ASC индикацията свети постоянно
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- tcpf
- Потребител
-
- Кара: Е61 525xd
- Мечтае да кара: I8
ASC индикацията свети постоянно
Здравейте колеги, от две седмици имам 520i 99г. и вече неискам да се кача да карм друга кола
Имам обче следния проблем индикацията на таблото за ASC свети постоянно гадовете бяха скрили лампичката с изолирбан да не се вижд и помислихме че просто е изгоряло диотчето на таблото. Прочетох доста неща във форума, проверих жилото - здраво е, ходих на комп от там не нмериха грешки в ABS/ASC, имаше две три в двигателя изчистиха ги, не се появиха нови но лампата не огасна (таркшана не работи) . Свети също и индикацията за задна дясна светлина въпреки че проверих и всички светят незнам дали има някаква връзка. Моля помагаите ако някои се е срещл с този проблем.

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Re: ASC индикацията свети постоянно
Аз имах проблем с ASC-то също,оказа се,че ограничителя вътре в самото ASC е счупен.
/// 6>4

- tcpf
- Потребител
-
TheKiller написа:Аз имах проблем с ASC-то също,оказа се,че ограничителя вътре в самото ASC е счупен.
а как да проверя дали и моя не е счупен, каде да гледам и подлежи ли на отремонтиране
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
За aсц-то не мога да ти помогна,ама за задните светлини имах подобен проблем,всичко си светеше,а ми показваше грешка.Според мен е крушката на 3-тия стоп под задното стъкло,негледай че свети (променя се съпротивлението)купи нова и я изреди през всичките места докато угасне лампата на тъблото.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
tcpf написа:Здравейте колеги, от две седмици имам 520i 99г. и вече неискам да се кача да карм друга колаИмам обче следния проблем индикацията на таблото за ASC свети постоянно гадовете бяха скрили лампичката с изолирбан да не се вижд и помислихме че просто е изгоряло диотчето на таблото. Прочетох доста неща във форума, проверих жилото - здраво е, ходих на комп от там не нмериха грешки в ABS/ASC, имаше две три в двигателя изчистиха ги, не се появиха нови но лампата не огасна (таркшана не работи) . Свети също и индикацията за задна дясна светлина въпреки че проверих и всички светят незнам дали има някаква връзка. Моля помагаите ако някои се е срещл с този проблем.
твърде вероятно да ти е сменян блока на абс и да не е кодиран ако колата ти е наистина 99г
Барай шишарката Минкеее ....
- tcpf
- Потребител
-
Вече половин година обикалям майсторите с това мoйто светещо ASC и никакъв резултат. Всички като ме видят и започват то това детска болест сега ще го оправим и дотам. Вече не помня колко пъти са ми я закачали на диагностика, блока отваряха презапоиха го, резултат няма. Тестове на табло, на датчици, на бутона за ASC всичко наред а тая лампа свети. Някой казват блока ти е заминал, трябва ти нов, но като ги питам сигурен ли си че като купя нов ще се оправи и мълчат. Ако е заминал блока защо минава проверките. Един майстор се пробва с теста да запусне мотора на ABS но не успя, а мотора лично го проверих работи си. Последното което забелязах е че когато колата не е работила 10-15 минути и дам на контакт при натиснат педал на спирачката asc минава теста и угасва, от копчето се включва изключва няма проблем. В момента в който пусна педала тая лампа пак светва. Смених стоп машинка пак без резултат. Ако някой може да даде някакъв акъл с радост бих го приел 

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
жилото провери ли си дали не е скъсано? Аз имах такъв проблем с асц-то и се оправи съвсем случайно.Разбутах жиците е отсега около дросела и лампата изгасна.сега всичко си работи
Пробвай с друг АБС модул,дори и изгорял,ако проблема е в модула,ще ти даде грешките на новият модул.Давам ти пример,на мен ми беше изгоряла електрониката на АБС модула и ми показваше на диагностиката "rear right vacuum valve",сложихме с един жичкаджия друг модул,пак изгорял и ми даде съвсем различна грешка,но вече не и старата ми.Ако имаш някой познат и има подобен изгорял модул,може да го сложите само за тест или пък работещ.Другото което може да е,ако ти е сменян датчик на АБС-а и е сложен различен от твоя от 7-цата е малко по дълъг или къс,не помня точно.Тогава ще ти светка пак АСЦ-то и няма да ти работи тракшън контрола,макар и АБС-а да си работи.
- MAFID
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: Стара но лачена
Виж в жилото как е мойто беше скъсано и си светеше напрекъснато... 

Ако не живееш на ръба значи заемаш твърде много място
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
anzak написа:tcpf написа:Здравейте колеги, от две седмици имам 520i 99г. и вече неискам да се кача да карм друга колаИмам обче следния проблем индикацията на таблото за ASC свети постоянно гадовете бяха скрили лампичката с изолирбан да не се вижд и помислихме че просто е изгоряло диотчето на таблото. Прочетох доста неща във форума, проверих жилото - здраво е, ходих на комп от там не нмериха грешки в ABS/ASC, имаше две три в двигателя изчистиха ги, не се появиха нови но лампата не огасна (таркшана не работи) . Свети също и индикацията за задна дясна светлина въпреки че проверих и всички светят незнам дали има някаква връзка. Моля помагаите ако някои се е срещл с този проблем.
твърде вероятно да ти е сменян блока на абс и да не е кодиран ако колата ти е наистина 99г

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
А четирите ти гуми с еднакъв размер ли са?
П.С. Иначе това с изолирбанда го срещам много често като отварям таблата така, че гледайте хубаво какво свети и не по таблото като купувате колите.
П.С. Иначе това с изолирбанда го срещам много често като отварям таблата така, че гледайте хубаво какво свети и не по таблото като купувате колите.

- tcpf
- Потребител
-
Проверих жилото (здраво е), бушоните (здрави), гумите са еднакви, датчиците на ABS са с еднакво съпротивление при замерване, стоп машинката е нова. Единственото което ми направи впечатление е релето за АБС и АСЦто което се намира под филтъра за купето до компютъра - едната котвичка в него беше нагорял доста. смених и него но пак без ефект, лампата продължава да свети. При даване на контакт АБСа си цъка. Мисля си че ще е нещо дребно свързано с стоп машинката защото когато държа натиснат педала на спирачката и дам на контакт лампата гасне в момента в които пусна педала пак светва.
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Колега ASC-то може да не ти работи, ако ти е сменяно таблото и съм почти сигурен, че е така щом всичко друго ти работи,а и индикацията за изгоряла лампа се получава от различният ZCS на LCM и таблото ,провери си Вина на таблото, смени го кодирай го с твоя ZCS и готово, магията стана!!!
Ти ще кажеш дали съм прав!!!
Ти ще кажеш дали съм прав!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- banderol13
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 540 IA
Здравей колега , и аз имах подобен проблем с моето Е39, оказа се не добре наместена + клема на акумулатора . Като я наместиха и стегнаха добре всичко се оправи 

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2