530 D хварли турбо дайте съвет
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
530 D хварли турбо дайте съвет
Здравейте, наскоро си взех въпросната 530-ка но на 4-5-я ден започна да издава странен звук отпреди веднага я закарах в сервиз където ми казаха че ролките,ремъка,ремъка на климатика и неговата ролка+ водната помпа са за смяна и си викам щом е от това давайте-смениха ги срещу скромните 800 лева и на другия ден както си карам в града изведнъж нещо започна на вие,да стържи и веднага в сервиза където ми сервираха че е заминало турбото
и сега ако може някой да помогне с някой съвет какво да правя да го рециклирам ли турбото или да си взема втора употрба.Кой е по удачния вариянт
защото разбрах че новото турбо е страшна цифра.Благодаря предварително 

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Re: 530 D хварли турбо дайте съвет
Ако твърдо си решил да не взимаш ново турбо, според мен е по-удачно да рециклираш отпътувалото такова. Потърси тук във форума, мисля че имаше хора които рециклират турбини. Да взимаш втора употреба турбо си е руска рулетка. Не че рециклирането е гаранция за дълъг живот, ама турбо втора употреба ходи разбери откъде е сваляно, на колко километра е и т.н.. Ще влезеш в доста по-големи приключения. Турбината си е сериозна част и според мен не бива да се рискува с нея / не карам дизели, не приемай съвета ми за аксиома
/

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
По-добре рециклиране на турбината, но май има и вариант това да е невъзможно. Закарай я турбината в някой сервиз където биха могли да я рециклират те ще кажат тежката си дума

ПП Егати и търговците, тия дни се чудех дали да се мятам на 530D ама кой знае на каква ще попадна (едни 2-3000 за отскок + цената)

ПП Егати и търговците, тия дни се чудех дали да се мятам на 530D ама кой знае на каква ще попадна (едни 2-3000 за отскок + цената)

- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
Колега,рециклирай я! Поне ще знаеш че енаправено нещо по твоето турбо,и че до някаква степен вече ще е здраво! Успех...дано всичко стане ...ако е турбото(но за всеки случай провери и в друг сервиз)!
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Задължително отиди в още един сервиз поне да ти я погледат,по възможност при познат...! Как ей така само с поглед разбраха,че водната ти помпа е за смяна?!?
Друг е въпроса вече,че е хубаво наистина да се обслужи колата след като се купи

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Какво каза си сменил за 8 стотака ?
Кви са тия цени братчет
Кви са тия цени братчет
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Та**к няма,аз чак сега се замислих и за цената...Определено трябва да посетиш и друг сервиз
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Колеги вземете сметнете колко кинта е водна помпа, всички ролки, ремъците и труда и тогава кажете, че 800лв. са прекалено много. Сигурно 4-те ролки с помпа и 2 ремъка може да се намерят китайци за 2-300лв. ама аз не бих си играл да сменям нещо и след седмица пак наново. Тези неща се обслужват навреме, а не когато се скапят. ако нямаш пари да поддържаш колата си с нови части си рециклирай турбината. Като насока търси "реал турбо" въпреки, че последния път си дооправяха една турбина няколко пъти докато спре да налива маслото в кулера.
ПС: цените за качествени неоригинални части: 2 ремъка, всички ролки и обтегачи, водна помпа са над 700лв.
ПС: цените за качествени неоригинални части: 2 ремъка, всички ролки и обтегачи, водна помпа са над 700лв.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
И аз съм за рециклиране."Реал Турбо"-на околоврсното ,ако си от София.Около 800-900лв. е ремонта 

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Относно частите аз пожелах всичко да си бъде оригинално но и на мен ми се стори доста но в крайна сметка парите са дадени и няма какво да ги мисля.А ако трябва да съм точен тези ролки ги смених защото се чуваше един лек шум и майсторите ми казаха че е от ролка но и че най добрият вариянт е да се сменят всичките,каза че е хубаво да се смени и водна помпа и аз му казах да сменя това което трябва.За частите съм сигурен че са сложени новите защото през цялото време бях при него.Та за турбото то май се видя че ще се рециклира защото и аз не бях много за втора ръка защото няма как да разбера в какво състояние е.Остава само ако някой знае кадърен майстор който ще си свърши работата като хората да го посичи и някакъв телефон.Благодаря на всички за изказаните мнения 

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
v3n0m написа:Относно частите аз пожелах всичко да си бъде оригинално но и на мен ми се стори доста но в крайна сметка парите са дадени и няма какво да ги мисля.А ако трябва да съм точен тези ролки ги смених защото се чуваше един лек шум и майсторите ми казаха че е от ролка но и че най добрият вариянт е да се сменят всичките,каза че е хубаво да се смени и водна помпа и аз му казах да сменя това което трябва.За частите съм сигурен че са сложени новите защото през цялото време бях при него.Та за турбото то май се видя че ще се рециклира защото и аз не бях много за втора ръка защото няма как да разбера в какво състояние е.Остава само ако някой знае кадърен майстор който ще си свърши работата като хората да го посичи и някакъв телефон.Благодаря на всички за изказаните мнения
Доверил си се, и са ти одрязали главата от кьм крьста.Оригинални викаш били.Ами те оригинални,ама лагерите в тея ролки да не мислиш че са правени в БМВ,нали са СВАГ или ИНА
Диагностиката не е гледане на телевизия !
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
И аз мисля че рециклирането е по-добрия вариант,макарче вече има доста 39ки който се вкарват от вънка и може и да попадмеш и на читава турбинка втора употреба..
П.П Колега ако не е тайна за колко пари купи въпросната 30ка?
П.П Колега ако не е тайна за колко пари купи въпросната 30ка?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Колега намерих тези преди няколко дни,
може да опиташ да се свържеш с тях като гледам имат различни опции.
http://en.turbolader.net/Default.aspx
може да опиташ да се свържеш с тях като гледам имат различни опции.
http://en.turbolader.net/Default.aspx
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3