Ценен съвет за всички дизели.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Ценен съвет за всички дизели.
колеги да ви съветвам от време на време сваляйте цедката на помпата в резервоара и я почиствайте.намира се от дясно под задната седалка. ще избегнете мн проблеми.аз слагам нафта уж чиста,прецеждам я с двойна цедка но.......на снимките не изглежда така.''вервайте ми'
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Ценен съвет за всички дизели.
Всеки път ли я прецеждаш 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Есента като отварях моята помпа на цедката имаше едва забележими налепи. Направо си нямаше нищо. Колата е карана от мен 2 години в България. 
п.п. Да добавя че никога не прецеждам нафта защото зареждам само от бензиностанции и то само големите вериги.

п.п. Да добавя че никога не прецеждам нафта защото зареждам само от бензиностанции и то само големите вериги.
Последна промяна Ivo_Borisov на 03 Апр 2011, 21:13, променена общо 1 път

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
винаги цедя нафтата. цедката ми е двойна,и мн финна.от къде са тия боклуци нямам си и идея.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Koлега или взимаш някаква калпава нафта или просто резервоара ти е корозирал.
- naseto1969
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 d a
- Мечтае да кара: 535 d
- Детайли за колата: 525 d с чип
сьвета които е дал колегата е много полезен и този форум е за това да си помагаме, а ако има от кьде да взимам нафта на добра цена и аз бих взимал така че всеки сам си преценява.
- adovet
- старши ентусиаст
-
naseto1969 написа:сьвета които е дал колегата е много полезен и този форум е за това да си помагаме, а ако има от кьде да взимам нафта на добра цена и аз бих взимал така че всеки сам си преценява.
Един познат си взе оня ден нафта на 1,70лв/л. и сега търси ново ГНП за Golf 5. Направо му излезе много евтина тая нафта.
Зимата веднъж ми направи номер да огасне за нафта и нямаше как да оставя колата, викнах такси и го помолих да ми налее от бензионстанция нафта за 20лв в туба, която аз му давам. И тук дойде моята грешка. Върна се той с някакво пластмасово шише нафта за 10лв, върна ми другите 10 и каза, че тая туба не ставала щот гърлото й било малко
а тая туба служи за нафта за други работи попринцип и знам, че става. Както и да е бързах и не ми се разправяше, даде ми касова бележка от бензионстанцията и потеглих. Оставям я вечерта (то тогава стана студено времето и температурите паднах до -12 -15 градуса). Когато тръгнах да мисля защо тубата не е станала тоя път се досетих за вариянта за нафта на тънкана някъде. Свързах и това, че е бакшиш и нещата станаха ясни. Следващата сутрин беше -14 градуса (помня цифрите, защото се зачудих как не може да запали на такава темп, при положение, че мин год е палила и на -30). Сетих се за снощното преживяване и смених помпа, ей така профилактично, щот тъпия бакшиш е искал да спести 5 лева.. 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- adovet
- старши ентусиаст
-
Koлеги за нашите печки най важният консуматив е нафтата. Сипвайте си хубаво и проверено гориво за да няма после МЯУУУУ. Аз сипвам само на Лукоил и за сега нямам проблем. То и мойто е 4 цилиндрово и като е по лоша нафтата веднага усещам (почва да меля кочаните
), но на баща ми шестака не можеш да разбереш, че е дизел.

- FragNatic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Е39 М47
- Мечтае да кара: Ягуар
adovet написа:Koлеги за нашите печки най важният консуматив е нафтата. Сипвайте си хубаво и проверено гориво за да няма после МЯУУУУ.

- boris_m
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Благодарности на колегата за съвета. Аз със сигурност ще си проверя тази цедка, въпреки, че сипвам нафта само от големите вериги и най-вече Лукойл и Еко. Че не е хубаво оттам горивото съм сигурен, а дали е проверено кой може да каже ???
:):)

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
viewtopic.php?f=35&t=169162
...прилагам тази тема , заради снимката , която е правена преди три години и тогава колата не беше помирисвала още бг нафта ! Това са бактерии и микроорганизми , които се развиват във водата , която е налична в нафтата поради различни причини ! Причина за образуването на тези бактерии е ниското или никакво съдържание на сяра в нафтата , която в противен случай би ги уморила !
Един съвет - дръжте си резервоарите пълни , за да се избегне образуването на конденз по стените на резервоара !
...прилагам тази тема , заради снимката , която е правена преди три години и тогава колата не беше помирисвала още бг нафта ! Това са бактерии и микроорганизми , които се развиват във водата , която е налична в нафтата поради различни причини ! Причина за образуването на тези бактерии е ниското или никакво съдържание на сяра в нафтата , която в противен случай би ги уморила !
Един съвет - дръжте си резервоарите пълни , за да се избегне образуването на конденз по стените на резервоара !
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
adovet написа:naseto1969 написа:сьвета които е дал колегата е много полезен и този форум е за това да си помагаме, а ако има от кьде да взимам нафта на добра цена и аз бих взимал така че всеки сам си преценява.
Един познат си взе оня ден нафта на 1,70лв/л. и сега търси ново ГНП за Golf 5. Направо му излезе много евтина тая нафта.
golf 5 няма гнп колега! помпа дюза е

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
karnak написа:golf 5 няма гнп колега! помпа дюза еима ли нафта по 1,7 взимам
Помпа дюзата и нафтата от по 1.70лв. са у гоУф форума ,колега

Пак си объркал форума

- adovet
- старши ентусиаст
-
karnak написа:adovet написа:naseto1969 написа:сьвета които е дал колегата е много полезен и този форум е за това да си помагаме, а ако има от кьде да взимам нафта на добра цена и аз бих взимал така че всеки сам си преценява.
golf 5 няма гнп колега! помпа дюза еима ли нафта по 1,7 взимам
Има тамън 4
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2