Въпросии за термостата?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Въпросии за термостата?

Мнение от vld » 07 Фев 2006, 14:07

Момчета от къде да си търся термостата за комбито мотота е М21,
Каква марка да търся и ако накой знае как се сменя да помага
:help:
Напоследък имам чувството че стои полу отворен ,просто колата ми много трудно загрява сега в студовете може би и 1 час е горе долу до номална температура , а на място и 20 мин. да я чакам пак не може да излезне от синйото докато не почна да карам иначе парното духа топло.За да почне да духа вряло като беше преди месец и трябват може би 2-3часа градско,а температурата не може да стине до средата, а седи и милиметър преди нея, а напоследък почна да седи 2 милиметра преди средата.
Аз мисля че в него е проблема?
Какво ще кажете по въпроса?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 07 Фев 2006, 17:25

дали ти е отворен термостата лесно се проверява - палиш колата изчакваш 2-3 минути и проверяваш маркучите на външния и вътрешния кръг - на външния кръг 100% ще е топъл и тврд (как звучи само :mhihi: :mhihi: ) тва е щото е пълен с вода (антифриз де)
като стиснеш маркуч от вътрешния кръг трябва да е по мек на пипане (сори ма не моа са изразя по точно :mhihi: ) ако и той е твърд - начи тече вода по него, ако е мек - начи не тече вода
другата възможност да не ти заггрява колата е перката ти да се върти повече от необходимото

п.с. а преди да запалиш колата и двата трябва да са меки :)

за марка не мога ти кажа ама като идеш с почти всеки срещщнат магазин и им кажеш че искаш термостат за еди кой си модел кола - ще ти дада... аз като купувах избора беше между немски и италиански като италианския се водеше боклук, а немския читав - ама убий ме не мога да ти кажа ква марка беше :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

.

Мнение от Nick » 09 Фев 2006, 13:25

Наскоро купувах термостат за дизела - немски BEHR.
Струваше 27 и нещо в магазина на Sofia Export на Хладилника. Ако ще пазаруваш там поне не продават разни ментета.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от Гецата » 09 Фев 2006, 14:40

Всички БМВ-та излизат от завода с BEHR.
Моя като го сменях в бмв сервиза ми искаха 150лв а в на един познат магазина 50лв абсолютно едни и същи бяха
п.с.Познайте от къде си го взех :mhihi:
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Re: .

Мнение от Дилян Пенчев » 10 Фев 2006, 10:02

Nick написа:Наскоро купувах термостат за дизела - немски BEHR.
Струваше 27 и нещо в магазина на Sofia Export на Хладилника. Ако ще пазаруваш там поне не продават разни ментета.

Е точно от тоя магазин е точно от тоя термостат ми се е*а майката :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :shock: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ебаси боклуците :idea: :idea: :idea:

Ходи си купи оригинален Wahler... верно струва 2 пъти повече ама ще видиш каква е разликата :idea:
С тея БОКЛУЦИ от BEHR си ебаваш майката на колата - караш 6 месеца и темростата дава фира... два смених и вече бях решил че проблема е от колата - прегрява и дори и с ел.перка не можеш да я охладиш :idea: За климатик изобщо не пусках в града щото темепратурата скачаше за минути в червеното :idea:
И бех решил че колата е бъгава :arrow: и когато почна и температура да не държи и да изстива реших да си купя оригинален за 50 лв.... и мога да ти кажа че тея боклуци изобщо не отварят до край като хората и яко мизерий правят :idea:
От както съм с новия термостат температурата кове на малко преди средата и каквото и да и причинявам на колата най-много стига средата :idea: :arrow: Климатици, въртежи, пилежи, каране на 6500 оборота :idea:
Със стария термостат като карам в жегата и като спра на едно место и почваше да дига температура :arrow: с тоя стрелката е заковала и не мърда :idea:
Ти си с Дизел и не трябва да правиш компромиси опт към термостат за да не си преебеш двигателя :idea: не се цигани за още 20 лв отгоре защото ще патиш ЯКО :roll:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мфил
Детайли за колата: 120D

Мнение от Evanko » 10 Фев 2006, 11:44

Аз си купих BEHR и като отворих вкъщи кутията вътре беше Valeo, :twisted: щях да убия тоя в магазина. После взех Wahler за 43 лв. и няма проблем вече 1г.
Това Галактиката е голема работа, фактически!!!

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 10 Фев 2006, 13:03

Дилян Пенчев написа:
Nick написа:Наскоро купувах термостат за дизела - немски BEHR.

Е точно от тоя магазин е точно от тоя термостат ми се е*а майката :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :shock: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ебаси боклуците :idea: :idea: :idea:

Ходи си купи оригинален Wahler... верно струва 2 пъти повече ама ще видиш каква е разликата :idea:
С тея БОКЛУЦИ от BEHR си ебаваш майката на колата - караш 6 месеца и темростата дава фира... два смених и вече бях решил че проблема е от колата - прегрява и дори и с ел.перка не можеш да я охладиш :idea: За климатик изобщо не пусках в града щото темепратурата скачаше за минути в червеното :idea:
И бех решил че колата е бъгава :arrow: и когато почна и температура да не държи и да изстива реших да си купя оригинален за 50 лв.... и мога да ти кажа че тея боклуци изобщо не отварят до край като хората и яко мизерий правят :idea:
От както съм с новия термостат температурата кове на малко преди средата и каквото и да и причинявам на колата най-много стига средата :idea: :arrow: Климатици, въртежи, пилежи, каране на 6500 оборота :idea:
Със стария термостат като карам в жегата и като спра на едно место и почваше да дига температура :arrow: с тоя стрелката е заковала и не мърда :idea:
Ти си с Дизел и не трябва да правиш компромиси опт към термостат за да не си преебеш двигателя :idea: не се цигани за още 20 лв отгоре защото ще патиш ЯКО :roll:

Благодаря за подробния отговор ще си напазарувам по добрия вариант просто това исках да прочета каква марка да търся защото повечето хора предлагат BEHR е аз мисля да взвма Wahler

Само да те питам според симптомите които съм написал термостата е заминал нали?

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 10 Фев 2006, 13:04

Много лагва форума :evil: :twisted: :evil: :twisted:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мфил
Детайли за колата: 120D

Мнение от Evanko » 10 Фев 2006, 13:54

Какво прави форума???? :shock:
Това Галактиката е голема работа, фактически!!!

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 10 Фев 2006, 17:42

Принципно за бавното загряване в виновен термостата :idea: А парно имаш защото водата е загряла ма не до 85-90 градуса (или там колко е нормално за твоя двигател) и духа но не може да стане горещо!!!
Интересното е само че би трябвало щом ти седи на 1-2 мм преди средата да си имаш яко парно... смени термостата и ако пак парното не е добро може да е нещо друго :idea:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

Назад към E30