Рециклиране на турбо
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Рециклиране на турбо
Здравейте колеги,
забелязах, че турбото ми започна да присъсква към 2-2.5-3. Отначало се чува нормалното свистене и после звукът се обръща на съскане. Дърпа си колата, няма проблеми, но знам, че това са начални симптоми и искам да ги взема навреме този път. Някаква идея къде работят качествено край Варна или Търново? И колко г/д струва рециклирането?
Уж я чакам да позагрее 1-2 мин на място преди да тръгна и после карам кротко докато не стигне стрелката 12 часа, след дълъг път я оставям около 5-6 мин да поработи, че да се охлади и общо взето си го паза, че 1 път го сменях
Благодаря предварително на отговорилите 
забелязах, че турбото ми започна да присъсква към 2-2.5-3. Отначало се чува нормалното свистене и после звукът се обръща на съскане. Дърпа си колата, няма проблеми, но знам, че това са начални симптоми и искам да ги взема навреме този път. Някаква идея къде работят качествено край Варна или Търново? И колко г/д струва рециклирането?
Уж я чакам да позагрее 1-2 мин на място преди да тръгна и после карам кротко докато не стигне стрелката 12 часа, след дълъг път я оставям около 5-6 мин да поработи, че да се охлади и общо взето си го паза, че 1 път го сменях

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Re: Рециклиране на турбо
Щом казваш че съска, може някъде по турбо пътищата да имаш цепнатина
Не обвинявай веднага турбината

Не обвинявай веднага турбината

Не я обвинявам. Просто преди като го сменях и тея симптоми ми приличат на предишните и искам да се оправи преди да е отишло към турбото 

enjoy life and drink cold beer

- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Ако те интересува сервиз където да рециклираш турбото във Варна - Един познат носи една турбина на една S-класа на сервиз, който се намира близо до техническия университет и хората я направиха качествено.
Ако искаш телефон и адрес пиши Л.С. и ще ти ги дам от визитката.
Ако искаш телефон и адрес пиши Л.С. и ще ти ги дам от визитката.
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Провери си маркучите на турбото
Във Варна работят доста съвестно до сега сме нямали проблеми с турбини рециклирани от тях, пък и дават гаранция. Но преди да прибегнеш към рециклиране огледай много добре маркучите, ако не ти гори и масло. Ако е тръгнала е по добре да побързаш докато не е заминал и корпуса.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
op1um написа:Във Варна работят доста съвестно до сега сме нямали проблеми с турбини рециклирани от тях, пък и дават гаранция. Но преди да прибегнеш към рециклиране огледай много добре маркучите, ако не ти гори и масло. Ако е тръгнала е по добре да побързаш докато не е заминал и корпуса.
какви цени държат ако е само за втулки и уплътнения може и на л.с. ,че май много масло имам в тръбите
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
За цените най-добре то телефона или на място.
За турбото което носих аз взеха 900лв, но остана само корпоса от старото. Дадоха май 9 месеца или 12 гаранция.
За турбото което носих аз взеха 900лв, но остана само корпоса от старото. Дадоха май 9 месеца или 12 гаранция.
- FragNatic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Е39 М47
- Мечтае да кара: Ягуар
Някой по наясно може ли да си направи труда да обясни в кво се състои да се рециклира турбината? Звучи ми някак си плащаш за нещо което струва 50 - 500 лв.
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Как да ти обясни някой?
Подменя се всичко по вътрешността на турбото, което е заминало или износено до толкова, че да създава проблеми.
След това я тестват - надуват я и ако всичко е ток дават гаранциика и газ.
Подменя се всичко по вътрешността на турбото, което е заминало или износено до толкова, че да създава проблеми.
След това я тестват - надуват я и ако всичко е ток дават гаранциика и газ.

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
аз рециклирах на м41 турбото в реал турбо в София на околовръстното 890лв, дадоха ми 6 месеца гаранция и засега няма проблем ,остава само "курубата" от старата всичко вътре се подменя тестват я надуват я при определени обороти
6>4
11 мнения
• Страница 1 от 1