питане за 525тдс
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 525TDSA
- Детайли за колата: СТРАШИЛИЩЕ! :)
питане за 525тдс
имам следното питане трябва ли след като съм запалил двигателя /2,5 тдс / след като откача някоя от клемите двигателя да продължи да работи или трябва да изгасне
и значи ли това че не ми работи генератора 

Последна промяна BMW fen на 25 Яну 2006, 14:00, променена общо 1 път
истината е една BMW се казва тя!
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Abe не си прави експерименти ,че може да изгасне за комп.
0878155158 BG. номер
+447733066030 англ. номер
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
1
Никога не разкачвай акумулатора на БМВ когато работи. Вероятността компа или някой друг модул да замине е огромна.
2
Май няма да загасне

2

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Абе пробвай и ще разбереш
А после пиши да знаеме и ние какъв е ефекта
Има ли смърт или няма 

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Защо не му обясните на човека като Lucky, а го взехте на подбив?!Дилян Пенчев написа:Абе пробвай ... Има ли смърт или няма

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
аз доколкото съм чувал на дизеловите мотори им трябва ток само да запалят след това вече не им е необходим да "поддържат огъня" щото нафтата се нагнетявала и не знам си кво си и се възпламенявала сама
а като разкачиш акумулатора при работещ мотор, той нали върти динамото и си прави сам ток, не ползва ток от акумулатора и даже го зарежда.... т. е. би трябвало да може да работи и без акумулатор след като веднъж е запалил...
ама с тия сичките елекотрники пц-та и не знам още кво ефекта може наистина ще е пагубен за половината чаркове.... дано някой от разбиращите да спре да се прави на интересен и да обясни закво иде реч...
а като разкачиш акумулатора при работещ мотор, той нали върти динамото и си прави сам ток, не ползва ток от акумулатора и даже го зарежда.... т. е. би трябвало да може да работи и без акумулатор след като веднъж е запалил...
ама с тия сичките елекотрники пц-та и не знам още кво ефекта може наистина ще е пагубен за половината чаркове.... дано някой от разбиращите да спре да се прави на интересен и да обясни закво иде реч...

- BMW fen
- кандидат ентусиаст
-
пробвах
Да Ви кажа пробвах и единствения ефект беше , че двигателя изгасна. Няма други проблеми! Въпроса ми е дали това е нормално?

- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Може да е огаснала защото алтернатора не работи добре. Но не само на бмв, а и на никоя друга кола не трябва да сваляш акумолатра докато работи. Можеш да изгориш компа , да преебеш алтернатора (по точно релетата ), и кой знае още какво. Виж примерно на жигулата и няма нищо 

0878155158 BG. номер
- BMW fen
- кандидат ентусиаст
-
благодарско
благодаря за инфото бесен не знаех тази работа за компхютъра а вече бях пробвал , слава богу , че и нямаше нищо на колата
.
Значи със сигурност не трябва да загасне. Нещо не е наред ако ти гасне колата като откачиш акумулатора. На дизела ток от акумулатор му трябва само за да запали.
Това съм го правил поне 50 пъти досега заради един смотан стар акумулатор дето всяка зима сдаваше багажа, но не го хвърлях защото лятото си ми върши работа (най-накрая го смених и няма да правя повече това упражнение - вадиш акумулатора от другата кола, палиш с него, после го махаш за да си сложиш пак твоя докато колата работи)
По принцип ми е хрумвало че акумулатора е единсвения филтър който изглажда напрежението от алтернатора но пък досега нищо не е изгоряло а аз ти говоря за систематично прилагане на тая практика.
ПП: става дума за 324тд, все пак на по-новите хубавици може електрониката да се окаже по чувствителна
Това съм го правил поне 50 пъти досега заради един смотан стар акумулатор дето всяка зима сдаваше багажа, но не го хвърлях защото лятото си ми върши работа (най-накрая го смених и няма да правя повече това упражнение - вадиш акумулатора от другата кола, палиш с него, после го махаш за да си сложиш пак твоя докато колата работи)
По принцип ми е хрумвало че акумулатора е единсвения филтър който изглажда напрежението от алтернатора но пък досега нищо не е изгоряло а аз ти говоря за систематично прилагане на тая практика.
ПП: става дума за 324тд, все пак на по-новите хубавици може електрониката да се окаже по чувствителна
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Не откачай акумулатора, докато работи колата и по възможност никога не вземай ток - веднъж се случва, но се случва да гръмне компа
При дизелов автомобил би следвало да изгасне мотора заради електромагнитния клапан, който спира притока на гориво, за да загасне колата (иначе няма как).
Ати

При дизелов автомобил би следвало да изгасне мотора заради електромагнитния клапан, който спира притока на гориво, за да загасне колата (иначе няма как).
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
15 мнения
• Страница 1 от 1