-тънък, разглобих стойката на всички кабели който седят там, заедно със стойката на бензиновите маркучи, която е закачена към тая кутийка с кабели(една правоъгълна черна дето в нея влизат датчиците на колянов вал и т.н.) и се освободи място да бръкна да поставя новия маркуч и да стегна скобата. сметнах, че това е по-добрия вариант отколкото да свалям колектора, защото се държи на 4 гайки и 2 болта, единия по-къс, другия дълъг. мерси на колегите, че се отзоваха!
п.с. колкото до нагряването, не се получава, защото отвора е доста по-голям (колкото външния диаметър на маркуча) и маркуча се сцепва отстрани. предполагам, че е приложимо за по-малки интервенции от сорта

Поздрави!
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
най-вероятно веднъж е бил сцепван тоя маркуч още докато е бил по шрирок в края и са го отрязали за да додйе здравото ....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Аз имах този проблем с S образния маркуч и те съветвам да вземеш друг или нов, защото моя го рязахме и не стана. При М40 е подобен маркуча но ситуацията е същата.

- venom888
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 318i 89
Нормално ли е когато е на студено врътнато парното да духа 2 пъти или 3 пъти по силно от колкото като е на топло ?

- Стаевски
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 318i
- Мечтае да кара: Комби
- venom888
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 318i 89
Стаевски написа:е нали на " топло "минава през радиаторчето...![]()
Възможно ли е клапана на парното да те открехва добре като завъртя на "топло ". И да духа по слабо топло

- Стаевски
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 318i
- Мечтае да кара: Комби
venom888 написа:Нормално ли е когато е на студено врътнато парното да духа 2 пъти или 3 пъти по силно от колкото като е на топло ?
под " силно " разбирам по-голямо количество въздух без значение топъл ли студен.Затова ти казвам,че в положение " топло " потока въздух е по-малък /слаб/, защото преминава през питата на радиатора на парното.А тя си е съпротивление за въздуха още по-вече ако е зацапана.
Друг е въпроса колко топло духа- демек с каква температура........
Стаевски
12 мнения
• Страница 1 от 1