Лоста на скоростите не ми е стегнат? Какво се сменя?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- radik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 3.0 218 hp
Лоста на скоростите не ми е стегнат? Какво се сменя?
Скоростният ми лост на 525тдс /ръчна ск. кутия/ като влезе на предавка и се клати като на нулева наляво надясно. Чул съм, че под кожата има някакви гумичка който се сменят? Има ли нещо такова, ако не как и евентуално колко пари?
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Re: Лоста на скоростите не ми е стегнат? Какво се сменя?
От схемата номер 3, номер 14 (ако е заминало, но ми се струва, че омеква гумата и ще е добре да се смени) и номер 13 мисля. Изчакай и мнението на други колеги, защото не съм го правил. Огледай какво има на диаграмата и от къде може да се появят луфтове. Има нещо съмнително около лагеруването на пръта номер 4 и предполагам, че там има 2 втулки, които трябва да се сменят, но не ми става ясно от диаграмата - луфтовете там биха довели до този страничния луфт в лоста, който малко или много повечето го имаме. Предполагам номер 13 от схемата са въпросните втулки - 2 на брой.
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Мне.. сега поразгледах диаграмата - според мен има 2 начина - да се смени всичко или да се сменят частите, които биха предизвикали по-голям луфт, а те са - 4-те втулки номер 5 от схемата и номер 3. Цената им общо е около 22 лв в Дару. Но моето мнение е, че след като ще се сменят тези и ще се сваля генерация и кардан сигурно е по-добре упражнението да се направи по-сериозно като се сменят тампоните 13 от схемата (2 броя) и 14.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Сменят се едни заклинващи пинове с пружини. Има някъде тема със снимки, и се сваля цялата скоростна кутия... Лоста на колегата когато стои на свободна е изместен пред 5 скорост предполагам, а не срещу 3 и 4?
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Когато сменях съединител, след около 500 км ми падна №12 от схемата по време на движение и започна лоста да играе яко. Включваше само 3 и 4. Пак нещо по центриращите фтулки и болтове ти е разхлабено за да ти играе лоста. Трябва да се огледа.

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
7 мнения
• Страница 1 от 1