Системата HHO на 2.5 тдс? Някой сложил ли си е?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 3.0 218 hp

Системата HHO на 2.5 тдс? Някой сложил ли си е?

Мнение от radik » 10 Апр 2011, 2:36

Здравейте колеги. Пуснаха ми оферта за системата ННО, като ми гарантират 30-40% сваляне на разхода и 20-30% качване на мощността на двигателя. Също така подобряване работата на двигателя /по безшумен и без излишни вибрации/. Като цяло всички отзиви в интернет са полужителни, но искам да разбера за тдс-а каква е разликата. Ако някой е сложил нека сподели/ и да не е с тдс двигател нека пак си каже мнението/.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Re: Системата HHO на 2.5 тдс? Някой сложил ли си е?

Мнение от Воденичаров » 10 Апр 2011, 8:34

Neo Socket ми се струва по-добра алтернатива.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 10 Апр 2011, 8:37

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Няма такова нещо колега тва е пробвано и няма никакъв резултат от него.Трябва да има някаква електроника която да го управлява иначе нищо не става,водорода трябва да се пуска след въздушния филтър,но без електроника няма кои да му каже колко да се пуска в всеки един момент.няма как да ти падне разхода поради простата причина ,че колата ти не знае ,че и се подава такова не6то и за да караш ти пак си подаваш толкова газ колкото и преди.За това нещо сигурно ти искат 400-500 лв аз си го направих за няма и 20 :mhihi: .Един познат щеше да става представител на града за някоя от тия марки ,поръча една мостра монтира я на колата хем му бях казал за кво става въпрос,на другия ден им я варна и си взе парите.имаше и нещо от сорта на ,ако имаш монтирана водородна клетка,минаваш през кат да ти замерят изгорелите газове,дават ти белешка и с нея в данъчното и ти пада данъка с 50% ,така и не проверих дали е вярно.
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

Потребител
Аватар
Кара: E 91
Мечтае да кара: Ф 30

Мнение от valerii81 » 10 Апр 2011, 9:38

Има ефект само при старите дизели и при всички бензинови двигателир но трябва да се корегират сензоритертва са: ламбда сонди и МАП/МАФ сензори от там се гледа кубатурата на двигатела и се смята,колко минимум газ в минута трябва за съответният двигател.Системите,които ги предлагат на нашият пазар са ТАШАКЛАРЪ имат много минуси,да не говоря за електрониката,която залъгва сензорите.Хубав HHO Кит цената му почва от 1000лв,който съдържа всичко качествено и професионална електроника.Който има интерес да пише,аз лично съм дал вече към 2000лв за изпробване на различни боклуци.Та както казват хората "Евтеното излиза скъпо" Сега ще си поръчвам електроника за моита Е46 320и да си корегирам сензорите.И без да ви пишат глупости, економието е мижду 20-30% мошноста е до 10-15% който каже противното да хой да се гръмне!А при старите печки,може да се постигне по голяма економия,поради простата причина-нафтата не изгаря на 100% а на 60% другите 40% могат да доидат благодарение на брауновия газ.При команрейл ефекта е малак макс 10%

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 10 Апр 2011, 14:16

Малко абсурдна ми се вижда работата... и ме съмнява, че мотора ще бумка яко на детонации... дори и изчислена и напасната такава система със ДДЕто, по простата причина, че компресията е доста голяма при степен на сгъстяване 22. при такава компресия ще се самовъзпламенява горивната смес заради водорода не когато трябва.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 10 Апр 2011, 14:45

Назад към E39