Щипки за лайсните на предното стъкло???
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Щипки за лайсните на предното стъкло???
Здравейте, колеги,
Преди време смених предното стъкло в Кобра-Варна. След една две седмици, освен леееко завишения шум в купето, забелязах странен звук в горната част на стъклото при висока скорост (>130). След още една-две седмици едната лайсна падна в движение (на магистрала)...дни след това другата почна да се отлепва горе в средата и сам я махнах, за всеки случай- махнах я елементарно с 2 пръста. Доколкото виждам щипките са счупени или поне тази част която държи лайсните. Проблемът не е в лайсните ми, защото лайсната е метална, а щипката е пластмасова. Това, което леко ме вбесява е, че на майстор-стъкларя от Кобра му казах "Батка, сменяй всички щипки, няма проблеми", а като я взимах той ме зарадва, че всички били здрави и нямало да ми взима пари за тях, Ура!
Надявам се, че не нарушавам правилата на форума с тази откровена антиреклама. А сега по същество:
Предполагам вариантите са или да залепя лайсните или да се презалепя стъклото с нови щипки? Моля, който е имал подобен проблем да даде акъл.
Преди време смених предното стъкло в Кобра-Варна. След една две седмици, освен леееко завишения шум в купето, забелязах странен звук в горната част на стъклото при висока скорост (>130). След още една-две седмици едната лайсна падна в движение (на магистрала)...дни след това другата почна да се отлепва горе в средата и сам я махнах, за всеки случай- махнах я елементарно с 2 пръста. Доколкото виждам щипките са счупени или поне тази част която държи лайсните. Проблемът не е в лайсните ми, защото лайсната е метална, а щипката е пластмасова. Това, което леко ме вбесява е, че на майстор-стъкларя от Кобра му казах "Батка, сменяй всички щипки, няма проблеми", а като я взимах той ме зарадва, че всички били здрави и нямало да ми взима пари за тях, Ура!

Надявам се, че не нарушавам правилата на форума с тази откровена антиреклама. А сега по същество:
Предполагам вариантите са или да залепя лайсните или да се презалепя стъклото с нови щипки? Моля, който е имал подобен проблем да даде акъл.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Щипки за лайсните на предното стъкло???
И при мен същата работа, но ми смениха щипките пред мен. За жалост кобра внасят турски и китайски стъкла които са боклук страшен. И при мен има шум от стъклото и лайсната защото стъклото е КРИВО. Иди и си купи щипки от някой вносител или по-голям магазин и си ги смени. Не стъпвай повече в Кобра.
Намерил съм един тип който предлага стъкла ОРИГИНАЛНИ - Пилкингтон (Pilkington). Цена 168лв (или 186лв)
мисля, че беше + монтаж 60лв. Следващия път като ми се пукне стъклото съм директно при него да ми го смени с истинско.
http://www.pilkington.com/ ето това са стъклата вграждани в нашите автомобили (и не само) на конвейрната линия. Естествено същото стъкло в Дару, М Кар или др. доставчик струва мама, тате, батко и кака
Ха и да вмъкна нещо забавно. Скочи камък и удари челно стъкло на Сеат Алтеа 2008г. В Аутотехника дадоха цена на челно стъкло 292лв без ДДС (При същия стъклар, същото стъкло 282лв С ДДС) До тук горе долу добре. НО започваме с монтаж 160лв БЕЗ ДДС, почистващ препарат за стъклото
32лв без ДДС
, слепващ силикон 52лв без ДДС
и така още 2 процедури за да стигнем крайна цена от 733лв с ДДС е ако това не е обир вече не знам. Даже мисля ни таксуваха прехвърлянето на лепенките около 30лв, но го казвам всичкото по-горе с цените наизуст.
Стъкларя с тънките цени ми даде цена 282лв за същото стъкло + 60лв монтаж. Единственото му опасение беше, че не беше сигурен как се смъкват едни лайстни около прозореца, защото не беше правил такава кола.
Колата е фирмена и минахме по фактури и си платихме 733лв. След 15 дни в Бул Инс да си ги вземем.
Хайде честито на печалившите. Мисля, че фактурата е още в работата и ще я сканирам и ще я приложа тук да се посмеете и да видите за какви неща са ни таксували.
Поздрави.
Намерил съм един тип който предлага стъкла ОРИГИНАЛНИ - Пилкингтон (Pilkington). Цена 168лв (или 186лв)

http://www.pilkington.com/ ето това са стъклата вграждани в нашите автомобили (и не само) на конвейрната линия. Естествено същото стъкло в Дару, М Кар или др. доставчик струва мама, тате, батко и кака

Ха и да вмъкна нещо забавно. Скочи камък и удари челно стъкло на Сеат Алтеа 2008г. В Аутотехника дадоха цена на челно стъкло 292лв без ДДС (При същия стъклар, същото стъкло 282лв С ДДС) До тук горе долу добре. НО започваме с монтаж 160лв БЕЗ ДДС, почистващ препарат за стъклото

Стъкларя с тънките цени ми даде цена 282лв за същото стъкло + 60лв монтаж. Единственото му опасение беше, че не беше сигурен как се смъкват едни лайстни около прозореца, защото не беше правил такава кола.
Колата е фирмена и минахме по фактури и си платихме 733лв. След 15 дни в Бул Инс да си ги вземем.
Хайде честито на печалившите. Мисля, че фактурата е още в работата и ще я сканирам и ще я приложа тук да се посмеете и да видите за какви неща са ни таксували.
Поздрави.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
Zubcho написа:...Иди и си купи щипки от някой вносител или по-голям магазин и си ги смени. Не стъпвай повече в Кобра.....
.
Че няма да стъпя в кобра е ясно

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Djelebov написа:Zubcho написа:...Иди и си купи щипки от някой вносител или по-голям магазин и си ги смени. Не стъпвай повече в Кобра.....
.
Че няма да стъпя в кобра е ясно. Благодаря за изчерпателния отговор, само не разбрах, има ли начин да сменя/измъкна щипките без да махам стъклото или трябва да се маха и после да се залепя наново със щипките?? Питам, щото не ми е ясно как продължават тия щипката под стъклото - захванати ли са за купето или само служат да държат лайсните към стъклото???
Държат лайсните към стъклото или купето не помня вече. Мисля, че бяха 8 на брой - по 4 на страна.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
Намерих ги най-после:

Това са щипките според парт номера от realoem и като ги гледам, без махане на стъкло няма да мина. Отказах се от лепене на лайсните, щото ако пак се наложи да сменям стъкло ще е приключение.
Това са щипките според парт номера от realoem и като ги гледам, без махане на стъкло няма да мина. Отказах се от лепене на лайсните, щото ако пак се наложи да сменям стъкло ще е приключение.
Последна промяна Djelebov на 10 Апр 2011, 17:38, променена общо 1 път

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Моите джамове сите са марка Sigla, пък по-оригинални няма как да станат

Явно се вграждат през различните години, различни марки стъкла.

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
BENZINO VN написа:колега твоята кола ли стои горе на ул.Мир
Да, с бургаския номер съм аз, има и още една малко по-хубава дето също паркира там
_65536_kb_sec_ написа:Моите джамове сите са марка Sigla, пък по-оригинални няма как да станат![]()
![]()
Сега като се загледах в щипките, проблемът може да не е нито в тях (те са си счупени), нито в джама - по-скоро ако стъклото е поставено с 1-2мм по-надолу всички фуги за лайсните стават по-големи, особено отгоре....като го оправя ще напиша каква със сигурност е била причината

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Колега.... пробвай в Елис Ауто... срещу кобрата е , и са пичове 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Аз лично смятам да си реша същия проблем с доволно количество силикон, пък следващия път, джама със сигурност ще е пак оригинален, и ще се купуват всичките щипки нови 

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
_65536_kb_sec_ написа:Аз лично смятам да си реша същия проблем с доволно количество силикон, пък следващия път, джама със сигурност ще е пак оригинален, и ще се купуват всичките щипки нови
Точно така направих и аз - залепих си лайсните със черен монтажен силикон. Вярно обаче, че ако се наложи нова смяна май ще трябват и нови лайсни

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Alexch написа:_65536_kb_sec_ написа:Аз лично смятам да си реша същия проблем с доволно количество силикон, пък следващия път, джама със сигурност ще е пак оригинален, и ще се купуват всичките щипки нови
Точно така направих и аз - залепих си лайсните със черен монтажен силикон. Вярно обаче, че ако се наложи нова смяна май ще трябват и нови лайсни
Силно ме съмнява, тъй като лайстните са достатъчно здрави

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
Кажете каква марка е този силикон за стъкла, че не съм купувал досега. Има ли го в бриколаж, практикер и другите подобни железарии?

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Djelebov написа:Кажете каква марка е този силикон за стъкла, че не съм купувал досега. Има ли го в бриколаж, практикер и другите подобни железарии?
Точно от строителните магазини се купува, но гледай да си вземеш от малките туби с шприц, а не тия големите с пистолет

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
Alexch написа:Djelebov написа:Кажете каква марка е този силикон за стъкла, че не съм купувал досега. Има ли го в бриколаж, практикер и другите подобни железарии?
Точно от строителните магазини се купува, но гледай да си вземеш от малките туби с шприц, а не тия големите с пистолетНе помня марката, но ще погледна дали съм запазил опаковката и ще ти пиша. Хубаво става щото мажеш доволно, притискаш лайсната и след това обираш с парцал каквото излезе и заспива.
Мерси, утре ще ги залепя, а във вторник като минавам през магистралата за Варна ще се види дали се е получило.

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2