Висок разход
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Висок разход
Здравейте колеги!
На последък ми се струва, че комбито гори прекалено много. Дава ми стойности от типа на 10/100км извън градско, 13/100км смесено и около 15/100км градско (в гр.София)
Разхода ми се струва нереално висок, а и на всичкото отгоре не се променя кой знае колко от стила на каране.
Колата най-много съм успявал да я сваля, до 8/100км извън градско, зимно време при скорости до 80км./ч.
Ще се радвам, ако хора със същият двигател добавят примерни стойности за техният разход в темата, за да сравня.
От друга страна, според мен колата има и някакъв друг проблем, който не съм много сигурен къде е.
Симптомите са: на топъл мотор, пали трудно (върти доста); в покой, когато разлюлея палеца на газта, колата започва да мини обороти и да се дави, не огасва, но и се иска доста; когато я запаля и до като работи около колата се усеща силен аромат на недоизгорял бензин.
Бих се радвал да ме посъветвате, какво да погледна и също така както вече казах да добавите вашите стойности.
Благодаря ви предварително, поздрави!
п.с. Колата няма газ и никога не е имала!
-> E30 Touring '88г. b20 мотор
На последък ми се струва, че комбито гори прекалено много. Дава ми стойности от типа на 10/100км извън градско, 13/100км смесено и около 15/100км градско (в гр.София)
Разхода ми се струва нереално висок, а и на всичкото отгоре не се променя кой знае колко от стила на каране.
Колата най-много съм успявал да я сваля, до 8/100км извън градско, зимно време при скорости до 80км./ч.
Ще се радвам, ако хора със същият двигател добавят примерни стойности за техният разход в темата, за да сравня.
От друга страна, според мен колата има и някакъв друг проблем, който не съм много сигурен къде е.
Симптомите са: на топъл мотор, пали трудно (върти доста); в покой, когато разлюлея палеца на газта, колата започва да мини обороти и да се дави, не огасва, но и се иска доста; когато я запаля и до като работи около колата се усеща силен аромат на недоизгорял бензин.
Бих се радвал да ме посъветвате, какво да погледна и също така както вече казах да добавите вашите стойности.
Благодаря ви предварително, поздрави!
п.с. Колата няма газ и никога не е имала!
-> E30 Touring '88г. b20 мотор

Re: Висок разход
Премери си налягането в рейката и температурния датчик.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- димящият вожд
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: насъскана сенокосачка 3.5НР
- Мечтае да кара: ИКАРУС по линия 280 или 94
- Детайли за колата: Е30 М10Б18 04.88 с ръждата, скоро в ОПЕЛ форума!
няма удар само със самолет и с подводница .За сега!
има шпер, но вие като скорости на "ЧАВДАР"
разход на гориво:виж за"ЗИЛ 131"!!!
и ламбда сонда я провери.
проверката става по два варианта:
1 на газ-анализатор.
2 виж в "търсачката" колегата е обяснил доста подробно.
проверката става по два варианта:
1 на газ-анализатор.
2 виж в "търсачката" колегата е обяснил доста подробно.
От свиня маз и от комунист власт се взима само с дране!
газарията и селенията нЕмат почивен ден
рано или късно всяка е30 става "Опел" - ако не ми вярвате вдигнете мокета.
remaka - те му намерили мотор на цена скрап той мисли как некви карбуратори и колектори да слага...боже..,слез си прибери вересийте......
газарията и селенията нЕмат почивен ден
рано или късно всяка е30 става "Опел" - ако не ми вярвате вдигнете мокета.
remaka - те му намерили мотор на цена скрап той мисли как некви карбуратори и колектори да слага...боже..,слез си прибери вересийте......
- Dakataaa
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: E30 M3 Johnny Ceccoto
Моята вьв Варна нормално каране гореше 12-13 и извьн града под 9 не успях да я смькна...смятам ,че и твоя разход на гориво си е нормален ,предвид ,че моите данни са почти сходни 

- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
не е много нормален, особено извън градско при 80 км да гори 8 , 9 можи и от дебитомера нещо да е
- e34_monster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 touring
За разхода:
Градско - 15/100
Извънградско България - Австрия 9/100
Колата е '91 320 купе.
Градско - 15/100
Извънградско България - Австрия 9/100
Колата е '91 320 купе.
- Станислав Попов
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30
- Мечтае да кара: е30
на мен даже нисък ми се вижда 

То е ясно че колата има проблем щом мирише на бензин и се дави при подаване на газ...вадил ли си свещите да провериш цвета им?Сигурно ще са почернели...Провери регулатора за налягането на горивото...извади маркуча който е за вакуума към него и ако прокапе бензин или е мокро сменяй го направо...
разхода ти е висок за нормално каране моето комби като беше 20ка на бензин даваше около 12.5 градско и 8.5 извън ако се кара до 120
разхода ти е висок за нормално каране моето комби като беше 20ка на бензин даваше около 12.5 градско и 8.5 извън ако се кара до 120

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
И моята е с подобни стойности - извънградско със съвсем културно каране- 9-10/100, градско около 13 (това зимно време), съмнява ме дебитомера. И моята пали трудно топла, ако е седяла 10 дена на студа пали перефектно, ако е работила и е угасена за 15-20 минути е голяма мъка да се запали, че някой път даже и се задавя.
Никой не мое ма връне на селу!
10 мнения
• Страница 1 от 1