Лятото и летите джанти!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: Лятото и летите джанти!
Wolfen написа::bowdown:![]()
![]()
много красиви джанти .. честити!
Къртиш колега

Относно това, което казваш, че са по леки и коментарите на колегите, че се вдига разхода - не е вярно.
Аз с моите реплики просто се учудвам колко леко се движи колата - както казах гумата с джантата (225/40/18 + джанта) е като че ли една идея по-лека от зимни оригинални 16" стил 43 и нови зимни гуми. Вози много по-стегнато и не бих казал, че по-твърдо. Преди от най-малката дупка и веднага я усещах - сега направо прелита. Вървежа грам не е засегнат - върви си на пушка без намаляване на мощноста. А и като гледам разхода е перфектен.
Наистина има значение как се кара - сигурен съм, че и с 19" няма проблем ако имаш 1 на ум. Ако караш нон стоп по павета - е ... сигурно ще има поражения, ама то там и с 16" да си пак ще има ядове

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Ето това са ми любимите джанти за Е46

MVR Magnum 19' - красота, седят брутално.
Иначе съм карал със 15,16,17 и 18ки Е46цата и съм нямал проблеми. Дори известно време предни гуми ми бяха 205/40/17 (направо все едно си без гума, супер ниски) , а всеки ден минавам по Борис
ПП: някой ако знае да се продават някъде из БГ да пише

Иначе съм карал със 15,16,17 и 18ки Е46цата и съм нямал проблеми. Дори известно време предни гуми ми бяха 205/40/17 (направо все едно си без гума, супер ниски) , а всеки ден минавам по Борис

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Имаше по едно време един колега, продаващ такива, 'ма му забравих координатите и никнейма...
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
kriso85 написа:Ето това са ми любимите джанти за Е46
Иначе съм карал със 15,16,17 и 18ки Е46цата и съм нямал проблеми. Дори известно време предни гуми ми бяха 205/40/17 (направо все едно си без гума, супер ниски) , а всеки ден минавам по Борис![]()
И това ако са черни със сив борд....

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
Аз съм с ето тези от Е60, седят доста изнесено 16 цола. Сега съм намислил да си ги правя за зимата и да си закупя 17-ки за лятото.

аз смята , че тези от подписа на испанеца са много добри (wolfrace shark), ако някой ги знае с друго заглавие нека сподели, понеже аз си търся такива 18ки, но вече ги няма останали са само с размер 5х114 по сайтовете (извън българия )
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Аз съм с Star Spoke 104..много ми се иска да бяха 17 или 18...но
..искам да ги сменя за 17 или 18 но..ще видим.

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Много ми е чудно как успявате да усетите разликата между по-лека и по-тежка джанта?
В смисъл ако ги вдигнете с ръце, нормално да усетите разликата, ама реално погледнато при карането на колата малко трудно.
Някак си не разбирам фразата "като сложа еди кои си джанти и колата се движи много по-леко"???
Разбирам разликата от 16ки на по-голям цол, това да, но.....
Искам и аз да съм такъв сензитив....
В смисъл ако ги вдигнете с ръце, нормално да усетите разликата, ама реално погледнато при карането на колата малко трудно.
Някак си не разбирам фразата "като сложа еди кои си джанти и колата се движи много по-леко"???

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
Миналата година минах от 16'' на 18''... Реплика на Азев А ... ЧУВСТВИТЕЛНА разлика и във вървеж, и в разход...
След това пак минах на 16'' и отново усетих разликата... Която пак казвам, не бе много голяма, но не бе и хич малка
Сега си търся леки или оригинални 17'' или 18'' , но да видим...

След това пак минах на 16'' и отново усетих разликата... Която пак казвам, не бе много голяма, но не бе и хич малка

Сега си търся леки или оригинални 17'' или 18'' , но да видим...
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
makaveli316 написа:Много ми е чудно как успявате да усетите разликата между по-лека и по-тежка джанта?
Колега,колата ми си я карам от почти 4 години,така че не се изисква чак такъв голям "сензитив",та да не мога да уловя разликата.При паркиране осезаемо сега се върти по леко волана.При ускорение усещам колата една идея по пъргава,но пък сега рядко приплъзват задните колела,което може би се дължи на сцеплението на новия грайфер.Жалко,че не ги претеглих та да разполагам и с някакви цифри за сравнение...
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Next написа:По леки 17" от стил 68 аз не знам.
Точно стил 68,мисля бяха магнезиеви,някой да ме поправи ако греша.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Аз в момента съм с реплики на стил 167 18" - но ще мина на оригинални 17". Стил 68 е наистина най-леката - мисля, че бяха към 9.5кг/джанта (стандартно са 10.45кг). Със сигурност се отразява в доускорението. Има си разлика и както каза колегата - лесно се хваща, ако си караш колата редовно и си се грижиш за нея.
Че то разлика в нафтата се усеща, както и добавка, камо ли като сложиш по-лека джанта или обратното
Че то разлика в нафтата се усеща, както и добавка, камо ли като сложиш по-лека джанта или обратното

Говорех за изобщо леки, иначе да, стайл 68 е най-леката... Колкото и да е по-леко едно половин-едно кило, но все пак...
А аз имах предвид за нещо от сорта до 7 кг. Но излапаха едни OZ докато се наканя
А аз имах предвид за нещо от сорта до 7 кг. Но излапаха едни OZ докато се наканя