Падане на нафтата.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Падане на нафтата.
колеги,колата спря да пали от раз както палеше до сега,.свещите работят,почистих и цедката на помпата,смених горивния филтър,смених маркучите за излишното гориво че беха протекли,и пак не иска да пали от първия път.имам предвид само като е преседяла повече време.все едно спада нафтата.никъде няма теч.....как да я разбера дали връща нафтата,освен на диагностика,и като паля гледам маркуча на нафтата за мехури-еми няма....аре де...знам че ще кажете да ходи на комп,ама ако някой се е срещал с подобен проблем да каже.благодарско.
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
Re: Падане на нафтата.
Отиди на диагностика колега!Моята така беше станала и аз като теб си мислех свещи-ама ги смених и шестте и мехури по маркуча търсих.Оказа се че помпата имаше малко закъснение като отидох на диагностика,най-вероятно от разтегната верига
.Дадоха малко аванс (колкото трябва) и вече месец е чудно - пали от четвърт независимо студена или топла.

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
mitkofriz написа:Отиди на диагностика колега!Моята така беше станала и аз като теб си мислех свещи-ама ги смених и шестте и мехури по маркуча търсих.Оказа се че помпата имаше малко закъснение като отидох на диагностика,най-вероятно от разтегната верига.Дадоха малко аванс (колкото трябва) и вече месец е чудно - пали от четвърт независимо студена или топла.
аванса там на диагностиката ли ти го дадоха или на др място.а като запаля веднъж вече няма грижи.и до др ден на сутринта пак така-а да запали а не и от третия път запалва.
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
Да това "аванс" всъщност е предварение на момента на впръскване ако не си ме разбрал какво имам предвид.Момчето което ми гледа колата ми каза:
-Иначе е добре, само момента на впръскване има закъснение.Искаш ли да го коригираме?
Аз съответно му казах да прави да струва ама да пали колицата.Даже и майстора не беше сигурен че от това ще се оправи студения старт защото ми каза да я пробвам на другиия ден сутринта и ако няма разлика да я оствя да пренощува в сервиза,за да видят какво прави след по дълъг престой.Ала както ти казах че стана от раз не съм ходил отново в сервиза.
Не казвам че твоя проблем е 100% от това има много неща от които не пали студена.
За диагностика най-добре да е в сервиз който се занимава с дизели или в който разбират от BMW.
-Иначе е добре, само момента на впръскване има закъснение.Искаш ли да го коригираме?
Аз съответно му казах да прави да струва ама да пали колицата.Даже и майстора не беше сигурен че от това ще се оправи студения старт защото ми каза да я пробвам на другиия ден сутринта и ако няма разлика да я оствя да пренощува в сервиза,за да видят какво прави след по дълъг престой.Ала както ти казах че стана от раз не съм ходил отново в сервиза.
Не казвам че твоя проблем е 100% от това има много неща от които не пали студена.
За диагностика най-добре да е в сервиз който се занимава с дизели или в който разбират от BMW.
- FragNatic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Е39 М47
- Мечтае да кара: Ягуар
И аз иам подобен момент и диагностиката не го лови! Стига с ващи диагностики! Тва ако е някой маркуч по системата ще ми диагностира
Има проблеми които на диагностика няма как да излязат!

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
FragNatic написа:И аз иам подобен момент и диагностиката не го лови! Стига с ващи диагностики! Тва ако е някой маркуч по системата ще ми диагностира![]()
Айде бе.... просто има хора които не могат да правят диагностика, по простата причина, че не познават материята ДВГ...

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- FragNatic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Е39 М47
- Мечтае да кара: Ягуар
Колега приемам забележката ти тъй като не се уточних,че говоря за комп. диагностика. Иначе си прав 

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
на мен комп.диагностика не ми лови ударения от незнам какво датчик на кол.вал ,
и почти съм сигурен че липсва пин от маховика имам и скрийнове от инпа и дис
споделям опита си,датчика го открих като реших да го извадя
и почти съм сигурен че липсва пин от маховика имам и скрийнове от инпа и дис
споделям опита си,датчика го открих като реших да го извадя