Какво да я барна че да припка малко......повече
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Re: Какво да я барна че да припка малко......повече
stenly написа: изтръгваш М10-ката и насаждаш двигател от Prelude 2.0 16v (шти съобща на лично откъде да го земеш). Победата е гарантирана - щото тия смотани двигателите на Honda не са чак толкова добри, че да бият друг двигател на Хонда с по-голяма кубатура
Двулитровия на прелюда нещо е куц според мен,истината е 2,2 ViTec-a
Turboman написа:Двулитровия на прелюда нещо е куц според мен,истината е 2,2 ViTec-a
Куц е в смисъл че върви до 6000, за разлика от CRX 1.6 (дори и да не е V-Tec), а за сметка на това върви и от под 2000.
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
абе квото и да прави м10б18 е роден мъртвец... няма как да тръгне тоз мотор кой знае колко много... единствените варианти са карбуратор на секи цилиндър, чарджър или турбина - друго няя стане... ше фърли 500лв. да праи ремонти на мотора (ако не и повече) и още толкоз да купува глупости (като "спортни филтри" "спортни" гърнета и не знам си кво още....) и пак няма да търгне - най-много да си свали времето 0-100 от 15 на 14 секунди - никва файда
за да тръгне малко по-добре може да си сложи една къса скоростна (ако тряба и 4 степенна) и един къс шпер... ма тва пак са много пари, а секундите няма да паднат кой знае колко.....
тва е дереджето - за мен най-евтиния начин да си свали чувстително времената е друг двигател
(още повече като се има напредвид че си има работещ м30б28 пред блока)
всичко останало за мен са много пари и съвсем леки подобрения във времената (тва е ремонт на мотора, оттърване от газта, смяна на всички филтри, дюзите за впръскване и т.н.)
или още-повече-много пари за да напрай нещо по-истинско (турбина, чарджър, карбуратори и т.н.)

за да тръгне малко по-добре може да си сложи една къса скоростна (ако тряба и 4 степенна) и един къс шпер... ма тва пак са много пари, а секундите няма да паднат кой знае колко.....
тва е дереджето - за мен най-евтиния начин да си свали чувстително времената е друг двигател

всичко останало за мен са много пари и съвсем леки подобрения във времената (тва е ремонт на мотора, оттърване от газта, смяна на всички филтри, дюзите за впръскване и т.н.)

- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
DEFLEPPARD написа:абе квото и да прави м10б18 е роден мъртвец... няма как да тръгне тоз мотор кой знае колко много... единствените варианти са карбуратор на секи цилиндър, чарджър или турбина - друго няя стане... ше фърли 500лв. да праи ремонти на мотора (ако не и повече) и още толкоз да купува глупости (като "спортни филтри" "спортни" гърнета и не знам си кво още....) и пак няма да търгне - най-много да си свали времето 0-100 от 15 на 14 секунди - никва файда![]()
тва е дереджето - за мен най-евтиния начин да си свали чувстително времената е друг двигател(още повече като се има напредвид че си има работещ м30б28 пред блока)
всичко останало за мен са много пари и съвсем леки подобрения във времената (тва е ремонт на мотора, оттърване от газта, смяна на всички филтри, дюзите за впръскване и т.н.)или още-повече-много пари за да напрай нещо по-истинско (турбина, чарджър, карбуратори и т.н.)
че мене старото ми е30 дето беше карбуратор, на газ за 13 ги правеше 100

Така е Деф, ти сега оплюваш М10В18-ката от висотата на М20В23;
излишно е да ги сравняваме изобщо;
М10В18 е печена моторетка заслужаваща уважение и на който му е достатъчна (като на мен примерно в 80% от случаите) да си я търкаля с кеф. Още повече, че ако бях с 318i a не с 316 сигурно щеше и в 90% от случаите да ми стига.
Но за другото си прав - на който не му стига вървежа трябва да се ориентира нагоре.
М10В18 е печена моторетка заслужаваща уважение и на който му е достатъчна (като на мен примерно в 80% от случаите) да си я търкаля с кеф. Още повече, че ако бях с 318i a не с 316 сигурно щеше и в 90% от случаите да ми стига.
Но за другото си прав - на който не му стига вървежа трябва да се ориентира нагоре.
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
stenly написа:Така е Деф, ти сега оплюваш М10В18-ката от висотата на М20В23;
да не забравяме че преди тва карах 316 м10б18 карбуратор и прекрасно знам за какво става дума

иначе нямам нищо против М10б18 - няма спор че е перфектен мотор... ама 90-100кс и то само в ниските обороти

и бтв м20б23-то ми се вижда спънато вече и пак умувам някви схеми за повече пауър

Божооо
Божоо най-лесниа вариант да ги прецакаш твоите конкуренти вземи Жигулка блъсни ги по един два пъти и нема кой да та дразни

Евала пич,тоя цитат направо ми счупи главата!stenly написа:BMWPower написа:Въпросъм мие какво да барна ,да изтръгна или нещо такова![]()
Абе карай си колата и се кефи че си със задно бе!
Но от друга страна, ако толкова държиш да надбегаш тоя с хондата 1.6 16v, решението е - изтръгваш М10-ката и насаждаш двигател от Prelude 2.0 16v (шти съобща на лично откъде да го земеш). Победата е гарантирана - щото тия смотани двигателите на Honda не са чак толкова добри, че да бият друг двигател на Хонда с по-голяма кубатура

Живеи така,все едно,че утре ще умреш,защото накрая със сигурност ще се окажеш прав./Рей Чарлз/
- didore
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 М52B20
- Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор
м10б18 е много здрав мотор но си е тромавичък. Карах го около година и бях много доволен. Ако си върви аз не бих пипал абсолютно нищо по него защото с доработки няма да постигнеш почти нищо(не говоря за турбо или подобни), а ако ти е малко слагай друг мотор или като мен смени колата 

Ма много ме кефи тази кола!!!

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
DEFLEPPARD написа:абе квото и да прави м10б18 е роден мъртвец...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4