Охладителна с-ма - питане
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Охладителна с-ма - питане
Здравейте колеги.Отскоро съм с е39 528 с двойния ванос и имам малко въпроси ,които не открих с търсачката.Колата е обслужена изцяло с изключение на клапана за картерните газове (тези дни и него ще го сменя).
1.Като е студена (а и позагряла 50-70 градуса) и хвана горния и долния маркуч при пуснато парно усещам антифриза как минава ,но с леки тласъци,дори съвсем леко се разклаща и маркуча.Като спра парното всичко се успокоява и циркулацията си е спокойна.Та въпроса ми е дали това е нормално или има някакъв проблем по системата на парното? Иначе парното работи перфектно.,
2.Интересува ме чисти ли се електронния дросел,че като изключа от скорост оборотите съвсем леко се разклащат?
Благодаря предварително
1.Като е студена (а и позагряла 50-70 градуса) и хвана горния и долния маркуч при пуснато парно усещам антифриза как минава ,но с леки тласъци,дори съвсем леко се разклаща и маркуча.Като спра парното всичко се успокоява и циркулацията си е спокойна.Та въпроса ми е дали това е нормално или има някакъв проблем по системата на парното? Иначе парното работи перфектно.,
2.Интересува ме чисти ли се електронния дросел,че като изключа от скорост оборотите съвсем леко се разклащат?
Благодаря предварително

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Охладителна с-ма - питане
kiki12 написа:Здравейте колеги.Отскоро съм с е39 528 с двойния ванос и имам малко въпроси ,които не открих с търсачката.Колата е обслужена изцяло с изключение на клапана за картерните газове (тези дни и него ще го сменя).
Благодаря предварително
нормално е не се притеснявай, тласъците кито усещаш в макуча идват от електромагнитните клапани на парното които отварят и затварят циркулацията на антифриза през радиаторчето на парното

Re: Охладителна с-ма - питане
NAPSTERS написа:kiki12 написа:
нормално е не се притеснявай, тласъците кито усещаш в макуча идват от електромагнитните клапани на парното които отварят и затварят циркулацията на антифриза през радиаторчето на парното
Благодаря ти.Мислех да ти звъня да те питам ,но ми беше неудобно

3 мнения
• Страница 1 от 1