Бубини за 525i (192к.с.)
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Impasse написа:Хммм...тук малко се разминават симптомитеPenchev написа:...Утре ще пиша за резултата от диагностиката
Много те моля,напиши какво са диагностицирали

Георги Пенчев
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Значи вашите симптоми са същите като при мен с тази дребна разлика, че не го прави постоянно. Има дни когато го прави на всяко тръгване, а после 1-2 седмици може да не се появи. Не е от бензина, защото наливам само от едно място - под моста
и до сега не съм имал оплаквания във вървенето или разхода(може и да е по-големичък, но е постоянен). Дино, каква е тази грешка в дебитомера? Аз поне си мисля, че ако е нещо разрегулиран ще припуква постоянно. А я да ви питам, аспусите ви черни ли са? Защото имам съмнения, че съм с богата смес, ама нали пусто карам все на къси разастояния и не мога да го установя. Колкото пъти да го гледали по сервизите винаги съм бил в нормите на СО и О2.

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Доколкото знам ако има грешка в дебитомера той е заминал освен ако не му е махан кабела когато е работил двг. или е била на контакт.В този случай едно зануляване оправя нещата.
Ето я и темата в която съм описал моя проблем и как го реших
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=24152
Дано да е полезна.
Ето я и темата в която съм описал моя проблем и как го реших
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=24152
Дано да е полезна.
Такаа,пиша по молба на Penchev и на останалите колеги с подобен проблем.Одеве се връщам от диагностиката,която не се проведе в официалния представител на БМВ
(да се знае де
)Проблемът се оказаха свещите
Другите нещица-дебитомер,бубини,ламбда,помпа,грешки в компа и т.н. са ок
Да поясня малко.Свещите са четири електродни Ultra X Platinium (най-доброто от Beru в момента)Оказва се обаче,че поради факта че по бубините неизменно с годините се появяват леки отечки,които реално не са фатални,но в този случай при тези свещи нещата се навързват неприятно.Тоест,при рязкото поддаване на газ при по-ниски обороти на двигателя реално искрата се "гаси" от горивото,като част от нея се губи(връща) и от бубините.При високите и при по-калорично гориво почни не се осеща придърпването
Резултатът е на лице-70евро за свещи поръчани от Германия,които биха работили перфектно при НОВИ бубини,в слачая възникват ядове
Оказа се (по думите на майстора),че запалването при БМВ е по-капризно от другите и трябва да се внимава с подбора на консумативи
П.П.Между другото продавам свещи

One passion,one car,one life...
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Impasse написа:Такаа,пиша по молба на Penchev и на останалите колеги с подобен проблем.Одеве се връщам от диагностиката,която не се проведе в официалния представител на БМВ(да се знае де
)Проблемът се оказаха свещите
Другите нещица-дебитомер,бубини,ламбда,помпа,грешки в компа и т.н. са ок
Да поясня малко.Свещите са четири електродни Ultra X Platinium (най-доброто от Beru в момента)Оказва се обаче,че поради факта че по бубините неизменно с годините се появяват леки отечки,които реално не са фатални,но в този случай при тези свещи нещата се навързват неприятно.Тоест,при рязкото поддаване на газ при по-ниски обороти на двигателя реално искрата се "гаси" от горивото,като част от нея се губи(връща) и от бубините.При високите и при по-калорично гориво почни не се осеща придърпването
Резултатът е на лице-70евро за свещи поръчани от Германия,които биха работили перфектно при НОВИ бубини,в слачая възникват ядове
Оказа се (по думите на майстора),че запалването при БМВ е по-капризно от другите и трябва да се внимава с подбора на консумативи
Impasse ,ти ме уби човече

Сега се прибирам и попътя правих какво ли не с колата,но придръпване нямаше ...

Георги Пенчев
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2