Много висок разход на гориво Е46 320d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Много висок разход на гориво Е46 320d

Мнение от xterminator » 15 Апр 2011, 15:36

Здравейте колеги, отскоро се сдобих с 320d touring 150 к.с. и имам подобен проблем с разхода - при 160 км изминати извънградско изхарчва 12 литра нафта :shock: Това при общо взето нормално каране 90-130 и само два пъти за кратко 210. Мислех си, че като сменя маслото (Castrol Edge 5W30) и филтрите ще намали разхода, уви същият си е - 7,5 - 8. А градско към 11. С ръчни скорости е. Къде може да се замери дебитомер и колко струва (горе-долу), понеже ми казаха, че на диагностиката щял да излезне, ако има проблем, но не излезе... :?:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 17 Апр 2011, 2:51

Термостати?
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Апр 2011, 12:30

bmw-maximilian написа:Термостати?

Аз не мисля термостати,аз съм с един и е почти отишъл,градско след нов софт е 6.2-6.5.За градско според зависи как кара и според мен и дебитомер най-вече.
Колега чистил ли си ЕГР,ако не отиди да го изчистят но както трябва с ултра звук,и шума на колата ще се промени.Дебитомер цената варира 250-350.
Диагностика на дебитомера е малко пипкава работа,незнам къде си ходил,но мога да ти кажа къде да отидеш.Какви филтри си сложил и това има значение.
За извън града незнам но разхода,който си дал е що годе нормален.Тези 210 се отразяват и то много,дори и за кратко при тази скорост-смуче дали безнин или дизел,няма значение.
Според мен една цялостна профилактика ще окаже влияние :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от xterminator » 17 Апр 2011, 12:49

Gqbriel написа:
bmw-maximilian написа:Термостати?

Аз не мисля термостати,аз съм с един и е почти отишъл,градско след нов софт е 6.2-6.5.За градско според зависи как кара и според мен и дебитомер най-вече.
Колега чистил ли си ЕГР,ако не отиди да го изчистят но както трябва с ултра звук,и шума на колата ще се промени.Дебитомер цената варира 250-350.
Диагностика на дебитомера е малко пипкава работа,незнам къде си ходил,но мога да ти кажа къде да отидеш.Какви филтри си сложил и това има значение.
За извън града незнам но разхода,който си дал е що годе нормален.Тези 210 се отразяват и то много,дори и за кратко при тази скорост-смуче дали безнин или дизел,няма значение.
Според мен една цялостна профилактика ще окаже влияние :yes:

И аз не мисля, че е термостат, защото колата си загрява нормално и стрелката винаги седи на 12 часа.
Как се сменя софта? Къде се прави това и колко струва? Когато купувах колата имаше грешка в ЕГР клапана и я изчистиха, след това (около 1000 км) повторно я гледаха на комп и нямаше грешки. Значи засега да пробвам с почистване на дебитомер и ЕГР... Иначе колата си работи много добре.
Филтрите са хубави - въздушният е Mahle, а горивният и масленият са Hengst.
Благодаря за отговора. :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320д

Мнение от m0deren » 30 Окт 2016, 23:58

да не отварям нова тема ще питам тука, карам 320д 150к.с. ония ден смених горивния филтър с нов след това сипах 30 лв нафта от шела ви палър ( по скъпа ) и забелязах че стрелката доста стабилно пада към резервата и на борд разхода от 5+ стана 9 ??? възможно ли е да е от горивния филтър ? и може би си внушавам но колата сякъш стана по мудна но може и да си го въобразявам....

Предишна

Назад към E46