Щипки за лайсните на предното стъкло???

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Щипки за лайсните на предното стъкло???

Мнение от Djelebov » 09 Апр 2011, 19:15

Здравейте, колеги,
Преди време смених предното стъкло в Кобра-Варна. След една две седмици, освен леееко завишения шум в купето, забелязах странен звук в горната част на стъклото при висока скорост (>130). След още една-две седмици едната лайсна падна в движение (на магистрала)...дни след това другата почна да се отлепва горе в средата и сам я махнах, за всеки случай- махнах я елементарно с 2 пръста. Доколкото виждам щипките са счупени или поне тази част която държи лайсните. Проблемът не е в лайсните ми, защото лайсната е метална, а щипката е пластмасова. Това, което леко ме вбесява е, че на майстор-стъкларя от Кобра му казах "Батка, сменяй всички щипки, няма проблеми", а като я взимах той ме зарадва, че всички били здрави и нямало да ми взима пари за тях, Ура! :evil:
Надявам се, че не нарушавам правилата на форума с тази откровена антиреклама. А сега по същество:
Предполагам вариантите са или да залепя лайсните или да се презалепя стъклото с нови щипки? Моля, който е имал подобен проблем да даде акъл.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Щипки за лайсните на предното стъкло???

Мнение от Zubcho » 09 Апр 2011, 20:26

И при мен същата работа, но ми смениха щипките пред мен. За жалост кобра внасят турски и китайски стъкла които са боклук страшен. И при мен има шум от стъклото и лайсната защото стъклото е КРИВО. Иди и си купи щипки от някой вносител или по-голям магазин и си ги смени. Не стъпвай повече в Кобра.

Намерил съм един тип който предлага стъкла ОРИГИНАЛНИ - Пилкингтон (Pilkington). Цена 168лв (или 186лв) :oops: мисля, че беше + монтаж 60лв. Следващия път като ми се пукне стъклото съм директно при него да ми го смени с истинско.

http://www.pilkington.com/ ето това са стъклата вграждани в нашите автомобили (и не само) на конвейрната линия. Естествено същото стъкло в Дару, М Кар или др. доставчик струва мама, тате, батко и кака :)

Ха и да вмъкна нещо забавно. Скочи камък и удари челно стъкло на Сеат Алтеа 2008г. В Аутотехника дадоха цена на челно стъкло 292лв без ДДС (При същия стъклар, същото стъкло 282лв С ДДС) До тук горе долу добре. НО започваме с монтаж 160лв БЕЗ ДДС, почистващ препарат за стъклото :shock: 32лв без ДДС :shock: , слепващ силикон 52лв без ДДС :shock: и така още 2 процедури за да стигнем крайна цена от 733лв с ДДС е ако това не е обир вече не знам. Даже мисля ни таксуваха прехвърлянето на лепенките около 30лв, но го казвам всичкото по-горе с цените наизуст.

Стъкларя с тънките цени ми даде цена 282лв за същото стъкло + 60лв монтаж. Единственото му опасение беше, че не беше сигурен как се смъкват едни лайстни около прозореца, защото не беше правил такава кола.

Колата е фирмена и минахме по фактури и си платихме 733лв. След 15 дни в Бул Инс да си ги вземем.
Хайде честито на печалившите. Мисля, че фактурата е още в работата и ще я сканирам и ще я приложа тук да се посмеете и да видите за какви неща са ни таксували.

Поздрави.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 09 Апр 2011, 20:40

Zubcho написа:...Иди и си купи щипки от някой вносител или по-голям магазин и си ги смени. Не стъпвай повече в Кобра.....
.

Че няма да стъпя в кобра е ясно :yes: . Благодаря за изчерпателния отговор, само не разбрах, има ли начин да сменя/измъкна щипките без да махам стъклото или трябва да се маха и после да се залепя наново със щипките?? Питам, щото не ми е ясно как продължават тия щипката под стъклото - захванати ли са за купето или само служат да държат лайсните към стъклото???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 09 Апр 2011, 20:42

Djelebov написа:
Zubcho написа:...Иди и си купи щипки от някой вносител или по-голям магазин и си ги смени. Не стъпвай повече в Кобра.....
.

Че няма да стъпя в кобра е ясно :yes: . Благодаря за изчерпателния отговор, само не разбрах, има ли начин да сменя/измъкна щипките без да махам стъклото или трябва да се маха и после да се залепя наново със щипките?? Питам, щото не ми е ясно как продължават тия щипката под стъклото - захванати ли са за купето или само служат да държат лайсните към стъклото???

Държат лайсните към стъклото или купето не помня вече. Мисля, че бяха 8 на брой - по 4 на страна.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 09 Апр 2011, 21:00

Намерих ги най-после:
Изображение

Това са щипките според парт номера от realoem и като ги гледам, без махане на стъкло няма да мина. Отказах се от лепене на лайсните, щото ако пак се наложи да сменям стъкло ще е приключение.
Последна промяна Djelebov на 10 Апр 2011, 17:38, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 10 Апр 2011, 4:41

Моите джамове сите са марка Sigla, пък по-оригинални няма как да станат :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Явно се вграждат през различните години, различни марки стъкла.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 10 Апр 2011, 8:01

колега твоята кола ли стои горе на ул.Мир :confused:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 10 Апр 2011, 9:38

BENZINO VN написа:колега твоята кола ли стои горе на ул.Мир :confused:

Да, с бургаския номер съм аз, има и още една малко по-хубава дето също паркира там

_65536_kb_sec_ написа:Моите джамове сите са марка Sigla, пък по-оригинални няма как да станат :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Явно се вграждат през различните години, различни марки стъкла.

Сега като се загледах в щипките, проблемът може да не е нито в тях (те са си счупени), нито в джама - по-скоро ако стъклото е поставено с 1-2мм по-надолу всички фуги за лайсните стават по-големи, особено отгоре....като го оправя ще напиша каква със сигурност е била причината
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 10 Апр 2011, 10:59

Колега.... пробвай в Елис Ауто... срещу кобрата е , и са пичове :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 10 Апр 2011, 15:14

Аз лично смятам да си реша същия проблем с доволно количество силикон, пък следващия път, джама със сигурност ще е пак оригинален, и ще се купуват всичките щипки нови 8)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 10 Апр 2011, 16:17

_65536_kb_sec_ написа:Аз лично смятам да си реша същия проблем с доволно количество силикон, пък следващия път, джама със сигурност ще е пак оригинален, и ще се купуват всичките щипки нови 8)

Точно така направих и аз - залепих си лайсните със черен монтажен силикон. Вярно обаче, че ако се наложи нова смяна май ще трябват и нови лайсни :mhihi:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 10 Апр 2011, 16:25

Alexch написа:
_65536_kb_sec_ написа:Аз лично смятам да си реша същия проблем с доволно количество силикон, пък следващия път, джама със сигурност ще е пак оригинален, и ще се купуват всичките щипки нови 8)

Точно така направих и аз - залепих си лайсните със черен монтажен силикон. Вярно обаче, че ако се наложи нова смяна май ще трябват и нови лайсни :mhihi:

Силно ме съмнява, тъй като лайстните са достатъчно здрави :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 10 Апр 2011, 17:36

Кажете каква марка е този силикон за стъкла, че не съм купувал досега. Има ли го в бриколаж, практикер и другите подобни железарии?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 10 Апр 2011, 18:07

Djelebov написа:Кажете каква марка е този силикон за стъкла, че не съм купувал досега. Има ли го в бриколаж, практикер и другите подобни железарии?

Точно от строителните магазини се купува, но гледай да си вземеш от малките туби с шприц, а не тия големите с пистолет :mhihi: Не помня марката, но ще погледна дали съм запазил опаковката и ще ти пиша. Хубаво става щото мажеш доволно, притискаш лайсната и след това обираш с парцал каквото излезе и заспива.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 10 Апр 2011, 19:48

Alexch написа:
Djelebov написа:Кажете каква марка е този силикон за стъкла, че не съм купувал досега. Има ли го в бриколаж, практикер и другите подобни железарии?

Точно от строителните магазини се купува, но гледай да си вземеш от малките туби с шприц, а не тия големите с пистолет :mhihi: Не помня марката, но ще погледна дали съм запазил опаковката и ще ти пиша. Хубаво става щото мажеш доволно, притискаш лайсната и след това обираш с парцал каквото излезе и заспива.

Мерси, утре ще ги залепя, а във вторник като минавам през магистралата за Варна ще се види дали се е получило.
Изображение

Следваща

Назад към E34