Въпросите на e83 n00b-а
Модератор: Технически модератори
60 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Re: Въпросите на e83 n00b-а
Музиката в БМВ-тата е традиционно зле... ако си с най-базовата и тя е като на е46, напълно те разбирам. Ако чак толкова държиш на тези работи, май вариантът е "хардуерен" ъпгрейд 

I love the sound of V8 in the morning...
- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трезвен
- Мечтае да кара: Dramiel
Ходих в RN. Колектора го залепиха, продухаха ЕГР-а, тръбите на турбото, всичко. Смениха филтри, масла - пълна профилактика. След тази процедура разхода падна с три литра и половина до 11. Вероятно ще падне и още, че експериментирах дали случайно не е тръгнала по-добре с flatout през цялото време
Остава едно замисляне от около секунда, секунда и половина като изплющя педала до дупка преди да се изстреля, предполагам идва от сметките каква скорост да сложи и как да реагира изобщо.
Пеперудите на хикстройката, за съжаление, не подлежат на манипулация - имало датчик, но за щастие на този етап не са и проблемни - проблемът идваше от спукания колектор.
Отново се връщам на гумите със следния въпрос: задължително ли трябва да слагам специално предвидени за 4х4/SUV, или стават и такива за лека кола? Ще има ли разлика в поведението на пътя? За летните става дума.

Пеперудите на хикстройката, за съжаление, не подлежат на манипулация - имало датчик, но за щастие на този етап не са и проблемни - проблемът идваше от спукания колектор.
Отново се връщам на гумите със следния въпрос: задължително ли трябва да слагам специално предвидени за 4х4/SUV, или стават и такива за лека кола? Ще има ли разлика в поведението на пътя? За летните става дума.
Улици LIVE - Пътната обстановка на живо
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Колега, какво точно ще рече "специално предвидени за 4х4/SUV гуми"?
Казах ти и преди, казвам ти и сега - отваряш шофьорската врата, гледаш подходящия размер гуми за джантите с които си (или които ще купуваш), и просто си намираш гумите от където намериш за добре.
Размерите, които БМВ използва не са най-разпространените на света, така че нема да имаш безброй опции за гуми.
P.S. Еле пък ако става дума за рънфлет.
P.S.2 За да не съм голословен кажи си размера на гумите, които мислиш да купуваш да ти пратя на ЛС няколко произволно подбрани оферти от нета.
Казах ти и преди, казвам ти и сега - отваряш шофьорската врата, гледаш подходящия размер гуми за джантите с които си (или които ще купуваш), и просто си намираш гумите от където намериш за добре.
Размерите, които БМВ използва не са най-разпространените на света, така че нема да имаш безброй опции за гуми.

P.S. Еле пък ако става дума за рънфлет.

P.S.2 За да не съм голословен кажи си размера на гумите, които мислиш да купуваш да ти пратя на ЛС няколко произволно подбрани оферти от нета.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
Нямам предвид размера, а типа гуми. Има гуми, които се водят направени специално за 4х4/SUV. Примерно Hankook Ventus ST са такива, а Kumho Ecsta KU31, които ми предложиха днес вместо тях, защото първите ги нямаше на склад в моя размер и ужким били със същото качество и поведение, са за лека кола. Всеки производител има такова продуктово разделение. Ето например Yokohama. Аз пък гледам варианти на този сайт. Въпросът е дали покупката на такива гуми генерално влияе на поведението на колата или да грабвам едни нормални автомобилни и да не се занимавам с глупости. Защото, както се сещаш, ония са и по-дебели цифрово. Иначе размера е 235/55/17.
- cww
- Д-р Хаос
-
pro_01 написа:Нямам предвид размера, а типа гуми. Има гуми, които се водят направени специално за 4х4/SUV. Примерно Hankook Ventus ST са такива, а Kumho Ecsta KU31, които ми предложиха днес вместо тях, защото първите ги нямаше на склад в моя размер и ужким били със същото качество и поведение, са за лека кола. Всеки производител има такова продуктово разделение. Ето например Yokohama. Аз пък гледам варианти на този сайт. Въпросът е дали покупката на такива гуми генерално влияе на поведението на колата или да грабвам едни нормални автомобилни и да не се занимавам с глупости. Защото, както се сещаш, ония са и по-дебели цифрово. Иначе размера е 235/55/17.
Колега, какви са тези странни гуми, за които ми говориш?

Hankook, Kumho, ала-бала...караш сериозен автомобил - що не си вземеш и подходящи гуми и не спреш да се занимаваш с глупости?
Ей ти оферти от един произволен сайт
Който и вариант да избереш няма да сбъркаш.

Аз лично съм заклет фен на Dunlop и карам само с тях, но всичко е въпрос на избор. Bridgestone също е страхотна гума.
Колкото до твоя сайт - според него и любимите ми Dunlop SP Sport Maxx са в графата "passenger cars" (то лошо няма, ама примерно и М5 в един момент може да бъде passenger car

P.S. Не ме разбирай погрешно, марките които ти си споменал може и да не са лоши, просто аз нямам никакви наблюдения над тях и затова ги елиминирам с лека ръка. Но някак си не ми звучи сериозно BMW и...Kumho примерно.

А и никога не съм виждал BMW напуснало поточната линия и оборудвано с някои от споменатите от теб гуми.
P.S. 2 Освен това все си мисля, че да се пести точно от гуми не е най-разумното нещо на света. Но в крайна сметка избора си остава твой. Успех...и да се похвалиш какво си взел.

- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
Никъде не съм споменавал пестене от гуми. Тези ги посочих след като 3 дни гледах сайтове, сравнявах наличности и размери тук и установих, че избора е изключително тесен. Но. Гледах конкретно за 4х4/SUV гуми, което допълнително стесни много възможностите. От това, което остана, отзивите за този Hankook бяха най-добри, по-високи дори от пирелитата и йокохамите. За континентълите и дънлопите например имаше доста негативи. Оценките, разбира се са субективна работа и всеки луд е с номера си, затова и попитах за ориентир. Сега когато излиза, че мога да сложа спокойно нормални гуми, ще прехвърля отново размери и наличности.
- cww
- Д-р Хаос
-
Имай предвид и нещо друго - гумите от сайта, които съм ти подбрал, са само с най-високия възможен скоростен индекс (Y, W, ZR), което допълнително стеснява кръга и оскъпява гумата.
От теб зависи какъв скоростен индекс ще си избереш. За себе си аз лично винаги избирам най-високия възможен такъв. Не че колата ми може да вдигне 250 или 300, но въпреки това се чуствам някак си спокоен като знам, че имам много резерв по отношение на високата скорост.
Като уточниш скоростния индекс, вече смело можеш да скачаш на избраната от теб гума.
Относно пестенето от гуми изобщо не визирах теб, а просто по принцип. Може би ти не си ме разбрал или аз не съм се изразил правилно.
От теб зависи какъв скоростен индекс ще си избереш. За себе си аз лично винаги избирам най-високия възможен такъв. Не че колата ми може да вдигне 250 или 300, но въпреки това се чуствам някак си спокоен като знам, че имам много резерв по отношение на високата скорост.
Като уточниш скоростния индекс, вече смело можеш да скачаш на избраната от теб гума.
Относно пестенето от гуми изобщо не визирах теб, а просто по принцип. Може би ти не си ме разбрал или аз не съм се изразил правилно.
- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
Нуба се завръща с нов контравъпрос. Нормално ли е на днешни цени да ми обявят 3 бона за претапициране на седалки + платняната част на вратите с кожа и 1.5 за плат? Става дума за тия пичове http://autointeriorbg.com
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
В немския ибей има оферти за претапициране с кожа за 1300 евра. Ама какво е качеството - незнам. А цял оригинален спортен кожен салон, включително и седалките, от кола на 30000км е 2000евра. Ти си преценявай.
I love the sound of V8 in the morning...
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
http://www.overdrive.bg/car_service.php?id=2
Колега, провери и тези за цена. Качеството им е ОК.
Колега, провери и тези за цена. Качеството им е ОК.
По въпроса за гумите, тази за лека кола и СУВ, да има значение и това за което говоря е товарния индекс на гумата. Имах случка преди 3-4 години ми бяха сложили гуми с грешен товарен индекс и ги изтърках за има-няма 7-8 хил. км. а бяха маркови (Мишлен ако не не се лъжа).
- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
Хъ, излиза че имам подгряване на седалките, но не и на огледалата?! Това възможно ли е? Реотаните на шофьорската седалка са изгорели, но друга индикация за причина защо не ми се подгряват огледалата няма в диагностиката. Все едно няма реотани изобщо в тях. Не си представям и за миг, че наистина няма, или пък че може да е свързано със седалките.
Здравей! Като купих Август месец мойта Х3-ка я взех със зимни гумни / така си беше докарана / Nokian 235/55/17 с приличен грайфер.Реших, че за зимата ще я убувам с чисто нови гуми а тия ще ги покарам известно време.Дойдоха първите студове и започна търсенето.Според стикера на колата 235/55/17 е стандартния размер за гуми, да ама не.Повечето фирми на които се обаждах изобщо не предлагаха въпросният размер или ми предлагаха доставка по поръцка, като цената започваше от 350лв. нагоре.Да не говорим, че същите гуми Nokian изобщо не ги предлагаха / един пирятел кара Porsche 911 4S/ със същата марка зимна гума, явно гумата си е добра, но тук нямат далавера да я продавта, но това е друга тема.След дълго търсене н агуми в интернет, по фирми, магазини всички ми предлагаха гуми ,които започваха от 350лв. нагоре бройката.вече се бях приготвил да вяда едни суми.ПРеди 10 дни ми се наложи да отидя до едно градче недалеч до София.Реших да измия джпиката, че ми се видя мърлява.Отивам в една автомивка а до нея залепана гумаджийница.Докато миеха колата при мен дойде един човек и ме попита дали ме интересуват джанти за джипа.Не че имах готовност, но викам дай да погледна.какво да ви кажа - чисто нова джанта от Х3, която е на тотална щета, а по джантите няма и драскотина.Първоначално цената беше 200бв на джанта , но имаше мегдан за пазарлък.Аз му викам - то хубаво джанти ще взема ама дай да измислим и някакви гуми.Човека завъртя 1-2 телефона и ми предложи следната оферта - Yokohama 225/60/17 - 250лв. бройката и ако купя от него и джантите цената пада на 150лв. джантата или 400лв. комплекта.Нямаше какво да му мисля, бегом до банкомата.Нямам идея защо цената на гумите беше такава, но ми се видя доста прилична на фона на всички останали "софийски оферти".ДОТ-на на гумата е 030311, тъй че ако намериш такива гуми изобщо не се замисляй.
- dechi
- младши ентусиаст
-
- Кара: E24 633CSi
- Детайли за колата: BMW Burgundrot-metalic
Тая зима ще е зор с гумите. И аз търсих доста време и случайно попаднах на добра оферта - NOKIAN. Старото име на фирмата е NOKIA - да същата, която произвежда световноизвестната марка телефони. Започнали са като фирма за галоши - все още правят и добри гуми, особено зимни. Все пак е финландска фирма.Смениха само името и добавиха едно "N" накрая за да се различава от телефоните. А иначе сайтовете на гумаджийските фирми блокираха при първия "изненадващ сняг". И сега като ги гледам няма голям избор на гуми. Наистина е въпрос на късмет да случиш добра оферта като съотношение цена - качество. Подгревът на огледалата и дюзите на пръскалките е в зависимост от външната температура - щом падне под три градуса се включва. Имах го още на старото Е36. И на Е83 ми е така -няма бутон за включване.
Мъжките копелета карат черни БМВ-та. Чарлс Буковски
- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
dechi написа:Подгревът на огледалата и дюзите на пръскалките е в зависимост от външната температура - щом падне под три градуса се включва. Имах го още на старото Е36. И на Е83 ми е така -няма бутон за включване.
Демек само автоматично? И кво прайме като са в конденз, а температурата е над 3? Отдавна не бях хвърчал със салфетчица...

60 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4