Въпросии за термостата?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Въпросии за термостата?
Момчета от къде да си търся термостата за комбито мотота е М21,
Каква марка да търся и ако накой знае как се сменя да помага
Напоследък имам чувството че стои полу отворен ,просто колата ми много трудно загрява сега в студовете може би и 1 час е горе долу до номална температура , а на място и 20 мин. да я чакам пак не може да излезне от синйото докато не почна да карам иначе парното духа топло.За да почне да духа вряло като беше преди месец и трябват може би 2-3часа градско,а температурата не може да стине до средата, а седи и милиметър преди нея, а напоследък почна да седи 2 милиметра преди средата.
Аз мисля че в него е проблема?
Какво ще кажете по въпроса?
Каква марка да търся и ако накой знае как се сменя да помага

Напоследък имам чувството че стои полу отворен ,просто колата ми много трудно загрява сега в студовете може би и 1 час е горе долу до номална температура , а на място и 20 мин. да я чакам пак не може да излезне от синйото докато не почна да карам иначе парното духа топло.За да почне да духа вряло като беше преди месец и трябват може би 2-3часа градско,а температурата не може да стине до средата, а седи и милиметър преди нея, а напоследък почна да седи 2 милиметра преди средата.
Аз мисля че в него е проблема?
Какво ще кажете по въпроса?
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
дали ти е отворен термостата лесно се проверява - палиш колата изчакваш 2-3 минути и проверяваш маркучите на външния и вътрешния кръг - на външния кръг 100% ще е топъл и тврд (как звучи само
) тва е щото е пълен с вода (антифриз де)
като стиснеш маркуч от вътрешния кръг трябва да е по мек на пипане (сори ма не моа са изразя по точно
) ако и той е твърд - начи тече вода по него, ако е мек - начи не тече вода
другата възможност да не ти заггрява колата е перката ти да се върти повече от необходимото
п.с. а преди да запалиш колата и двата трябва да са меки
за марка не мога ти кажа ама като идеш с почти всеки срещщнат магазин и им кажеш че искаш термостат за еди кой си модел кола - ще ти дада... аз като купувах избора беше между немски и италиански като италианския се водеше боклук, а немския читав - ама убий ме не мога да ти кажа ква марка беше

като стиснеш маркуч от вътрешния кръг трябва да е по мек на пипане (сори ма не моа са изразя по точно

другата възможност да не ти заггрява колата е перката ти да се върти повече от необходимото
п.с. а преди да запалиш колата и двата трябва да са меки

за марка не мога ти кажа ама като идеш с почти всеки срещщнат магазин и им кажеш че искаш термостат за еди кой си модел кола - ще ти дада... аз като купувах избора беше между немски и италиански като италианския се водеше боклук, а немския читав - ама убий ме не мога да ти кажа ква марка беше

.
Наскоро купувах термостат за дизела - немски BEHR.
Струваше 27 и нещо в магазина на Sofia Export на Хладилника. Ако ще пазаруваш там поне не продават разни ментета.
Струваше 27 и нещо в магазина на Sofia Export на Хладилника. Ако ще пазаруваш там поне не продават разни ментета.
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Всички БМВ-та излизат от завода с BEHR.
Моя като го сменях в бмв сервиза ми искаха 150лв а в на един познат магазина 50лв абсолютно едни и същи бяха
п.с.Познайте от къде си го взех
Моя като го сменях в бмв сервиза ми искаха 150лв а в на един познат магазина 50лв абсолютно едни и същи бяха
п.с.Познайте от къде си го взех

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Re: .
Nick написа:Наскоро купувах термостат за дизела - немски BEHR.
Е точно от тоя магазин е точно от тоя термостат ми се е*а майката

Ебаси боклуците

Ходи си купи оригинален Wahler... верно струва 2 пъти повече ама ще видиш каква е разликата

С тея БОКЛУЦИ от BEHR си ебаваш майката на колата - караш 6 месеца и темростата дава фира... два смених и вече бях решил че проблема е от колата - прегрява и дори и с ел.перка не можеш да я охладиш

И бех решил че колата е бъгава

От както съм с новия термостат температурата кове на малко преди средата и каквото и да и причинявам на колата най-много стига средата

Със стария термостат като карам в жегата и като спра на едно место и почваше да дига температура

Ти си с Дизел и не трябва да правиш компромиси опт към термостат за да не си преебеш двигателя

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- Evanko
- младши ентусиаст
-
- Кара: мфил
- Детайли за колата: 120D
Аз си купих BEHR и като отворих вкъщи кутията вътре беше Valeo,
щях да убия тоя в магазина. После взех Wahler за 43 лв. и няма проблем вече 1г.

Това Галактиката е голема работа, фактически!!!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: .
Дилян Пенчев написа:Nick написа:Наскоро купувах термостат за дизела - немски BEHR.
Е точно от тоя магазин е точно от тоя термостат ми се е*а майката![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ебаси боклуците![]()
![]()
![]()
Ходи си купи оригинален Wahler... верно струва 2 пъти повече ама ще видиш каква е разликата![]()
С тея БОКЛУЦИ от BEHR си ебаваш майката на колата - караш 6 месеца и темростата дава фира... два смених и вече бях решил че проблема е от колата - прегрява и дори и с ел.перка не можеш да я охладишЗа климатик изобщо не пусках в града щото темепратурата скачаше за минути в червеното
![]()
И бех решил че колата е бъгаваи когато почна и температура да не държи и да изстива реших да си купя оригинален за 50 лв.... и мога да ти кажа че тея боклуци изобщо не отварят до край като хората и яко мизерий правят
![]()
От както съм с новия термостат температурата кове на малко преди средата и каквото и да и причинявам на колата най-много стига средата![]()
Климатици, въртежи, пилежи, каране на 6500 оборота
![]()
Със стария термостат като карам в жегата и като спра на едно место и почваше да дига температурас тоя стрелката е заковала и не мърда
![]()
Ти си с Дизел и не трябва да правиш компромиси опт към термостат за да не си преебеш двигателяне се цигани за още 20 лв отгоре защото ще патиш ЯКО
Благодаря за подробния отговор ще си напазарувам по добрия вариант просто това исках да прочета каква марка да търся защото повечето хора предлагат BEHR е аз мисля да взвма Wahler
Само да те питам според симптомите които съм написал термостата е заминал нали?
- Evanko
- младши ентусиаст
-
- Кара: мфил
- Детайли за колата: 120D
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Принципно за бавното загряване в виновен термостата
А парно имаш защото водата е загряла ма не до 85-90 градуса (или там колко е нормално за твоя двигател) и духа но не може да стане горещо!!!
Интересното е само че би трябвало щом ти седи на 1-2 мм преди средата да си имаш яко парно... смени термостата и ако пак парното не е добро може да е нещо друго

Интересното е само че би трябвало щом ти седи на 1-2 мм преди средата да си имаш яко парно... смени термостата и ако пак парното не е добро може да е нещо друго

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

10 мнения
• Страница 1 от 1