Поставяне на релета на фаровете.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Поставяне на релета на фаровете.
Забелязвам, че доста колеги имат проблем с LCM модула. Поправката виждам, че не е чак толкова евтина. Не знам дали целият товар на фаровете минава през модула или той подава само сигнал към релета които поемат товара на фаровете.
Тази система съм си я правил на Лада-та която имах преди години и на Голф-а който карам сега. Разликата е очевадна, поради остаряващата инсталация и нагоряващите контакти.
Инсталацията е много проста. Аз за Голфа тъй като е с 4 фара на които външните два са с H4 крушка и вътрешните са със H7, първо инсталацията я бях направил с 3 релета. Едното само за късите, другото само за дългите на H4-ворките и едно реле за H7-ците. Релетата бяха стари и затова ми се наложи да правя системата на ново. Този път намерих мощни релета и го направих с 2. Едно за късите и едно за дългите. Вече 5 години системата не е давала никакъв дефект.
Би ли станала тази манипулация на Е39. Дали би имало някакъв проблем с електрониката която управлява фаровете.
Тази система съм си я правил на Лада-та която имах преди години и на Голф-а който карам сега. Разликата е очевадна, поради остаряващата инсталация и нагоряващите контакти.
Инсталацията е много проста. Аз за Голфа тъй като е с 4 фара на които външните два са с H4 крушка и вътрешните са със H7, първо инсталацията я бях направил с 3 релета. Едното само за късите, другото само за дългите на H4-ворките и едно реле за H7-ците. Релетата бяха стари и затова ми се наложи да правя системата на ново. Този път намерих мощни релета и го направих с 2. Едно за късите и едно за дългите. Вече 5 години системата не е давала никакъв дефект.
Би ли станала тази манипулация на Е39. Дали би имало някакъв проблем с електрониката която управлява фаровете.
- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Поставяне на релета на фаровете.
Колега, той LCM-а за това е направен (е, не само), но за да няма релета, нагарящи контаки и тем подобни измишльотини! С такова впечатление си останал, защото за него пишат колеги, които имат съответно проблеми с него. Не искам да си представям какво ще стане, ако на всеки извод, вместо товар, закачим по едно реле, направо ще се бъгне цялото осветление! Дано никой не се опитва да побългарява, ама знам ли?
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
може да сложиш релета, също така можеш да сложиш и ключ маса под седалката, ако изтрещи таралежа и започне да ти черпи акумолатора 

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
и аз съм против ,пък и ремонта не е толкова скъп на мен ми излезе 14 лв.
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Е радвам се, че нямат проблем със силата на светене Е39-тките. Просто реших да споделя защото аз лично съм видял доста голямо подобрение. Обаче както казвате модула може да се сбърка. Обаче определено на по-старите модели това ще върши работа.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
mad_presley написа:При проблем със светлините (светещ и неизгасващ фар за дълги светили и др.), проблемът е в Light Check Module - LCM.
В атачмънта е упътването за ремонт на LCM, както и data sheet-a за проблемната интеграла.
прикачените файлова са в мнението на Пресли... тук
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&start=15
Не си играй да опъваш кабели релета и т.н. швабите са го направили доста интелигентно

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
6 мнения
• Страница 1 от 1