Направа на резервен ключ в Бургас?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- knivanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е65 730d
- Мечтае да кара: IL
- Детайли за колата: няма-няма
Re: Направа на резервен ключ в Бургас?
FragNatic написа:Тази доста остараяла и подновена тема е актулна винаги!
Искам да попитам наистина къде мога кадърно да си поправя единия ключ, в БУРГАС , който ми прави проблеми и отказва да пали 70% от опитите с него! Рискове от операцията и евентуална цена. Ако може и някой телефон на Л.С.
отиди при ключаря в Пикадили,преди 2 мес каза,че ще получи пълния комплект"салтанати"за бмв.дано вече да ги е получил и да съм ти помогнал.между другото,"ключарят" е жена

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
а дано де ,колега кажи ако ти направи ключ че и аз съм за нов
- FragNatic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Е39 М47
- Мечтае да кара: Ягуар
knivanov написа:FragNatic написа:Тази доста остараяла и подновена тема е актулна винаги!
Искам да попитам наистина къде мога кадърно да си поправя единия ключ, в БУРГАС , който ми прави проблеми и отказва да пали 70% от опитите с него! Рискове от операцията и евентуална цена. Ако може и някой телефон на Л.С.
отиди при ключаря в Пикадили,преди 2 мес каза,че ще получи пълния комплект"салтанати"за бмв.дано вече да ги е получил и да съм ти помогнал.между другото,"ключарят" е жена
На пикадили сам вадил ключове но не и за колата! Едва ли ще ми помогнат с електрониките там! Мъж жена работника няма значение.... всеки читав ключар ще го надраска, въпроса е програмирането после!
- knivanov
- кандидат ентусиаст
-
FragNatic написа:knivanov написа:FragNatic написа:Тази доста остараяла и подновена тема е актулна винаги!
На пикадили сам вадил ключове но не и за колата! Едва ли ще ми помогнат с електрониките там! Мъж жена работника няма значение.... всеки читав ключар ще го надраска, въпроса е програмирането после!
програмирането на ключа става в колата,с търсачката ще разбереш как.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
knivanov написа:FragNatic написа:knivanov написа:FragNatic написа:Тази доста остараяла и подновена тема е актулна винаги!
програмирането на ключа става в колата,с търсачката ще разбереш как.
Ти колко ключа обучи в колата,че даваш толкова категорични отговори? Става въпрос за обучение на чип-а а не на дистанционнот...никой клчар няма да тръгне да ти предлага ключ с дистанционно,прави се ключ с място за чип и това е.
Към колегата с проблема...какво точно ти прави ключа? Превърта ли? Не иска да пали като върти ли какво? Сигурен ли си,че проблема е в него?
- knivanov
- кандидат ентусиаст
-
към колегата im0tep:и ключове съм обучавал,и превъртащи патрони съм оправял.горепосоченият ключар П.Керемедчиев ми взе 60лв за да ми поправи превъртащ патрон,и знаеш ли как–дойде момент,в който ключът започна да върти безконечно,пристигна П.Керем.,напръска с някакво "контактно масло"–така каза,и.....работи вече 3мес.а аз си мислех,че ще сменям патрон.наистина доста съм патил с ключове и патрони. 

- im0tep
- старши ентусиаст
-
Направо не знам какво да ти напиша...чета и не мога да повярвам,че вярваш на всичко това което си написал. Ако обучиш чип в колата както си обяснил аз лично ще ти подам документите за нобелов лоареат !!! А относно патрона ти
само този ключар да викаш вече да ти върши работа
Много е дълго сега да ти обяснявам какво се разваля в патрона когато ключа започне да върти безконечно и как се отстранява проблема...но щом за 60 лв(шейсет) са ти капнали "контактно масло
" си мисли ,че проблема ти е решен . Чак ме е яд как може да има такива ключари и да им се доверявате толкова лесно
Как ще му дадеш 60 лв за едно пръскане с някакъв спрей??? В твоя случай първо се прави нов по плитак ключ което също върши работа и ако тогава пак не стане се сваля патрона и му се прави ремонт,но да ми кажеш че пръскането със спрей е ремонт...
И колега повярвай ми доста повече патрони и ключалки съм видял от теб
с това си вадя хляба

И колега повярвай ми доста повече патрони и ключалки съм видял от теб

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Пламене, той му е сложил специално масло БМВ за ключалки

- knivanov
- кандидат ентусиаст
-
пиша това с най–приятелски чувства.ще обясня подробно,надявам се ти да ми кажеш какво естанало спатрона ми,защото аз не съм ключар,а ще коментирам само фактите.преди около 4мес,сядам в колата,въртя и.........дотам.превърта и в двете посоки.волана заключен.мъчих около 15мин и.....оправи се.започна 5 пъти пали,веднъж не пали.така около месец.един ден,помня беше неделя,бързах да заведа децата на танци,иточно тогава дадох на контакт и......така си остана.откачам акумулатора и звъня на ключаря.идва,разбъзика ключа по здраво,върна го в изходна позиция и го извади.след това пръсна с това"контактно масло",така се казвало,и се оправи.заради това,че живея на 15км от центъра и го викам на адрес в неделя,услугата се оскъпи,за мое съжаление.най– вероятно патрона ще се прецака отново,но за сега не дава такива признаци.патрона превърташе безконечно вдвете посоки,и след напръскването му с този спрей се оправи.през цялото време стоях на дясната седалка и наблюдавах.наблягам на това нещо,защото разбирам,че за първипът чуваш,че превъртял патрон се оправя със спрей.и аз не бях чувал,но това е.Моля за коментар от im0tep. 

- im0tep
- старши ентусиаст
-
Общо взето всичко се получава от износване.Самата ключалка има такава опция да си познава ключа и само тогава върти както трябва.Ако вкараш ключ от такава кола пак ще върти безконечно но няма да зацепи.Всичко това е направено с цел да не може да се разбие с картач,тоест да превърта без да има поражения.На френските коли също го има това даже и на вратите. Та при теб от износване на пластините или на ключа а може и на двете се получаа това,ключалката си мисли че вкарваш друг ключ и съответно превърта. За това казвам че първо се прави нов по плитък ключ за да компенсира износването в пластините и ако пак не се оправи след това се подменят и пластините и именно за това ми е чудно както толкова е направило това масло...но каквото и да е знай,че е временно.Това е накратко казано 

- knivanov
- кандидат ентусиаст
-
im0tep написа:Общо взето всичко се получава от износване.Самата ключалка има такава опция да си познава ключа и само тогава върти както трябва.Ако вкараш ключ от такава кола пак ще върти безконечно но няма да зацепи.Всичко това е направено с цел да не може да се разбие с картач,тоест да превърта без да има поражения.На френските коли също го има това даже и на вратите. Та при теб от износване на пластините или на ключа а може и на двете се получаа това,ключалката си мисли че вкарваш друг ключ и съответно превърта. За това казвам че първо се прави нов по плитък ключ за да компенсира износването в пластините и ако пак не се оправи след това се подменят и пластините и именно за това ми е чудно както толкова е направило това масло...но каквото и да е знай,че е временно.Това е накратко казано
Благодаря за коментара–компетентен и изчерпателен!между другото звъннах на ключаря,да не би аз да греша,но той повтори твоите думи,т.е.,че ключът ми е износен.с това пръскало искал да смаже патрона,но нещата се оправили незнайно как и за него–временно.надявам се с този наш дебат да сме полезни на момчетата,които тепърва ще се сблъскат с този проблем.

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2