Експерт мнение

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Експерт мнение

Мнение от MaXimal » 11 Фев 2006, 17:19

apolon_3 написа:
ICE написа:
apolon_3 написа:..Следователно тази парадоксална ситуация е ясна и все пак: Като гледам какво е мнението на всички за "Камор" съществува май вариант от фирмата да лъжат,че колите,които се карат при тях са на много километри с мотив да те стимулират да си купиш нова кола?!Или просто продавача е малоумен и те разкарва чак дотам като предварително му заявяваш,че ще ходиш до там и е ясно,че ще ти кажат точни километри?!Кой лъже...

Няма парадокс и нищо не ти е ясно!!!
В Камор няма да те излъжат за км на колата!!!.. може би за всико друго , но не и за това! :twisted:
Може да не са се научили още как да работят, а и единият от приемчиците вкарва колите в бокса като шофер от F1,
но другото е точно!!! :winky:

Продавачите са толкова нагли, че нямям думи!!! :evil:
Те разчитат на това, че след като е минало известно време, ти се "привързваш" към колата един вид, и когато мине този прериод, ти си по-склонен да приемеш тази "лошата" новина.... и пак да не се откажеш от колата!
Е това е!!! :winky:

:idea: И помни, не км на колата са важни, а състоянието и' и как са се грижили за нея (почнах да говоря като за жена :mhihi: ) - поддръжка и т.н. ;)

И откъде колега ти си толкова сигурен,че няма да те излъжат за км на колата?Някак си ми звучиш много убеден,но не на 100 % :!:

Като не вярваш на Камор Ауто иди в ДаруКар... :)

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 11 Фев 2006, 17:31

ICE е напълно прав за километрите-ключа си е ключ него не можеш го излъга.Друг е въпроса,че скоро си бях харесал Z3 от Софавто и като поисках да я купя,след много уверения колко добра е колата ми дадоха само един ключ(резервния),на въпроса ми къде е другия ми казаха,че тия БМВта са само с един ключ,а след като вече почнах да размислям ми свалиха цената с 15%.Оттам ми стана ясно за какво иде реч-така че употребявана кола ще си взема само от приятел дето я е купил нова

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 11 Фев 2006, 17:42

apolon_3 написа:Значи-хареса ми последното мнение наистина истината е някъде там по средата..Разковничето се корени обаче някъде тук-защо един търговец ще рискува да търси баламурници дни наред като едно отиване до качествен сервиз ми гарантира истината за реалните километри на машината...Защо той ще чака 2 седмици някой да купи колата про положение,че ако предлага колата с реалните й километри ще я продаде за 3-4 дни...обективност е спорна,чакам други хора за коментар.

Ако на колата и пишеше 300к ти можеби изобщо нямаше да и обърнеш внимание,но човека е върнал километража показаничта ти харесват отам почваш да се вглеждаш по детайлно в колата и все повече започва да ти харесва караш я пак уставаш доволен и накрая отиваш и виждаш реалните километри.Но колата ти харесва ти не си предполагал че може да е на толкова километри следователно е запазена и добре подаржана затова както казват колегите важно е техническото състояние на колата а на показанията на километража.
А ако се съмняваш,че в камор може да са те излъгали,отиваш в дару и проверяваш какво ше ти кажат те,според мен показанията ще са идентични

Потребител
Аватар

Мнение от ChichoMancho » 11 Фев 2006, 18:25

ICE написа: ... (почнах да говоря като за жена :mhihi: ) ...
Малко :OT: ама нали я знаете онази приказка дето една се оплаквала на приятелката си, че мъжа и не искал да спи с нея. Пак другата и казала, че има специално мазило дето като се намаже с него и мъжа и щял веднага да легне под нея :mhihi: . Та вълшебното мазило било феродото върху изтъркана накладка :mhihi: :mhihi: :mhihi: .

Тъй че ако попаднеш на читав продавач всичко е наред - обикновенно това не са автокъщите (там ти се спестява голяма част от истината). Пък и тънканата, ако си мислиш че си я намерил, обикновенно излиза двойна.

Поздрави :)
BMWPower forever and ever

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от apolon_3 » 11 Фев 2006, 22:55

Maverik написа:
apolon_3 написа:Значи-хареса ми последното мнение наистина истината е някъде там по средата..Разковничето се корени обаче някъде тук-защо един търговец ще рискува да търси баламурници дни наред като едно отиване до качествен сервиз ми гарантира истината за реалните километри на машината...Защо той ще чака 2 седмици някой да купи колата про положение,че ако предлага колата с реалните й километри ще я продаде за 3-4 дни...обективност е спорна,чакам други хора за коментар.

Ако на колата и пишеше 300к ти можеби изобщо нямаше да и обърнеш внимание,но човека е върнал километража показаничта ти харесват отам почваш да се вглеждаш по детайлно в колата и все повече започва да ти харесва караш я пак уставаш доволен и накрая отиваш и виждаш реалните километри.Но колата ти харесва ти не си предполагал че може да е на толкова километри следователно е запазена и добре подаржана затова както казват колегите важно е техническото състояние на колата а на показанията на километража.
А ако се съмняваш,че в камор може да са те излъгали,отиваш в дару и проверяваш какво ше ти кажат те,според мен показанията ще са идентични
Това е пределно ясно,тия номера обаче на некой друг...
None

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 11 Фев 2006, 23:15

ICE написа:...
:idea: И помни, не км на колата са важни, а състоянието и' и как са се грижили за нея (почнах да говоря като за жена :mhihi: ) - поддръжка и т.н. ;)

apolon_3 , написаното от колегата ICE е най-важно :arrow: на една кола км. са последното нещо което се гледа като се купува. И повярвай на ICE че в Камор не лъжат за км. които показва ключа- ако искаш се разходи и до Дару, но ще видиш същите показания.

П.С.: Нека изобщо не те притесняват тези около 300000 км. които има навъртяни- ако е читава я взимай без да ги мислиш много-много
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 11 Фев 2006, 23:20

НЯКОЛКО ДУМИ САМО:

СЛУШАЙ КАКВО ТИ КАЗВА "ICE" :yes: :yes: :yes:
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от apolon_3 » 12 Фев 2006, 0:02

Добре айде сега за да няма само повърхностни мнения да направя кратка характеристика на колата- 320д 2000 г. (за километрите казах),климатик,халогени,ел. ст. и огл., центр. закл., ABS,ESP,иммобилзйзер и ляти дж.Това е най-общо казано.Сега фактическта част-колата е с леки забележки по салона,с подменени консумативи,съвсем леко чукната отзад (незабележимо почти),диагностика не съм й правел защото след като видях километрите реших да оставя нещата така,имаше и други така наречени "козметични" проблеми.Въпроса е когато рискуваш с кола на 200,000 + пробег дали няма после за ремонти да набия маса пари и да се обезмисли всичко....
None

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320i
Мечтае да кара: Hummer, Mustang

Мнение от Gentsa » 12 Фев 2006, 0:19

apolon_3 написа:Добре айде сега за да няма само повърхностни мнения да направя кратка характеристика на колата- 320д 2000 г. (за километрите казах),климатик,халогени,ел. ст. и огл., центр. закл., ABS,ESP,иммобилзйзер и ляти дж.Това е най-общо казано.Сега фактическта част-колата е с леки забележки по салона,с подменени консумативи,съвсем леко чукната отзад (незабележимо почти),диагностика не съм й правел защото след като видях километрите реших да оставя нещата така,имаше и други така наречени "козметични" проблеми.Въпроса е когато рискуваш с кола на 200,000 + пробег дали няма после за ремонти да набия маса пари и да се обезмисли всичко....

колега,внимавай с тея бмв-та,защото съседа има същото 320 д и на втория месец му казаха за някакъв лагер на перката се издухал...или с други думи човека даде близо 2000 лева да му доставят от Германия

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 12 Фев 2006, 0:21

apolon_3 написа:....Въпроса е когато рискуваш с кола на 200,000 + пробег дали няма после за ремонти да набия маса пари и да се обезмисли всичко....

Ако си мислиш,че след като вземеш колата няма да вкараш едни пари за ремонти се лъжеш. Просто има неща които задължително ще смениш в следващите 10к км. Дотук с лошите новини :arrow: сега добрата новина: След като се отчетеш с подмяната на необходимите неща и ако поддържаш колата както заслужава едно БМВ те чакат само хубави моменти. За здравината на двигателя не коментирам- карам друг тип кола и печките не са ми най-силната страна. Да уточня какво има впредвид с "поддръжка която заслужава едно БМВ" : едно единствено нещо- когато имаш проблем да го отстраняваш в най-кратки срокове, а не когато вече си стигнал до там да не можеш да я караш.
Ако забележките са само козметични и цената на колата според теб е добра, ако Е46-цата ти е хванала окото- взимай я.
А това че колата е на много км. да не те притеснява- моята я взех на над 200000км. - реални- в почти перфектно техн. състояние, минах вече над 70к км. и проблеми с колата нямам никакви. Най-важното е качествената поддръжка- тогава и 500к км. няма да са ти проблем
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 12 Фев 2006, 1:30

Дизел от Германия около 2000 г. на по малко от 250 000 км. тук няма
да намериш.Тези коли се облагат с по-големи такси и данъци там и
това може да се избие само чрез многото навъртяни километри ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 12 Фев 2006, 1:30

За Камор не знам, но моя кола в ДаруКар няма да стъпи повече!

Отива моя кола в ДаруКар, и там казват КОЛАТА ИМА ГАЗОВЕ В ОХЛАДИТЕЛНАТА СИСТЕМА - ДЕМЕК ГЛАВАТА Е ЗА РЕМОНТ!!!

Чуваше се едно чукане от вътре и диагностика казва ВАНОСА Е ЗА СМЯНА НА ТАЗИ КОЛА!
Клиента се отказва, отивам с колата в сервиз, замерват антифриза с уред като този на ДаруКар, всичко в норми, сменяме водна помпа за 100лв. и шума от "ВАНОСА" изчезва и аз се престраших да оставя стария Ванос, особено като приятел, който има морга с сума си разглобени БМВ-та ми каза че от всичко по моторите само ваносите и буталата му седят!
Интересното беше че колеги казват че са ходили в Дару с поне още 4-5 БМВ-та и Ровъри и са получили сходни диагнози...

Така че ако Камор са като Дару... лек ден, разбирам защо газарите си купуват само Мерцедес а като чуят за БМВ и Ауди казват, не не тия нямат сервизи.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 12 Фев 2006, 1:49

Сега за дизелите!
Да дизел под 200 000-250 000км. в България не влиза, такъв и в чужбина трудно ще намериш, сметката е проста като фасул, минимални километри на година 50 000!
Мойто Ауди е бензин, на 5 години и има 217000км., така че не е страшно колко е карано, а как и как е гледано!

Относно километрите, в България купувачите искат да бъдат лъгани! Аз нищо не мога да променя и за това се съобразявам с фактите!
В момента моята кола никой не иска да я погледне защото е на 217хил., ако я върна ще я продам за 10 дни...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Потребител
Аватар

Мнение от ChichoMancho » 12 Фев 2006, 15:23

Nasti написа:... разбирам защо газарите си купуват само Мерцедес ...
Аз лично за читав фирмен сервиз в България не съм посещавал/чувал - и това важи не само за скъпите любими марки. Купете си ако искате МБ и отидете до Блакан Стар и ще ви се доплаче. Няма да Ви казвам как една G-класа се превърна в развалина след двукратно посещение в техния сервиз. След това се установи, че има други сервизи - не че бяха много по-добри, но все пак. В София е така - имаме си така наречените "Софийски майстори" :(.

Колкото за "газарите" и новите автомобили - ами те в сервиза какво правят??? Сменят масло, накладки, филтри, свещи по време на плануваните посещения - вие не си ли правите тези смени сами??? Ако е нещо по-сериозно компютъра им казва какъв е проблема и го сменят цялото - нали е гаранционно, пък и що требе да се мисли. Е вярно много по-скъпо е ама както сам си написал не ги бива особено много в диагностиката :(. Щото си трябва опит, а не компютърна грамотност :mhihi: .

Поздрави :).
BMWPower forever and ever

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 12 Фев 2006, 19:12

Лъжата не е голям грях за България, дори е излъгал и това се е разбрало на теста и ти изненадващо за него покажеш повищена загръженност, той (търговецът) винаги може да се направи на луд, да каже не съм аз който го направи ;) , а така поне той има надежда да хване някой балък да вземе максималната цена, а иначе, ако ще сложи реалните километрите със сигурност няма да продаде колата бързо, защото априори всеки ще каже ако тя е на 200000 по прибор сигурно на 500000 реални и изобщо няма да се върже да ходи в сервиз да я проверява обстойно.
изводът е: Като има такава практика никой реален купувач няма да гледа какво посочва километража ще гледа други неща при познат майстор и ако му харесва колата, я купува, това е.
И другото нещо ако все пак държиш да намериш колата със реални километри, едва ли тя е сред тези със малки цифри на таблото, каквито очакваш да видиш, по причината, посочена в предишния ми коментар, така че реално погледнато нямаш тук голям избор.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум